Brevkassen/ Vold, Forelskelse og kærlighed

Hun slår

Hej jeg er en dreng på 16 år.

Jeg har en kæreste, hun er 17 og hun slår mig. Jeg er ikke meget for at sige det til nogen fordi det er lidt mærkeligt at det er hende der slår mig, jeg føler mig ynkelig.

Hun kan finde på at slå hvis hun oplever at jeg har været irriterende eller bare hvis hun er i dårligt humør. Hun er rigtig sød og vildt smuk og vi hygger os også tit, hun har bare nogle vredesproblemer.

Hvad skal jeg gøre for at få hende til at stoppe?

Kære 16 årige dreng,

Tak, for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det er en meget svær situation for dig. Det er rigtig godt, at du har skrevet her.

Det lyder som om din kæreste har nogle vanskeligheder, som kan være svære for dig at hjælpe hende med på ene hånd. 
Det er aldrig i orden at slå, uanset om man er pige eller dreng, eller hvad relationen er. Det må du altid huske på. 

Du skriver, at det er svært at fortælle til andre, da du synes det er mærkeligt og at du føler dig ynkelig. Jeg kan godt forstå dine følelser, men det skal stoppes og I har brug for hjælp. Jeg synes bestemt ikke at du er ynkelig. Du har skrevet her, fordi du gerne vil have hjælp til at løse din kærestes vredesproblemer. Og det er flot af dig.

Jeg tænker på, om I to mon kan tale om hvad der sker. Hvad ville der ske, hvis du fortalte hende at du bliver ked af det og at det ikke er iorden at hun slår. Ved hun mon godt selv, at det virkelig er forkert, eller er hun ikke selv bevidst om det.

I er jo ved,at være så gamle at man kan løse mange ting selv, men jeg vil nu alligevel anbefale dig at tale med nogle voksne om det. Jeg ved ikke om du kan tale med dine forældre om det, eller måske en lærer. Hvis du har en ældre søskende eller en god ven, kunne du evt. starte med at fotælle ham/hende om situationen. For det er hårdt at gå med helt selv.

Det kan også være at du kan ringe til BørneTelefonen på 116111, vi sidder klar til at snakke med dig 11-23. Der kan du uddybe situationen lidt mere, og få noget mere rådgivning.

Det kan også være en idé at læse lidt om kærestevold og høre en podcast om det, og måske få flere idéer til, hvad man også kan gøre. Du kan læse mere her: http://www.forvildmeddig.dk/kaerestevold/hvad-er-kaerestevold/

Jeg kan forstå på dit brev, at I også hygger jer og at du er rigtig glad for hende. Men det giver noget ubalance i jeres forhold og det er rigtig skidt. Og det aller vigtigste for dig er at passe på dig selv.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hej Sig STOP

Hej Sig STOP

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.