3

Bange for at jeg har bagtalt mine venner

Dreng 15 år

Hej. Jeg er bange for at jeg har bagtalt mine rigtig gode venner, eller om jeg bare har omtalt dem.

 

Lige efter sommerferien startede jeg på en ny skole og jeg kender to som gik i den klasse jeg skulle starte i. Den ene er en af mine bedste venner og den anden er også en af mine rigtig gode venner. Min bedste kan vi kalde A og den anden B. En dag efter skole gik mig og B til stationen og vi talte om hvad jeg syntes om klassen. Jeg sagde at jeg syntes at klassen var god, men der var nogen i klassen jeg syntes var lidt irriterende, så vi begyndte lidt at bagtale dem.

 

Jeg ved godt det er virkelig dårlig stil og jeg fortryder virkelig at jeg har gjort det og jeg er ikke sådan som person. Jeg vil selv sige at jeg har okay god selvværd/selvtillid og jeg kan egentlig ikke lide at bagtale andre, men det tror jeg kom til at gøre her.

 

Efter vi havde talt om de andre i klassen begyndte vi at tale om A, fordi vi begge kender A. Vi begyndte at tale (omtalte) A, men så begyndte vi at tale lidt om pinlige historier og ting A havde gjort, og vi grinede lidt over det. (Jeg er bange for at vi gjorde det ondt).

 

Da jeg kom hjem begyndte jeg at blive bange for om mig og B havde bagtalt A, fordi jeg er virkelig bange for at miste A som ven og jeg gider ikke at bagtale andre, fordi det er virkelig dårlig stil og at man aldrig skal bagtale sine venner.

Indsendt af: LouTeasdale

Jeg tror alle kommer til at bagtale andre en gang imellem, men jeg synes ikke du skal have dårlig samvittighed over det når du kun har gjort det en gang. Men hvis du kommer i den situation igen, synes jeg at du skulle prøve at bryde facaden ved at spørge om det ikke er lidt ondt, og at du ikke synes det er så rart at bagtale personen. Bare prøv at bakke lidt ud af situationen, snak om noget andet. Du vil jo gerne være venner med dem begge, eller bare sig at udover de pinlige ting A måske gjorde så er hun stadig sød at være sammen med, eller sig en sød ting A har gjort mod dig(: håber det hjælper dig lidt(;

Indsendt af: :-)

Hej, jeg synes heller ikke, at du burde have dårlig samvittighed over det. Jeg har før stået i samme situation, og det tror jeg, at langt de fleste har.
Det er flot at du fortryder det, og hvis du har tænkt sig at tale med A om det, ville det være en god idé at fortælle, at du fortryder. Men jeg synes egentlig ikke, at du skal sige det til A. Det er nok bedst bare at glemme, at det er sket.
Hvis A og B er gode venner, så fortryder B det nok også, så jeg tror ikke rigtigt, at det er noget at bekymre sig over. Det er vel bare en del af det at være menneske.
Venlig hilsen :-).

Indsendt af: Blondinen.

Hør her, alle kan lave sådanne fejl. Jeg har engang selv bagtalt min BFF og jeg havde det ikke godt bagefter, men det at man bagtaler tager JEG som et tegn på at man bliver ældre og mere "teen"-agtig. Du skal ikke have det dårligt.

Forelsket i den samme - hvad gør man?