Brevkassen/ Ensomhed, Skole og fritid, Venskaber og uvenskaber

Vil ikke miste dem allesammen...

Kære Børnetelefonen.

Jeg går på en normal folkeskole ( fra 0. til 6. klasse)

Jeg går lige nu i femte og jeg har tænk rigtig meget på, hvad der skal ske, når jeg skal i 7. klasse og flytte til en anden skole.

Min far sagde, at jeg skulle flytte over til en privatskole, der ligger lidt langt væk nede i byen.

Problemet er bare at ALLE i min klasse skal over på en anden skole som er en normal en. Jeg har prøvet at overtale min far, så jeg også kan gå på skolensom de andre, men jeg må ikke.

Jeg er så ked af det. Jeg er bange for at føle mig ensom (hvilket jeg sikkert kommer til at blive) fordi jeg er den eneste der skal gå på privatskolen, også skal alle de andre gå på den anden skole.

Jeg gider bare ikke at være den eneste. Jeg kommer ikke til at se mine veninder så meget, og jeg har hørt, at pigerne på den der privatskole ikke er særlig søde. Jeg kommer sådan til at savne mine klassekamerater ;(

Kærlig hilsen mig

Kære dig

Tak fordi du, at skriver til BørneTelefones Brevkasse. Jeg vil svare på dit brev, så godt som jeg nu kan.

Det er fuldt ud forståeligt, at du tænker på, hvordan det mon bliver at flytte skole, og at du kommer tll at savne dine klassekammerater. Det er så dejligt at høre, at I har det godt i din nuværende klasse. Derfor er det også ærgerligt, at I skal splitte op. Men det betyder heldigvis ikke, at I skal miste kontakten helt.

Der kan ske rigtig mange ting, når man skifter skole. Har du tænkt på, at det også kan blive godt og spændende?

Du skriver, at du går i 5. klasse og dit skoleskifte er i 7. klasse. Jeg regner mig frem til, at du har ca 1,5 år tilbage på din nuværene skole. Der kan ske rigtig meget på 1,5 år - så måske vil dettil den tid blive rart, at skulle skifte skole. Men lige nu fylder det for dig. Det gør dig ked af det og bekymret, og det lyder som om, at du ikke helt føler, at din far lytter til dig. Det er vigtigt, at han tager dine følelser alvorligt. Måske mangler han, at fortælle dig lidt om hvorfor han netop synes, at du skal på privatskole i stedet for den anden? Det kan nogle gange hjælpe, at får forståelse for, hvorfor der bliver bestemt, som der gør.

Jeg synes derfor, at du skal prøve at tale med din far igen. Fortæl ham, at du er ked af det og bange for at blive ensom på din nye skole. Måske han har gode råd til, hvordan du kommer til at se dine gamle veninder mest muligt efter skoleskift. Det kan også være, at I kan tale med din lærer på skolen, eller nogle af de andre pigers forældre. Måske kan det være rart for dig, at tale med din far igen, sammen med nogen der kan hjælpe med, at få dit perspektiv frem i snakken. I hvert fald er det vigtigt, at I får nogle gode snakke om skoleskiftet, hvor man lytter til hinanden. Giver det mon mening?

Du har hørt, at pigerne på den private skole ikke er særlig søde. Måske er det kun rygter? Det kan være, at det viser sig, at de er rigtig søde. Og så får du nye veninder oveni, at du stadig har dine gamle veninder. Det kan også være, at du ikke er den eneste nye på privatskolen. Det kan være, at I er nogle stykker, der starter samtidig.

En måde at få nye veninder på kunne være, at finde ud af om du har fælles interesser med nogle af dem. At have fælles interesser med andre, er en god måde at møde nye mennesker på. Det kan også være, at du har en interesse, som de nye piger synes er spændene.

Husk at nyd de sidste 1,5 år med din gamle klasse. Om et års tid kan du så småt begynde at forberede og glæde dig til at møde en masse nye veninder. Er det muligt, så prøv at se om du ikke kan vende det hele lidt på hovedet. Det plejer at hjælpe på humøret, at se tingene fra forskellige vinkler. 

Jeg håber, at du kan bruge svaret til noget. Du ønskes alt det bedste, og et rigtig dejligt skoleskifte når den tid kommer.

De bedste ønsker fra BørneTelefonen

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.