6

Efterskole 9. Eller 10. Klasse?

Pige 14 år

Hej:)
Jeg går i 8. Klasse og skal snart på en idrætsefterskole. Det skal jeg da jeg trænger til noget andet end at bare være i skole, plus jeg har en transport hverdag til og fra skole på 2.5 time. Men er jeg klar? Jeg er lidt stille, og umoden når det kommer til drenge og andre sociale ting....

Kan jeg stadig komme på efterskole i 9. Klasse, når jeg har det sådan? Eller skal jeg udvikle mig noget mere? Er det ikke meningen med en efterskole at man udvikler sig derovre?

Hjælp mig! Aner virkelig ikke hvad kg skal gøre efter sommerferien?! Vil så gerne på efterskole! Men kan det gå?

Kh. Anonym

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

hey. efterskole siger man normalt er hvor man kan udvikle sig inden gym. Så du skal da bare tage afsted, det nye mennesker og er sikker på du nok skal finde nogle du passer med :))

Indsendt af: Anonymous, Pige 16 år

Hej med dig!

OBS. Dårlig staver håber u forstår :-)
Jeg forstår godt du er nervøs! Jeg er en pige på 16 der har taget efterskole i 9. klasse, og jeg elsker det. Jeg er rigtig dårlig socialt og grunden til at jeg kom på efterskole var pergrund af mobning. En af de ting jeg tænkte meget p hvad de få venner fra min gamle klasse. Men fordi at de er mine gode venner har jeg beholdt kontakten! Man finder sig selv på en efterskole. På turen ned til skolen den første dag havde jeg lyst til at fortyde! Jeg var ved at tude! Men his det er noget du gerne vil then do it! Jeg er 100% sikker på at de andre på skolen vil være der for dig. Og hvis du har hjemve tal med dem!

Men 1 godt råd! Du skal ikke ringe hjem for ofte. For så kommer du til at ville hjem hurgitere.

Det har været det bedste og sværeste år i mit liv. Op og nedture. Jeg kan kun sige slap af og nyd det! jeg anbefaler efterskole 100% 9. klasse eller 10. klasse. Dit eget valg. Du skal bare hvide at det OVERGHOVED ikke er slemt når der er gået et par dage. Så uanset hvad så træk været. Og du kan jo altid komme hjem hvis det går helt galt.

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej!
Jeg skal selv på efterskole, efter sommerferien. Jeg valgte det bl.a. fordi jeg selv synes jeg var lidt umoden, ikke rigtigt klar til gymnasiet og ret så stille. Jeg glæder mig som en sindssyg! Synes helt sikkert du burde begynde at se hvilke efterskole der kunne være noget for dig, så tage op og besøge dem, så du kan se om det er noget for dig! Jeg fortryder slet ikke min beslutning om at tage på efterskole! Håber du finder ud af hvad der passer bedst til dig! Kys

Indsendt af: natasja, Pige 15 år

Hej. Jeg går også i 8. klasse og skal på efterskole næste år. Jeg har angst og var derfor slet ikke i tvivl om at jeg skal afsted efter sommerferien, da jeg virkelig trænger til at starte på en frisk. Jeg er blevet i tvivl ligesom dig siden, om det var en god idé og om jeg er klar. (Jeg er stadig i tvivl, og vil har tænkt mig at chatte med børnetelefonen, men kan som altid ikke komme igennem!!) Jeg er også en meget stille pige, og jeg skal på en efterskole med over 400 elever, så jeg er virkelig bange for at blive "vær" eller "glemt" i mængden, fordi jeg ikke er typen der råber op. Men måske så skal man bare springe ud i det. Jeg har lavet en planche på min ipad, som jeg har printet ud. Jeg har skrevet hvad jeg skal gøre hvis tingene bliver svære på efterskolen, også har jeg sat nogle positive citater på den. Jeg tænker at jeg vil tage den frem hvis jeg får svære dage, sådan at verden ikke bryder sammen, men jeg i stedet kommer videre. Så vil jeg lave en plakat med billeder af mine kusine, familie og mine veninder. Hvis jeg så får hjemve kan jeg kigge på dem. (jeg døjer normalt ikke med hjemve, men de første to uger må man ikke tage hjem i weekenden, fordi at skolen vil ryste fællesskabet sammen. Det tænker jeg det bliver en hård start, men forhåbentlig god:)

Nå, men nu til dit spørgsmål:
Jeg tænker at du som jeg bare skal springe ud i det også få det bedste ud af det.

mvh Natasja

Indsendt af: Anonymous, Pige 14 år

DEN PIGE DER HAR SKREVET BREVET:
Hej igen:) Tak for alle de gode råd fra jer:) Jeg er blevet meget mere sikker på mig selv nu, og vil 100% komme på efterskole i 9. klasse. I gav mig lige det boost, som jeg har haft brug for hele året!<3 Så ja, tusind tak for det:D

Kh efterskole klar pige

Indsendt af: Seje Rejen, Pige 14 år

Du skal ikke blive nervøs, jeg har det lidt på samme måde, jeg skal også på efterskole næste år men jeg glæder mig helt vildt meget. Men min bror og søster har ændret sig totalt og det siger alle også der kendte dem gør og efter efterskole. så du kan udvikle dig på efterskolen, og det har også hjulpet de fleste af mine veninder.