Børn hjælper børn

Længere nede kan du både indsende dit eget brev og søge efter ældre breve. God fornøjelse!

Åbne breve

Der er ingen åbne breve lige nu. Du kan læse tidligere breve og kommentarer nederst på siden.

Husregler og gode tips

Herunder kan du læse Børn hjælper børns husregler og gode tips.
Alle breve og råd bliver læst igennem, inden de postes for at sikre, at husreglerne overholdes.
Derfor er det godt at tjekke dem ud, hvis du gerne vil indsende et brev eller poste et råd eller en kommentar.

Pas godt på dig selv

For at passe godt på dig selv, skal du holde øje med ikke at skrive personlige oplysninger om dig selv eller andre. Det kan være navn, efternavn, kælenavn eller telefonnummer, adresse, links til andre sociale medier, e-mail m.m.

Det er okay at nævne f.eks. en stor by, men lav ikke præcise beskrivelser af steder du eller andre kommer, som f.eks. en park, et storcenter, en klub osv.

Børn hjælper børn er ikke et socialt forum og derfor heller ikke et sted, hvor man f.eks. laver aftaler med andre om at mødes, hverken i virkeligheden eller på andre sociale sider.

Pas godt på hinanden

Vi skal alle hjælpe hinanden med, at Børn hjælper børn er et rart og trygt sted at være. Derfor er det vigtigt, at man skriver i en god tone, respekterer hinanden, ikke skælder ud, truer osv.

Når man skriver på nettet går det tit rigtig hurtigt, og man glemmer nogle gange, at det man skriver kan lyde voldsomt for den, der læser det, selvom det måske slet ikke var sådan ment.

Så tænk over, om det du skriver måske kan såre andre, der læser det.

Læs tråden, før du giver et råd

Det er en god idé at læse andres råd, før du poster dit eget. På den måde hjælper du med, at den der har indsendt et brev føler sig taget alvorligt og får nogle råd, der passer til det, de har skrevet. Derfor er det også vigtigt, at der ikke bliver skiftet emne.

Hvis du læser andres råd igennem, er du sikker på, at du ikke skifter emne eller gentager, hvad andre har skrevet

Hav tålmodighed

Vores moderatorer har det største ansvar for, at Børn hjælper børn er et trygt og rart sted at være. Det er dem, der udvælger ugens breve og sørger for, at alle råd læses igennem, inden de postes, så husreglerne overholdes og ingen føler sig ubehageligt tilpas.

Men for dig der gerne vil give et råd betyder det, at der kan gå noget tid, før det kan læses på skærmen. Det kan også være rart at huske på, hvis du har indsendt et brev og bliver i tvivl om, hvorfor der går lang, tid inden nogen svarer.

Vi tjekker posts så hurtigt vi kan, men hav tålmodighed. Imens kan du gå på jagt i de andre breve på siden eller på Børnetelefonens brevkasse.

Vi tager alle alvorligt

Alle henvendelser på Børn hjælper børn bliver taget alvorligt, og der er ikke nogle problemer, der f.eks. er for små eller mærkelige. Hvis noget fylder hos dig, fylder det også tit hos andre.

Nogle gange kan man måske komme til at overdrive sin historie i de breve eller råd man poster, fordi man vil være sikker på, at det bliver taget alvorligt. Og derfor er det vigtigt at sige, at moderatorerne tager alle historier, breve og posts alvorligt, og at vi med vores husregler forsøger at vise, hvor vigtigt det også er for alle andre at gøre.

Nogle breve eller råd kan dog handle om nogle ting, som det er bedre at få hjælp til af BørneTelefonens andre medier. Det kan være fordi, at nogle emner og problemer bliver et for stort ansvar for andre børn at skulle hjælpe med, eller fordi der er nogle beskrivelser, der kan gøre andre utrygge eller forskrækkede.

Andre breve der har fået råd

Her kan du læse, hvad andre har fået råd om.

11

Udflåd

Hej   Jeg er en pige på 12 år og har fået udflåd. Det er ikke bare en lille smule der kommer, men ret meget. Jeg bruger ikke bind eller noget, men jeg har prøvet at låne et par af min mors.   Mine forældre ved det ikke og jeg vil på en måde gerne sige det til...
10

Hurtig i puperteten

Hej.   Er en pige på 10 år og er tidlig I puperteten.     Da jeg var 8-9 år syndes min mor at jeg havde for store bryster, så jeg skulle til lægen og var mega tæt på at få en indsprøjtning der gør såden at de ikke vokster mere. Har ikke fået menstruation...
6

Trusse indlæg

Hej   Jeg er en pige på 12 år, jeg har ikke fået min menstruation endnu. Men jeg har rimelig meget udflåd, jeg vil så gerne have nogle trusse indlæg   men hvordan spørger jeg min mor?
18

Højde og drenge

Hej ;)   Jeg er en 15 årig pige som går i 8 klasse. Jeg er dog kun 1,63, og er den laveste pige i klassen :(   Jeg synes det er lidt træls, fordi det gør jeg får nogle underlige tanker omkring ens højde f.x. Er jeg træt af min højde fordi jeg tror ingen drenge vil...
5

En snak om menstruation

Heej.   Jeg er en pige på 11 år. Jeg er 1.72 høj, ca., og jeg tror at min udvikling har noget med min højde af gøre men ved det ikke.   Jeg bruger bh (a skål) og har menstruation. (Men ikke lige nu). Da jeg fik min mens første gang (sidste skoledag før ferien) blødte...
6

Højde, Dreng

Hey! Jeg er en dreng på 14 der snart skal i 8. MEN, jeg synes det er virkelig irriterende at være 190,2cm på min alder. Alle er mindre end mig og også mine venner.
15

Må ikke være med pga manglende pubertet

Hej venner!   Jeg er en pige på 12 år og mig og 2-3 andre bliver holdt udenfor pga vi ikke er i puberteten. Vi går kun i 6. Klasse men mange er allerede langt fremme i skoene!   Først var vi lidt usikre på om vi ville være med til at tale om bh'er de havde købt...
10

Bar overkrop på instagram

Hej alle,   jeg er 14 år gammel og har en såkaldt ''træning instagram''. På nogle af mine billeder, viser jeg mig selv i bar overkrop, men også kun det.   Er det for meget at vise mig selv i bar overkrop? min egen mening er at folk alligevel ville kunne se mig...
13

Hvordan siger jeg der?

Hej alle læsere.   Jeg er en dreng på 14 år. Jeg har en ven og han snakker tit op pupertet og ligene med mig. Men jeg har inderlig ikke lyst til at snakke om det med ham ( jeg følger mig bare ikke klar til at snakke indu).   Men det er lidt svært for ham at...
26

Bikini?!!!

Hej, nu er det snart sommer og så skal man jo på stranden.   Men jeg ved ikke om det er okay ikke at være helt trænet. Der er nemlig nogle piger der er så tynde at de ikke for deller når de bøjer sig, men det gør jeg.   så jeg ville bare jer drenge og piger hvad...