5

Alkohol??

Pige 14 år

Hej alle :))

 

Jeg er en pige på 14 år. Og her på det seneste er jeg begyndt at tænke lidt meget på alkohol. Har en veninde der drikker nogle gange og går til fester.

Og så her for lidt tid siden, fandt jeg ud af at en af mine andre rigtig gode veninder og drikker.

 

Nogle fra min klasse snakker nogle gange om alkohol (det har de gjordt meget i de mindre klasser, men det var bare dengang man var sej hvis man vidste hvad en ting hed o.s.v.).

Men nu er de begyndt at snakke engang imellem om det. Og at de drikker og det. Og det er sådan ret .. jeg ved ik'. . det lidt sådan underligt og det.

 

Men altså på den ene side kan jeg godt se det, altså vi går i 8'ende og er 14-15 år, det er jo nok heromkring man prøver at drikkke og ryge. Men på den anden side synes jeg bare det er ret tideligt.

Altså jeg må ikke drikke for mine forældre endnu, og det er egentlig fint nok. Men jeg ved ikke om jeg skal prøve det alligevel?

 

Det er jo også det med alkohol, at det meget kan bliver det der "jeg drikker alkohol uhhhh se mig se mig, jeg er sej fordi jeg drikker". Og sådan vil jeg jo overhovedet ikke være. Men jeg ved bare ikke …

 

Please hvis der er nogle der kan hjælpe, måske bare en lille smule, så pleaaaaase skriv <33 Mange tak på forhånd

Indsendt af: Cookie, Pige 13 år

Hej pige på 14 år.
Jeg er selv yngre, men det er noget jeg har forstand på :) Jeg kan forstå at du ikke vil drikke for at være "sej", for man er nemlig ikke "sej" hvis man ryger, eller drikker. Helt personligt syntes jeg det er noget man selv styrer, men jeg er sikker på at der er en grund til at dine forældre ikke lader dig drikke endnu, og jeg kan godt forstå at du gerne vil prøve at drikke, men hvis du stoler på dine forældre så spørg dem endelig om lov inden, for de vil dig helt klart kun det bedste, og holde dig væk fra diverse sager. Men det er godt at du ikke føler dig presset til det, for det ved jeg der er mange der gør! Aldrig gør noget under pres, men gør det DU føler for :)
Held og lykke!

Indsendt af: juli741m, Pige 15 år

Jeg syntes ikke du skal drikke hvis du føler det er for tidligt. Jeg begyndte først på det da jeg følte det var okay.
Du behøver ikke at drikke hvis du føler det er for tidligt det bestemmer du helt selv.

Indsendt af: oliv210a, Pige 14 år

Hej. Jeg står selv lidt i samme situation. Jeg er selv 14 år og går selv i 8. klasse. Næsten alle fra alle 8. klasserne i byen er begyndt at drikke. De går til fester og drikker så vidt jeg ved rigtig meget. Jeg synes bestemt ikke at du skal drikke før du føler dig klar. Og hvis dine veninder ikke kan acceptere det kan det være at de ikke fortjener at være at være sammen med dig. Det kan godt være at det næste lyder lidt nederen men jeg synes heller ikke du skal gøre det når dine forældre siger at du ikke må. Det gør mine også. Jeg drikker ikke selv og det gør mine tætteste venner heller ikke. Jeg kan godt se problemet i det hvis det er dem du er meget sammen med. Jeg synes ikke du skal drikke hvis du ikke har lyst. Du kan jo evt. snakke med din veninde og sige at du ikke har lyst og hvis hun ikke forstår det kan du måske bare holde en lille pause med hende. Jeg tror, eller håber, i hvert fald at dem fra min årgang på et tidspunkt stopper med at drikke så meget.
Jeg håber bare at du ikke drikker før du er klar og at du er stærk og står ved dine meninger!
Hilsen Emilie, jeg håber rigtig mange gange at du kunne bruge mit råd(det virker for mig)
Fortsæt en god dag:)

Indsendt af: Bumbum, Pige 15 år

Hej med dig!
Jeg er selv i sammeen problem men jeg går godt nok i 9. klasse.

Jeg vil råde dig til først at drikke når dine forældre giver dig lov for eller finder de nok ud af det og vil ødelægge tillid til dig og så vil det nok være endnu sværere at få lov til ting i fremtiden.

Indsendt af: Anonymous, Dreng 14 år

Hej pige,
Jeg er selv 14, men er en dreng. Jeg drikker selv alkohol, da jeg selv stod i samme situation. Første gang jeg drak mig fuld, var for 4 måneder siden. Dengang sagde jeg til mig selv, at jeg aldrig skulle drikke eller ryge. Men den aften for 4 måneder siden, havde mine venner en hel flaske vodka, og jeg kunne mærke gruppepresset. Det endte med at jeg drak mig pisse fuld, og uden jeg tænkte over det, røg jeg nogle cigaretter. Det endte med, at jeg nu er blevet afhængige af at ryge. Det har jeg kraftdømmende fortrudt, men heldigvis for mig er jeg næsten røgfri i dag. Men jeg drikker dog stadig, jeg ved ikke hvorfor, men jeg tror at jeg er psykisk afhængige af at drikke. Jeg gjorde alt det her bag mine forældres ryg. Jeg fortryder alt det lort, jeg gjorde. Desuden dukkede jeg helvedes mange gange op i skole med tømmermænd, det har resulterede i, at jeg ikke er udannelses parat.
Jeg synes at du skal vente til du selv er klar, og være parat over de konsekvenser der kunne komme.