5

Efterskole eller sport?

Pige 14 år

hey
jeg er en pige på 14 år.

 

Jeg går i 8. klasse, og jeg er begyndt at overveje, om jeg vil gå på efterskole i 10. klasse. Det er ikke, fordi jeg har det svært i skolen, men jeg ville rigtig gerne have den der efterskole-oplevelse med et kæmpe fællesskab osv.
 

Det, der skaber mit dilemma, er at jeg også er elitesportsudøver. Det er kun ét sted i hele DK, hvor jeg kan dyrke min sport, og det vil aldrig helt blive på samme niveau.

Jeg er mega meget i tvivl, for jeg vil jo gerne på efterskole, og chancen er der kun én gang, men jeg vil også gerne holde niveauet højt i min sport, som jeg holder meget af.

 

Jeg ved heller ikke, hvordan jeg skulle fortælle det til mine trænere og forældre, hvis jeg valgte efterskole, for jeg er bange for at skuffe - især mine trænere - fordi jeg har et potentiale inden for min sport.
 

Selvfølgelig kan jeg komme tilbage i sporten igen, men jeg er bange for at miste interessen eller ikke blive ligeså god igen.

 

Hvad skal jeg gøre?

Indsendt af: Pige, 14 år, Pige 14 år

Halløjsa.
Er der ikke en efterskole, hvor du kan dyrke din sport?
Der er i hvert fald rigtig mange forskellige efterskoler i DK, skal selv på en i den anden ende af landet til næste år...
Hvis du tager afsted, og mister interessen, så er det vel egentlig, fordi du ikke interesserer dig så meget for det som du troede?!
Håber, du finder ud af det...

Indsendt af: Marl1435, Pige 17 år

Jeg går på efterskole lige nu, og det er noget alle burde opleve. Den efterskole jeg går på har intet med sport at gøre, men der går alligevel en elite sportsudøver her. Hun har fået lov til at tage ind til den nærmeste sted hun kunne træne et par gange i ugen. Måske kunne du også det?
Hvis det evt er så find en efterskole så tæt på dig som muligt, så kan du stadig træne det samme sted.
Ang. det der med at du er bange for at fortælle det, så bare sig at du kommer jo tilbage igen efter et år ;)

Indsendt af: Anonym<4, Pige 13 år

Hej.
Jeg forstår godt at du vil på efterskole det vil jeg også selv rigtig gerne. Jeg synes ikke at du skal tænke på om du vil skuffe nogen, uanset hvilken beslutning du tager. Hvis du vælger efterskole kunne du eventuelt få lavet en aftale om at tage ind det sted du træner, men det bliver nok nemmest hvis efterskolen ikke ligger for langt væk.
Jeg håber du kunne bruge rådet og finder ud af det.

Indsendt af: Hollister, Pige 15 år

Hej!
Ligesom dig går jeg også i 8. klasse og overvejer om efterskolelivet er noget for mig (i 10.). Jov, man kan vel sige jeg også går til "meget" sport, men det er ikke ligefrem det jeg tror du mener, når du siger elite, såå ja.
Mit bud til dig ville være at finde en idræts efterskole med din sport. De fleste idræts efterskoler har forskellige niveauer, ligefra nybegynderne til "talenterne".
Efterskoleåret ville også "forbedre dig", eller sagt med andre ord, hjælpe dig med at blive mere klar til livet bagefter - fx mere åben, moden, karakter og ligende (Bonus for dine forældre: man lærer at gøre rent). Det ville blive en oplevelse for livet!
Men start med at fortælle din forældre at du overvejer det, og så tag en snak derfra - kan det være en mulighed for dig, må du. Fortæl den hvorfor du gerne vil, og det ville måske "hjælpe" lidt hvis du også havde researched lidt - evt. fundet nogle mulige skoler med din sport

Indsendt af: Avatar korra, Pige 12 år

Hej
Mit råd er at du skal følge dit hjerte. Jeg kan ikke bare fortælle dig hvad du skal vælge for jeg er ikke dig men jeg kan give dig lidt hjælp. Du siger at du er bange for at skuffe nogle mennesker det virker som om at du ikke rigtig vil det men det kan jeg jo ikke vide. Altså jeg synes at du skal tage på efterskole fordi det virker som om at du gerne vil prøve nogle nye ting du virker til at være en person som vil opleve nye ting. hvis du tagger til efterskole og du kommer til bage og ikke er så god som før så er det lige meget for du har gjordt noget som du havet lyst til og man kan altid træne på efterskolen og du kan altid blive bedre end det du var. Husk det er dit liv ikke nogel andres liv for man kan kun gå på efterskole en gang og det er kun et år hvad er det værste der kunne ske.