Brevkassen/ Vold, Familie

vold i hjemme

hej.

jeg er blevet slået af mine forældre siden jeg var helt lille og det er mine 3 søskende også.

jeg bliver slået hvis jeg bare gør en lille ting forkert.

jeg har ikke fået noget mærke og derfor er jeg bange for at fortælle det til nogen fordi jeg ikke har nogle beviser.

men nu hvor jeg er blevet lidt ældre er gået mere udover mine små søskende. og når det sker bliver jeg bange og ked af det og sætter mig ind på mit værelse og græder,

har det svært ved at koncenrter mig i skolen og tænker på at stikke af hjemmefra.

selvom jeg bliver slået elsker jeg stadig mine forældre og derfor har jeg det svært med fortælle det til nogen.

Kære pige på 12 år.

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du har svært ved at fortælle om dine forældres vold. Det er der mange andre børn, der har sagt til mig. Det er tit en blanding af, at de ikke vil sladre om deres forældre, fordi de elsker dem og gerne vil beskytte dem, og så skammer de sig også tit over at forældrene slår. Mon du kan genkende det?

Det er godt, at du nu har fortalt om volden i dit brev. Selv om du ikke selv bliver slået så meget mere, kan du se og høre, når det går ud over dine mindre søskende. Volden i dit hjem påvirker dig så meget nu, at du har svært ved at koncentrere dig i skolen, og du tænker på at stikke af hjemmefra. Det er fint, at du beder om hjælp nu, for du har brug for hjælp.

I Danmark er det forbudt ved lov at slå sine børn. Nogle forældre ved ikke, hvordan de skal opdrage deres børn, hvis de ikke må slå. Måske er det sådan, dine forældre har det? Forældre, der slår deres børn, har brug for at lære, hvordan de kan være sammen med deres børn uden at slå. Derfor har både børn og forældre brug for hjælp, hvis der er vold i familien. Det er kommunen, der skal hjælpe med, at familien kommer til at trives bedre sammen. I mange kommuner har de familiehuse, hvor medarbejderne er rigtig dygtige til at støtte de familier, der kommer for at få hjælp.

Nu har du taget det første skridt og fået fortalt om volden i din familie. Næste skridt kunne være, at du fortæller en god lærer om, at I bliver slået derhjemme. Måske tænker du, at det bliver svært, så jeg vil foreslå, at du tager dit brev med og viser det til en lærer, du godt kan lide. Hvis din lærer får at vide, at du og dine søskende bliver slået, vil læreren kontakte kommunen, så I kan få noget hjælp. Selvom man ikke har beviser på, at der er vold derhjemme, så ved voksne godt, at børn ikke lyver om den slags. Det er de voksnes pligt at reagere, når de får den slags at vide.

Jeg håber, at du vil tænke over mit forslag. Måske har du brug for at snakke med en sød rådgiver om det. Så kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111 og fortælle om dine tanker og evt. bekymringer. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Du skal også vide, at Børns Vilkår kan hjælpe dig med en bisidder. Det er en voksen, der kan hjælpe dig med at kontakte kommunens familieafdeling, og som vil snakke det hele igennem med dig. Bisidderen kan støtte og hjælpe dig, når der skal være møder. Der er mange børn og unge, der har været glade for hjælpen fra bisidderne. Du kan læse mere om det her www.bornetelefonen.dk/bisidder

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Sig det til en fantastisk

Sig det til en fantastisk veninde eller en voksen du stoler på.

Jeg blev selv slået af min far og jeg sagde det til en pædagog men hun sagde det desværre til kommunen og så skulle mig og min bror igennem et langt forløb med en socialrådgiver og jeg hader det men jeg tror at det er ved at være ovre nu.

Giv en kommentar eller et råd

CAPTCHA

Skriv teksten i billedet

Vi læser alle kommentarer, men det er ikke dem alle, der bliver udgivet

Voksne er velkomne til at læse brevene, men kommentarer fra voksne udgives ikke.