Brevkassen/ Sex og seksualitet

Stadig jomfru

Hej Børnetelefonen,

jeg er en 17 årig pige som stadig er jomfru. Det faktum er begyndt at gå mig rigtig meget på, egentlig ved jeg godt, at det at være jomfru som 17 årig ikke er særlig underligt, men for at sige det som det er, vil jeg bare rigtig gerne miste min mødom. 

Jeg føler, at det er en side som jeg har brug for og har lyst til at udforske. Ville ikke sige, at jeg er forfærdelig genert eller mega grim, men alligevel er jeg den eneste i min venindegruppe der stadig er jomfru.

Mit drømmescenarie ville være, at jeg mødte en sød, gerne lidt ældre fyr (ældre da han så forhåbentlig vil være lidt mere moden end en 17 årige drenge..) som jeg følte mig tryg hos og vigtigst af alt, vidste at jeg var jomfru! Synes nemlig, at det er super akavet at sige til en fyr, at jeg er jomfru og føler nærmest de mister interessen bagefter, derfor vil jeg gerne finde en fyr som har det okay med det og er klar på at tage det stille og roligt. Men hvordan skal jeg finde sådan en? De hænger jo ikke ligefrem på træerne. Og hvordan skal jeg informere ham om, at jeg er jomfru? Kunne det være en ide, at oprette en datingprofil? Eller hvad tænker i?

Mvh

Kære Pige

Mange tak for dit brev. Du skriver, at du godt ved, at det ikke er særlig underligt at være jomfru som 17-årig, og det vil jeg give dig ret i. Det, er der nemlig mange 17-årige, der er. Men derfor kan man jo sagtens, som du selv skriver, have lyst til at udforske sin seksualitet.

Jeg kan høre, at du selv har tænkt over, hvorfor du gerne vil have taget din mødom. At de andre piger ikke længere er jomfruer, lyder heldigvis ikke som det, der spiller den største rolle for dig. Sådan skulle det jo helst heller ikke gerne være. Det ville da være rarest, hvis lysten til den første gang kom indefra - og det lyder som om, at det er det sådan, du har det.

Det kan godt være, at du er den eneste i din venindegruppe, som er jomfru. Men det tænker jeg ikke behøver at sige så meget om, hvorfor du stadig er jomfru. Det kan fx være, at de fyre, der er i din omgangskreds bare ikke er det, du søger. Så det behøver ikke at have noget at gøre med dit udseende, eller om du er genert, at du stadig er jomfru.

Jeg synes, at det er så fint og godt, at du gør dig tanker om, at første gang skal være med en fyr, som du kan føle dig tryg med. Og som også ved og accepterer, at du er jomfru.

Hvis der ikke er en fyr i din omgangskreds, som er noget for dig, så synes jeg, at det lyder som en god ide at være lidt mere søgende i forhold til andre steder, hvor du kan møde en sød fyr. Det kunne fx være, at du har nogle veninder, der kan introducere dig for en nogle nye venner. Mange unge bruger også de sociale medier, som eksempelvis Facebook til at finde dates blandt vennernes venner. På Facebook kan man  jo ’prikke’ til hinanden, og på den måde vise, at man er interesseret i personen. Det kunne også være, at du skulle begynde at gå til en sportsgren, hvor der er mange drenge. Eller skulle tage en veninde med i fitnesscenteret. En kæreste kan dukke op, når man ikke lige venter det. Du kan derfor starte med at smile til den næste dreng, du møder, der ser sød ud. Så er der allerede kontakt. Og måske finder du på den måde din nye kæreste i bussen, i supermarkedet, på biblioteket...

Du overvejer selv at oprette en profil på et datingsite. De fleste datingsites er dog for unge over 18 år - og de har faktisk tit en ældre målgruppe. Så i første omgang kunne du jo prøve nogle af de ting, jeg har foreslået. 

Det med at informere en potentiel kæreste om, at man er jomfru, behøver man ikke at gøre som en start. Jeg tænker, at du kan fortælle det, nåi I har lært hinanden lidt at kende, og du kan mærke, at både han og du har lyst til sex. Du kan for eksempel fortælle ham, at du har rigtig meget lyst til at have sex med ham, men at han skal vide at du er jomfru, og at du måske derfor gerne vil have, at I tager det stille og roligt – hvis det altså er sådan, du har det. Hvis han er en god fyr, så vil han være sød og forstående overfor det. Hvis du oplever, at han mister interessen, så har han nok slet ikke fortjent, at dele den oplevelse med dig.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar og har mod på at følge nogle af de råd, jeg har givet dig. Jeg håber også, at du vil bevare din fine reflekterende og selvsikre tilgang til din omverden og i dette tilfælde dine tanker om, hvem du har lyst til at dele din første gang med. Dette skriver jeg fordi, jeg ønsker for dig, at du vil kunne tænke tilbage på din første gang som noget rigtig godt.

De varmeste hilsner fra BørneTelefonen
 

 

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.

Hvad synes du om seksualundervisningen i din klasse?