5

Belv kaldt tykke ?

Pige 15 år

 

Hej ?

Jeg er en pige på 15 år, som nok er ret usikker på min krop og vægt.
Jeg kan lige fortælle en lille forhistorie, så I bedre kan forstå mig ?.

Lad os bare sige, at jeg som lille og helt indtil, at jeg blev omkring de 13 år, tror jeg, var jeg ret tyk. Jeg fik konstant at vide af sygeplejersker, læger osv., at jeg var alt for tyk. Og jeg blev også mobbet med det... Så det er noget der har præget mig mega meget.
Jeg fik så senere bøjle på tænderne, hvilket gjorde, at der var rigtig mange ting, jeg ikke måtte spise (nogen kender det måske). Men jeg tabte mig altså ret meget, og jeg er i hvert fald i følge min sundhedsplejerske normalvægtig nu.

 

Pga. af det der er sket tidligere i min "barndom", så er jeg altså stadig meget usikker på min krop. Jeg tænker på det nærmest konstant. Lige nu for tiden tæller jeg kalorier for at have styr på det, men for bare et års tid siden, havde jeg fasteperioder.
I dag skete der så noget som ikke ligefrem hjalp på min usikkerhed. Jeg går til dans, hvor jeg taler rigtig godt med en anden pige. Der var så på et tidspunkt, hvor vi skulle rejse os op igen efter at have siddet ned, og jeg tøvede lidt. Det gjorde så, at hun sagde: "Kom så, tykke", til mig. Og det er sådan noget der gør, at min usikkerhed går fuldkommen bananas. Jeg ved virkelig ikke, om det bare var et venskabeligt kælenavn uden speciel mening, eller om hun faktisk mente, at jeg var tyk.

 

Altså det er ikke, fordi andre folk går rundt og kalder mig tyk (det er i hvert fald en del år siden).

Hilsen "Den usikre pige"

Indsendt af: Godevenner, Pige 15 år

Kære Usikre pige
Det med at være usikre på sit udseende er noget der rammer mange unge. Jeg har selv været utrolig usikker pga. min urene hud og det har kørt mit selvværd helt ned. Det er svært at opbygge sit selvværd og kan tage rigtig land tid, men jeg er sikker på at du vil komme godt efter det. Angående din veninde tror jeg det var kærligt ment, elles så spørg hende. Hun vil sikkert forstå det, hvis du ligesom her på Børnetelefonen skrev din historie. Fortæl hende at du bliver ked af det og usikker når hun siger det, også selvom det var for sjov og ikke ondt ment.

Jeg håber du kunne bruge mit svar, og det hjalp dig.

Mvh Godevenner :)

Indsendt af: 123, Pige 13 år

Hej <3
Jeg vil bare starte af med at sige at jeg også har været tyk før. Da jeg gik i 4. klasse vejede jeg omkring 63kg og de andre var 30-40. Jeg havde ingen venner, men i det mindste blev jeg ikke mobbet. Jeg tænkte hele tiden om at tabe mig, men orkede bare ikke. Så jeg begynde at spise mindre og mindre (både af slik og mad). Efter 4. klasse skiftede jeg skole, fordi jeg slet ikke kunne håndtere de idioter. I 5. klasse på min nye skole fik jeg så nogle fantastiske venner. Og i løbet af 3 år, tabte jeg mig 13 kg! Nu går jeg i 7. og har en masse venner, og faktisk ret så populær. Jeg elsker bare når tynde mennesker, ville ønske de havde den samme krop som mig. Så man skal altså huske at, ingen kroppe er perfekte, vi har familie og venner der elsker os, og du selv, er din egen bedste ven. Fuck de andre, de er alligevel irrelevante.

Indsendt af: #1, Pige 15 år

Hej søde, usikre pige.
Jeg forstår virkelig godt, hvorfor du er blevet usikker nu. Det er ikke spor sjovt at blive mobbet og være bange for, at det skal blive ved også efter det er stoppet.
Jeg er enig i de andre har skrevet, og ingen kroppe er perfekte.
Jeg tror, at din veninde ikke mente noget ondt med det, men at det bare skulle være et sødt kælenavn. Men, hvis du er ivrig efter at være helt sikker, så spørg hende bare. Det kan vel ikke skade.
Mvh. #1.

Indsendt af: Mark, Dreng 18 år

Hej hvis du har modet til det kan du jo spørger hende

Indsendt af: Frejav, Pige

Hej med dig
Jeg har længe lidt af anoreksi så mit problem er måske nermest det modsatte af dit men jeg tror godt jeg kan forstå dig i det med at blive mobbet før jeg fik ... Mobede jeg alle de tynde piger i klassen forde jeg vilde hvere som dem jeg fortryder det hver dag men det viktigste i hele verdnen er at du er dig så vis du har lyst til at spise en hel familie pizza selv eller et halvt æble så er det det du skal gøre uanset hvor tyk eller tynd man er giver det ikke andre (normale) ret til at dømme din veninde har formentligt ikke ment det på en nedladende måde men vis du syntes det var for meget så tal med hende om det.
mange kram fra mig ???

Hvordan har du det med din krop?