8

Bange for krig! :(

Pige 12 år

Jeg er virkelig bange for jeg dør eller der kommer en 3 verdenskrig pga. At der lige har været terror i Paris og alt det.

HJÆLP MIG:(

Indsendt af: Børn Hjælper Børn, Pige

Hej,

Vi er rigtig glade for, at I her på Børn hjælper Børn er så gode til at hjælpe hinanden og give hinanden gode råd. Nogle gange er det måske bare rart at vide at andre har det lidt ligesom en selv?

Måske er der mange af Jer der er bange eller bekymrede efter de voldsomme ting der er sket i Paris over weekenden. Det kan vi godt forstå, for det er væmmeligt at tænke på. Derfor poster vi i dag dette brev, om at være bange for de ting der er sket, så I her kan snakke om de ting og give pigen og hinanden gode råd, som I plejer.
Vi synes det er vigtigt at I får et par ord med fra os voksne på Børn Hjælper Børn, da det ikke er nogle rare ting at gå og være bange for alene.

Hvis man går med den bange følelse og bekymringerne indeni, kan de vokse sig så store, at man næsten ikke kan tænke på andet. Man har måske ondt i maven, eller svært ved at sove? Det er rigtig vigtigt at man taler med nogle voksne om de bekymringer.

Man kan høre ting så mange steder fra: fra facebook, fjernsynet, nogle voksne man hører snakke, eller måske en kammerat der har sagt noget der bekymrer en. Tit hører man kun en lille del, af alt det der foregår. Og så vokser den lille del man har hørt sig stor med tankerne.
Så husk at tale med de voksne om det der sker og fortæl hvad I bekymrer jeg om.

I kan skrive gode råd og kommentarer nedenfor som I plejer på vores breve. Vi tjekker alt igennem inden det bliver postet, så vi sørger for at Børn hjælper Børn er et rart sted at være.
Og hvis man får brug for det, så kan man jo altid snakke med en voksen rådgiver ved at ringe, chatte eller SMS´e til Børnetelefonen på 116 111.

Med venlig hilsen, Børn Hjælper Børn

Indsendt af: :-), Pige 15 år

Hej, jeg kan godt forstå, at du er bange for, at der udbryder en krig. Det var jeg rigtig tit, da jeg var lidt mindre, men nu er jeg 15 år og følger meget mere med i alt sådan noget.

Det er en meget stor og betydningsfuld bekymring, så det ville nok ikke være helt dumt at tale med dine forældre eller dine ældrere søskende om det.

Der vil selvfølgelig nok altid være en lille frygt for, at det sker, men der er altså også mange måder at gøre frygten mindre på.
Du kan fx sige til dig selv, at der kun er en lille, bitte chance for at der kommer krig i Danmark.
Du kan også bare tænke, at dig og din familie flytter til et andet land, hvis der sker noget stort i Danmark.

Jeg gik også altid rundt med den der frygt, da jeg var lidt mindre, og jeg talte med min søster om det nærmest hver gang jeg kunne mærke bekymringerne komme. Hun var god til at tale dem ned, og hvis hun ikke helt kunne finde ud af, hvad hun skulle sige for at berolige mig, så sagde hun, at jeg bare skulle lægge mig til at sove, fordi vi altid taler om det om natten, eller at jeg bare skulle kramme min pude eller en bamse og være ligeglad eller tænke på noget andet.

Jeg håber, at du kan bruge mit råd til noget.
Venlig hilsen :-).

Indsendt af: Pinb0001, Pige 17 år

Prøv at snakke med en voksen nogle gange hjælper det

Indsendt af: miserven, Dreng 11 år

det kan jeg også godt forstå sådan har jeg det også nogen gange men det vil aldrig være dem der vinder så længe vi kæmper i mod dem ved og leve normalt og huske og leve og ikke bare være bange hele tiden

Indsendt af: Miss Unicorn, Pige 13 år

Jeg er også selv lidt bange for det, men tal med nogle om det. Det hjælper en hel del:-):-)

Indsendt af: stuart, Pige 10 år

hej jeg ville bare sig at du skal ikke tænke på at der måske kommer teror i danmark efter at der har været teror i paris har der været top sikret i alle byer så hvis at du bliver ved med at tænke på det så tænk på noget godt som foreksempel is med flødeskum honninge kager med mælk og alt muglig godt

Indsendt af: Anonymous, Dreng 14 år

Du skal overhovedt ikke være bange !!!!! Der sker intet når både store steder som rusland og america beskytter os så don't worry my freind

Indsendt af: To, Pige

Hej.
Det du skriver er at du er bange for krig i danmark, og der vil komme terror.
Jeg kan godt følge dit problem, og synes det noget dumt noget, men se på den lyse side, her i danmark har vi et meget professionelt anti terror organisation, som sørger for at holde danmark med lige, efter det der skete på krudttønden. I Danmark har vi også et meget stærkt forsvar som altid holder styr på Danmark både i luften og på jorden. Chancen er mindre end man forventer, dsv. at i danmark har vi et meget fredeligt land, og vi ikke har så mange katastrofer såsom, kæmpe jordskælv og lign.
Chancen er også for den 3 verdenskrig er meget lille, da vi i denne tid ikke kæmper for provinser, det vil sige, at hvis et land går i krig mod et andet land fx danmark, så vil USA, Frankrig, England og en masse andre lande hjælpe, og have vores ryg hele tiden, indtil krigen / kaosset er stoppet. USA, Frankrig og england er verdens stærkeste tropper og der ikke mange der vil gå i krig mod dem.
Men gerne skriv hvis du ydeliger problemer, og vil gerne hjælpe vidre!
Venlig hilsen mig :))