Brevkassen/ Forelskelse og kærlighed

Kærestesorger eller deprimeret?

Hej, dreng på 16 her

Mit forhold med min kæreste sluttede for 2 måneder siden, og jeg er rimelig ked af det og tænker stadig på hende, men jeg er også begyndt at tænke på nogle andre piger...

Jeg kan ikke finde ud af, om det er fordi jeg er deprimeret over ensomheden eller jeg stadig savner min kæreste - er holdt op med at snakke med min psykolog så kan ikke snakke med hende om det, men har brug for svar.

Nogen der har nogen ide?

Tak på forhånd

Kære Dreng på 16 år

Det er altid svært at sige farvel - uanset om man er den, der forlader eller den, der bliver forladt. Følelser som tvivl, tristhed, ked-af-det-hed og ensomhed følger tit med et brud. Derfor er det slet ikke mærkeligt, hvis du føler dig mere trist nu og føler mere ensomhed, end du plejer. 

Lige nu er du i tvivl om, du føler ensomhed eller kærestesorg. Du er måske i tvivl om, det er selve bruddet, der gør dig ked af det. Eller om du stadig har følelser for din ex-kæreste. Er det mon rigtig forstået?

Den eneste, der kan svare på det, er nok dig selv - selvom jeg selvfølgelig ville ønske, at jeg kunne give dig svaret.

Men svaret er måske heller ikke helt enkelt. For det kan jo godt være en blanding af de to følelser. Det kan også sagtens være, at du har brug for lidt mere tid, før du finder ud af, hvad du egentlig føler. I starten af et brud, kan man nemlig godt have en helt masse forskellige følelser – som også skifter fra dag til dag.

Det, jeg dog hæfter mig ved i dit brev, er, at du er begyndt at tænke på andre piger. Det tror jeg, kunne være et tegn på, at du i hvert fald ikke har mistet modet i forhold til at få en ny kæreste. Og det er jo et godt tegn. 

Både når man har kærestesorg eller føler sig ensom, er det godt at få talt med nogen. Du skriver, at du ikke længere snakker med din psykolog. Men er der en anden, du kunne tale med? En ven, veninde, et familiemedlem eller en lærer. De fleste mennesker kender til både ensomhed og kærestesorg - så jeg tror, du vil møde stor forståelse, hvis du fortæller, hvordan du har det.

En anden ting, der hjælper på både følelsen af ensomhed og på kærestesorger er, at lave noget sammen med andre. Det kunne være at gå i biografen med en ven, gå på cafe, spille en fodboldkamp eller lignende. Tænk over, hvad du godt kan lide at lave og inviter så en ven med. På den måde kommer de triste tanker lidt på afstand.

Du er meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på 116111, hvis du ikke lige kan finde modet til at få talt med nogen omkring dig. Og så kan du selvfølgelig også altid kontakte din psykolog igen og høre, om det er muligt at få flere samtaler, hvis du oplever, at du får brug for professionel hjælp. 

Jeg ønsker dig alt det bedste - og håber, at du snart får en sød kæreste. Se også vores gode råd om kærestesorger her: https://bornetelefonen.dk/k%C3%A6restesorger-5-gode-r%C3%A5d

Mange hilsener

BørneTelefonen

 

 

 

 

 

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.