5

Efterskole er min største drøm

Pige 15 år

Hej. Jeg er en pige på 15 år og er enormt ked af det.

Der er noget som går mig på, og som jeg tænker på HVER dag.

Min aller aller største drøm er, at kunne komme på efterskole. Men mine forældre har bare ikke råd.

De er skildt, og jeg bor ved min mor. Hun går sygemeldt pga en depression, så alt er ikke lige sjovt herhjemme. Derfor vil jeg gerne hjemmefra.

 

Min far har heller ikke helt vildt mange penge, så han kan ikke klare det selv. Økonomien ved min mor er meget stram.

Vi kan kun lige få det til at hænge sammen, men det er også på nød og næppe. Hun har en lille gæld fra sin eks, og får næsten ingenting i sygepenge.

 

Ved at efterskole ville værd det rette for mig. Tænker på det hver dag, og det gør mig så ked af det, at jeg ikke kan komme afsted.

Har også taget et fritidsjob for at tjene til det selv. Men det går slet ikke. Håber at i vil hjælpe og har nogle gode drøm.

 

Krydser fingrene for det. Ville gøre hvad som helst for at komme afsted

Indsendt af: mimmi1999, Pige 15 år

Kære pige på 15 år,

Jeg var selv i samme situation for et par år siden, nu er jeg på andet år i efterskole. Jeg ved det kan være svært med jeres økonomi, men det er muligt at få støtte af staten hvis i søger om det. Så prøv at snakke med din mor (eller far) om hvor meget du ønsker det og bed dem om at gå til kommunen.

Jeg håber det hjælper bare lidt.

Indsendt af: Efterskole , Pige 17 år

Har du prøvet at snakke med dine forældre omkring efterskole?
Det ville være en god ide at snakke med dine forældre, da de på en eller en anden måde ville kunne hjælpe dig ud af dette problem. :)
Der burde også være tilbud for forældre der har det økonomisk svært
http://www.efterskole.dk/da/Om-efterskolen/Oekonomi/HarIraad
Det ville også være en hjælp hvis du prøvede at snakke med din skole omkring de muligheder du har for at starte på en efterskole.
Hvis du virkelig ønkser at tage på en efterskole, så tænk dig grundigt omkring de forskellige valg du tager.

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej.
Jeg synes, at de andre råd, jeg har set indtil videre er meget gode, men det her knap så gode forslag skal også lige med.
Du kan måske få et lille bidrag fra nogle an dine venner eller familie (fx. bedsteforældre). Jeg ved godt, at det ville virke sådan lidt ... Ja... Men det skulle bare lige med.
Hel og lykke.

Indsendt af: Anonymus, Pige 12 år

Hej jeg kan sagtens forstå din situation men man kan også godt være med i konkurrencer alle mulige steder fra om efterskole ville bare lige nævne det

Indsendt af: Marianne, Pige 16 år

Hej pige på 15
Jeg er selv på efterskole og mine forælder er også skildt og ing af dem har særlig mange penge syns i skal prøve og søge hos kommunen de betaler alt for mig og min lillesøster vi er begge på efterskole? Håber du kan bruge det