Facts om mobning

Her kan du og din gruppe finde BørneTelefonens tal og grafer om mobning fra 2016. Mobning er et af de emner, BørneTelefonen har flest samtaler om. 

I 2016 handlede 2.130 samtaler på BørneTelefonen om mobning. Det svarer til 5,8 % af alle samtaler, der var på Børnetelefonen i 2016.

 

Børn og unge fortæller om at blive sparket, skubbet, spyttet og kaldt nedværdigende ord som ‘luder’ og ‘klamt svin’.

Citaterne, som I her kan læse, er fra breve, børn og unge har skrevet til BørneTelefonens Brevkasse. Her kan I læse andre eksempler på, hvad børn og unge, der oplever mobning, skriver til BørneTelefonen. Samtidig får I et indblik i, hvad rådgiverne på BørneTelefonen svarer børn: Brevkassen og Børn hjælper børn​.

 

Børn og unge oplever digital mobning på blandt andet: Facebook, Snapchat, Instagram, Musica.ly, ASKfm og Youtube.

Læs mere om digital mobning her: Problemer på nettet

 

Af drengene, som har haft en samtale på BørneTelefonen, var der 8% af samtalerne, som handlede om mobning. Af pigerne handlede 5% af samtalerne om mobning. Mobning fylder altså lidt mere hos drengene end hos pigerne, som kontakter BørenTelefonen.

Mobning fylder mest hos de 6-9-årige, som kontakter BørneTelefonen. Fordelingen for de forskellige aldersgrupper er sådan, at 14,7% af samtalerne for de 6-9-årige handlede om mobning, 10,3% for de 10-12-årige, 5,1% for de 13-15-årige, 2,1% for de 16-17-årige og 2% for dem, der er 18 år eller derover.

BørneTelefonen skelner mellem drillerier og mobning. Tallene på denne side viser kun noget om mobning.  

Under BørneTelefonens Gode råd kan I læse endnu mere om Mobning og drillerier

Hvis I vil vide endnu mere om mobning, kan I besøge følgende hjemmesider:

Ministeriets hjemmeside om mobning: www.alleforenmodmobning.dk

eXbus - et forskningsprojekt om mobning i skolen: http://exbus.dk/