3

Ensom i ny skole

Pige 14 år

Hej

 

Jeg er flyttet til DK for lidt tid siden, og er startet i en ny skole. Da jeg startede gik det hele meget fint. Men nu hvor der er gået omkring 6 måneder begynder jeg at føle mig rigtig ensom.

 

Min søster har det rigtig godt, og han er startet i en meget større klasse end jeg.

 

Jeg snakker anderledes dansk, og jeg føler mig altid ensom i frikvartererne. De snakker altid om ting som de har oplevet før jeg kom, og lukker mig ude af deres samtaler.

 

Hvad kan jeg gøre?

Indsendt af: Cookie, Pige 13 år

Hej! Jeg kan godt relatere til at det er svært at finde venner når man er startet på en ny skole. Men jeg syntes du skal prøve at snakke med nogle forskellige, og med det mener jeg fx med køn. Du kan prøve at snakke med både piger og drenge? Så er der også en løsning der hedder: Prøv at inviter nogle piger/drenge du syntes ser søde, eller virker søde ud efter skole, og prøve at snakke med dem? (Enkeltvis hvis du er bange for at du bliver lukket ude af samtalen) Det er en gode måde at lære folk at kende på. Det kunne måske være du inviterede personen/ personerne hjem til dig selv, tog ud og shoppe, tog i biografen osv.
Mange gange held og lykke! :)

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Hej med dig:-) jeg tænker på at du måske kan snakke med læren om at du føler dig ensom i klassen. Eller du kunne måske prøve at starte med at spørge om nogen af dem fra klassen ville være sammen i weekenden og så prøve at lære dem at kende mere privat? Måske er der nogen søde fra parellelklassen:)? Hmm jeg ved ikke om du kunne bruge mit svar til noget, men jeg håber ihvertfald at du får det bedrere i klassen:-) Hilsen mig:P

Indsendt af: Anonymous, Pige 14 år

Det ka altid være svært at være den "nye" men måske er det ikke dem fra din klasse som holder dig ude? Måske er det faktisk dig selv. Du kunne prøve og finde pigerne og se hvad de laver, og måske spørge om du må være med? Eller finde drengene og spille bold med dem eller hvad de nu laver? Så burde du komme med i fællesskabet igen. Håber du fik en idé om hvad du kunne gøre!