Brevkassen/ Kroppen

Søger hjælp mod dårlig kropslugt

Hej bb.
Jeg har længe haft problemer med dårligt kropslugt, altså når jeg sveder.

Min sved lugter virkelig dårligt.

Jeg bader hver dag og bruger deoderent.

Når jeg bliver nervøs, lugter jeg ekstra slemt.

Jeg har før brugt perspirex, men er stoppet da det gav mig store problemer med udslæt og svien, og samtidig hjalp den mig ikke mod lugten.

Håber i kan give mig nogle gode råd.
Hilsen L

Kære dreng på 15 år

Jeg kan godt forstå, at det er virkelig irriterende med svedlugt.

Det er normalt, at ens sved og svedlugt ændrer sig i puberteten. Men det kan være rigtig generende med en kraftig svedlugt. Måske har du tidligere talt med din læge, siden du har brugt Perspirex? Uanset hvad, tænker jeg, at din læge eller apoteket måske kan give nogle gode råd til, hvad du kan gøre. Måske findes der nogle bedre midler end dem, du tidligere har brugt. Det kan være nødvendigt at prøve nogle forskellige deodoranter, før du finder frem til den, der er den rigtige for dig - det er helt almindeligt.

Der er også, som du selv er inde på, en del ting man selv kan gøre for at minimere svedlugten. Det er godt ofte at gå i bad og vaske sig grundigt med sæbe, skifte t-shirts ofte og bruge en deodorant med antiperspirant, som hæmmer sveden.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd og får løst dit problem.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

Deodorant

Jeg. Det kan være rigtig irriterende at lugte at sved... selvom man bruger deodorant. Men man kan ligge en deolorent i din skoletaske, jarkelomme eller lignende så du kan go ud på toilettet og tage noget toiletpapir og vaske dig under armene og så tage deolorent på når du begynder at lugte. Jeg har den liggende i min håndtaske og gør det dagligt. Og det hjælper faktisk rigtig meget syntes jeg. Det er nok en god idé ikke at bruge sådan en spray deolorent for det kan man høre og jeg syntes at det er lidt pinligt at folk ved at jeg gør det. Kh mig

Hættetrøje

Tit har jeg det samme problem, men det hjælper også bare at tage en hættetrøje eller noget lignende udover, det stopper lugten.

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.

Hvordan har du det med din krop?