2

Bekymret for veninde

Pige år

Hej bb:)

 

Jeg er en pige på tretten år og jeg er lige startet i syvende klasse. I slutningen startede der en ny pige i min klasse som kom fra en skole hvor der var ret meget mobning.

Hun startede og jeg blev ret gode venner med hende men hun græd næsten hver dag og måtte til sidst helt lade være med at komme i skole.

 

Efter en måneds tid kom hun tilbage til skolen men var der kun halvdelen af skoledagen hver dag. Hun græd stadig nogen gange.

Efter et stykke tid havde hun det bedre men hun virkede nervøs og var meget bange for at være alene.

 

Da vi startede i syvende klasse var hun glad nok, men allerede anden dag af skoleåret var hun syg. Hun kom i skole dagen efter men virkede ikke så glad . De næste to-tre dage var hun ikke i skole. Nu har hun ikke været i skole i en uge og jeg er bange for at hun ikke har det særligt godt.

 

Har prøvet at skrive til hende men hun har ikke svaret.

 

Hvad skal jeg gøre? Skal jeg spørge hende hvad der er galt?

 

Pls hjælp jeg er bekymret!
-E

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Hej E❤️
Forstår dig fuldt ud at du er bekymret, & det ville jeg også være hvis min veninde også havde det såden!
Hvis jeg stod i dine sko, ville jeg prøve at ringe til hende, ved ikke om du har prøvet det, og hvis hun ikke tar den, så vent til hun kommer tilbage til skolen, også tal med hende om det, et sted for jer selv, så ingen andre hørere det.
Altså det var vad jeg ville gøre?
-A❤️

Indsendt af: Anonym:P, Pige 14 år

Hej E:)
Jeg syntes det er rigtig sejt, at du skriver herind! Det kan være rigtig svært at se sin veninde have det dårligt.
Jeg kan godt forstå, at du bekymrer dig for hende, og det kan også være rigtig træls når man ikke ved hvordan man kan hjælpe. Har du snakket med andre om din bekymring? Nogle gange kan det hjælpe at få bekymringerne ud, og så kan det også være, at personen har et råd til dig.
Du siger, at hun tit græder, og bliver hjemme fra skole nogle gange. Måske er der nogle problemer hjemme for hende? Det kan nemlig virke hårdt i meget lang tid, hvis hun fx har mistet en bedstefar el. li. Måske har hun slet ikke lyst til at snakke om det lige nu.
Det er ved at være 5 dage, siden du skrev brevet. Hvis hun er kommet tilbage nu, kan du prøve at tale med hende. Hvis hun virker afvisende, så prøv at sige til hende, at hun altid kan komme til dig. Du kan også prøve at fortælle hende, at du faktisk er bekymret for hende, og at du holder af hende. Det er rigtig dejligt, hvis man har en svær periode, at få at vide af en veninde, at de holder af en.
Måske er det mobningen, der gør hende ked af det? Så kan I prøve (Hvis hun vil) at gå til en lærer i stoler på, og få aftalt et møde, hvor alle på årgangen mødes, hvor læreren fortæller hvad problemet er, og eventuelt få nogle ting på plads.
I kan måske fortælle ham/hende, at mødet skal være anonymt, så ingen får at vide, at det var jer, der gav idéen.
Jeg håber i finder ud af det:)
De bedste hilsner, Anonym.

Forelsket i den samme - hvad gør man?