3

9. Klasse på efterskole?

år

Hey there

Jeg er en pige på 15, som skal starte på efterskole i niende klasse efter ferien. Jeg har haft svært ved at vænne mig til tanken, faktisk. Hver gang nogen snakker om efterskole med mig, taler jeg uden om og hver gang jeg tænker på efterskole bliver jeg mega nervøs.

Jeg er typen der overtænker, og jeg tror at det hele ligger i at jeg er sådan lidt bange for, om hvorvidt forholdet mellem tiende og niende klasse kommer til at være, hvem min roomie kommer til at være, kommer jeg til at savne livet derhjemme og en masse andre sikkert normale spørgsmål man stiller sig selv, før man tager på efterskole.

Jeg er også en meget seriøs type (when it comes to school-stuff) og jeg går meget op i min skole. Derfor er jeg også lidt bange for om man lærer lige så godt på en efterskole, som i en normal folkeskole.

Så jeg havde egentlig bare håbet på at nogle erfarende eller lidt ældre unge, kunne få mig til at slappe af med et "det skal nok gå" eller noget.

Hilsen en tvivlende overtænker :))

Indsendt af: Emil373b

Hej fortvivlende overtænker. :) Jeg er også 15 år og har tit hørt mange gode historier om efterskoler. Der er selvfølgelig forskel på kvaliteten af undervisning på efterskoler, men ikke meget mere forskelligt end at nogle efterskoler har computere til de enkelte elever/andre undervisnings metoder. Måske skulle du researche din efterskole lidt og se om det er noget for dig også. :P Men det er helt normalt at savne sin familie i starten. De fleste vil dog hurtigt blive fanget af det sociale samliv og elske det. Det er selvfølgeligt forskelligt, så lær dig selv at kende. Jeg tror at det nok skal gå for dig. Du lyder ambitiøs, og det er godt at sætte spørgsmålstegn ved omverdenen! Held og lykke. Emil

Indsendt af: Anonym

Hej, pige på 15 år :-)
Jeg kender virkelig godt til det med overtænkning. Jeg er selv typen som tænker meget over tingene, og bliver bekymret over små ligegyldige ting. Jeg tænker faktisk at en efterskole vil være et super godt sted for en som dig. Jeg er særligt sensitiv, hvilket gør at jeg fx tænker meget over tingene, har tit brug for at være lidt alene. Jeg er kun 13 år og jeg får allerede at vide at en efterskole ville være et super sted for sådan en som mig. Sådan som du beskriver dig selv, så tænker jeg også at det ville være et godt sted for dig. Jeg tror godt at man kan savne hjemmet lidt i starten, men i sidste ende når efterskole året er forbi, er det efterskolen man kommer til at savne. Med hensyn til undervisningen, tror jeg ikke at det er så anderledes end i en normal folkeskole. Jeg tror faktisk at undervisningen er lidt bedre på efterskoler, eftersom at man tit lærer sine lærere bedre at kende på en efter skole.

- Jeg tror det er helt normalt at være rimeligt nervøs inden man skal på efterskole, fordi det er så anderledes end hvad man er vant til. Jeg håber virkelig at det kunne hjælpe dig!!

God fornøjelse med efterskolen, jeg håber at du får et godt ophold :-)

Indsendt af: Pigen der også ...

Hey, sidste år stod jeg i samme situation som dig. Jeg overtænker selv ting meget,så jeg har en idé om hvordan du måske har det. Prøv at tænk på at de allesammen er måske ligeså nervøse som dig. Jeg blev personligt meget overrasket over hvor åbne alle folk var. men hvis man tænker over det er det jo klart, alle vil gerne have venner på efterskolen, så du er ligeså velkommen ligesom alle andre.
Jeg synes at du lyder som en meget intelligent pige, og selvom jeg ikke kender dig osv. Er jeg helt sikker på at du får venner.
Selv de personer man ikke snakker mega meget med, vil gerne snakke med en.
Med hensyn til det faglige, så synes jeg at lærene var mega gode, de er ikke sådan nogle "jeg ville ønske at jeg var blevet skraldemand" typer. De vil faktisk gerne være der, og det gælder alle på hele efterskolen.
Undskyld at jeg skrev sådan et langt svar, har lidt svært ved at begrænse mig haha.
Håber at du får et fantastisk år på efterskolen:)