Brevkassen/ Sociale medier, Skole og fritid, Selvværd

Folk skriver om mig

Hej BB
Jeg er 13 år, og jeg har det ikke så godt.

Jeg havde for nyligt arbejdet som avisbud, men jeg blev fyret, og jeg synes at det er mega pinligt. Derfor siger jeg til alle, at jeg selv sagde op.

Jeg blev fyret fordi jeg nogengange kom for sent ud med aviser. Men det er ikke det værste, det værste er, at folk skriver om mig på Facebook.
De skriver om hvor dårlig jeg var, til at køre med aviser.

Mine forældre ved, at der bliver skrevet om mig, men de kan ikke stille noget op. Mine forældre tror også ligesom alle andre at jeg selv sagde op. De siger at de er meget skuffede over mig, og de siger at de havde regnet med at jeg ville fortsætte med at arbejde.

Jeg har paranoia. Jeg føler at der hele tiden skal kommer én, og sige til mig at de godt ved at jeg er blevet fyret.
Dem der skriver om mig er voksne mennesker, og jeg har det virkelig dårligt, og der er ingen jeg kan stole på.

Jeg håber at I kan hjælpe mig.

Kære pige på 13 år

Jeg er ked af at høre du blev fyret. Det er helt forståeligt at du ikke har det så godt. For det er ikke sjovt at blive fyret uanset hvilke grunde der ligger bag.

Jeg tror der er mange der ligesom du, føler der er noget pinligt ved at blive fyret. Pinlige hændelser er ofte noget man helst vil glemme og noget man ikke ønsker at dele med andre. Men det gode ved pinlige hændelser er, at når man får sagt det højt til nogle andre, så er det som om, at pinlighedsfølelsen forsvinder stille og roligt. Måske kender du det fra andre pinlige ting du har oplevet? Sagt på en anden måde: du har altså selv mulighed for at påvirke din pinlighedsfølelse i en positiv retning ved at dele oplevelsen med nogle andre.

Disse andre kunne fx være dine forældre? Måske kunne du fortælle dem hvad der virkelig er sket? At du ikke selv sagde op, men at der desværre skete det at du blev fyret.

Selvom det kan være en overvældelse at fortælle dine forældre om det, tror jeg du har brug for dem. Ikke kun til at hjælpe med at gøre det mindre pinligt. Men også til at være der for dig, og lytte så du får mulighed for at tale det hele igennem flere gange. For jo flere gange du fortæller om det, jo mindre vil det at du blev fyret fylde indeni. En fyring ofte tager tid at tackle, så man har brug for nogen der lytter til en.

Hvis du umiddelbart ikke har lyst til at tale med dine forældre, er der måske en anden du kan tale med? En lærer, en ven, en vens foræder eller en helt anden. En som du synes er god at tale med.

Jeg synes ikke det er i orden at folk skriver som de gør om dig på Facebook. Især når det er voksne mennesker -de burde faktisk vide bedre.  Når folk skriver dårlige ting om en, kan det være en god ide at ignorere det og ikke svare på det. Jeg forstår godt det ikke er det nemmeste. Men hvis de ikke får nogen reaktion, så er der stor sandsynlighed for de stopper.

Jeg ved ikke hvor de skriver på Facebook eller om du er venner med dem på Facebook. Men kan du slette dem som venner eller blokere dem? Hvis det foregår i en gruppe kan du måske melde dig ud? Du skal ikke finde dig i de skriver dårligt om dig. En fyring giver ingen ret til at skrive dårlige ting på de sociale medier. Jeg synes du skal prøve at tale med dine forældre om det igen fortælle dem hvor meget det faktisk går dig på. Du kan eventuelt vise dem dit brev og dette svar. Det gør det nogen gange nemmere at starte en snak på den måde.

Ofte er en afslutning på noget, starten på noget andet. Så selvom du blev fyret, skal du ikke tabe modet. Avisjobbet er afsluttet, og der er nu skabt mulighed for noget andet kan dukke op. Måske dukker der et andet job op som lige er dig. Eller der sker noget andet spændende i dit liv. Uanset hvad, er jeg overbevist om der nok skal komme noget positivt ud af det.

Venlige hilsner Børnetelefonen

 

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.

Har du vist dig nøgen eller let påklædt nettet?