11

Ensomhed.... :\

Pige 13 år

Hej
Jeg er en pige på 13 år

 

Jeg føler mig ensom på en måde...
Jeg har ikke nogen venner, som sådan

 

Jeg har venner inden for skolen, som jeg snakker med, men ville sikkert ikke snakke med den hvis det ikke var fordi vi så hinanden 5 dage om ugen
Har ingen venner uden for skolen, jeg går ikke til noget, så når jeg kommer hjem fra skolen sidder jeg alene på mit værelse HELE dagen og ser Netflix.

 

Det er også tit at i weekenden at jeg ikke forlader huset før mandag... Er hjemme hele dagen, BOGSTAVELIGTALT....

 

Hvad skal jeg gøre?

Indsendt af: INadiaI, Pige 15 år

Hejsa :)
De bedste råd jeg kan give dig er nok, at du kunne prøve at spørge en/flere klassekammerater, om de havde lyst til at komme hjem til dig en dag efter skole. Ellers at begynde til en sport eller aktivitet der interesserer dig. :) Jeg fandt selv to gode veninder dengang jeg begyndte til sport, og så var det jo nemt at starte snakken, for der var da i hvert fald sporten man havde fælles interesse for :)
Venlig hilsen Nadia

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej! Jeg tror det er helt normalt for mange unge, at de ikke er så aktive efter skole som før skolereformen. Det tager meget af ens energi at gå i skole så lang tid, og der er man jo også sammen med sine klassekammerater. Har du nogle interesser du godt kan lide at lave? Tegne, skrive, male, løbe en tur eller noget helt andet. Du kunne også melde dig til en sportsgren. Det er en mega fed måde, at møde nye venner på! Du skriver at du har venner i skolen, så en god ide ville være at invitere dem med hjem efter skole, eller til overnatning i weekenden. Det er altid super hyggeligt! Jeg håber at det hjalp lidt. :)

Indsendt af: dreng på 18, Dreng 18 år

Jeg har selv haft det sådan, og ved det er meget hårdt.
Mit råd vil nok være at, finde en hobby/fritidsaktivitet som du kan lige og så finde nogle venner derfra. Alt godt fremover.

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Hej.
Jeg har selv haft det på den måde, og det helt klart ikke rart. Mit bedste råd er at tale med en voksen omkring det. Det behøver ikke at være din mor eller far. Det kan sagtens være en god lærer eller sådan noget.
Det hjælper tit at få talt med en voksen,og så kan i jo tale om hvordan du kan begynde at være mere aktiv i weekenden, og hvordan man lige få spurgt en klassekammerat om de skal noget om eftermiddagen.
Håber at du kan bruge mit råd og at du snart få dig en god ven/veninde

Indsendt af: Den person, Pige 14 år

Jeg har det på præcis samme måde! Og vil gerne begynde til noget men ved ikke hvad?
Og er det normalt at starte til en sport/hobby når man ikke kender nogle der?

Indsendt af: Anonymous, Pige 14 år

Snak med din lærer om det, og fortæl hvordan du har det. Din lærer kan så evt. snakke med de af dine klassekammerater, som du snakker mest med, og bede dem om at tage initiativet til at være sammen, hvis du ikke selv har modet til det på nuværende tidspunkt..

Indsendt af: #1, Pige 16 år

Hej. Alle de tidligere råd virker meget gode.
Jeg vil også bare skrive, at du kan spørge dine venner fra skolen om de har lyst til en dag at lave noget sammen med dig efter skoletid. Tro mig, det virker. I hvert fald, hvis man laver noget sammen flere gange. I kan tage hjem til en af jer, tage på shopping, gå en tur, bare noget der er hyggeligt. Så knytter I nok et lidt stærkere bånd.
Du kan selvfølgelig også begynde at gå til noget, hvis du har tid. Det kunne være en sport, et enstrument, bare en snakkeklub, eller hvad som helst. Måske kan du endda få nogle venner gennem et fritidsjob.
Mange gange hel og lykke.
Mvh. #1.

Indsendt af: PernilleLD, Pige 16 år

Kære pige på 13 år! Har selv været i en svær periode i mit liv, hvor jeg følte mig ensom. Grunden til at man føler sig ensom kan tit være pga. tilbageholdenhed fra sociale fællesskaber og frygten for at fejle. Prøv, selvom jeg ved det er svært, at prøve at ryste det af dig. Du er 100 % mere værd end at gå og være ked af det. Mit råd til dig er at starte på en fritidsinteresse som kunne interessere dig, der er der en stor mulighed for at møde nye søde mennesker. Fx at gå til en sportsgren kan være sundt på mange måder, og jeg føler fx at jeg bliver gladere efter at have gået til badminton eller dans (som er mine fritidsinteresser). Ellers skal du heller ikke tøve med at spørge om nogen kan være sammen, det er jeg sikker på de gerne vil. Nu nævner du også at du ser meget Netflix. Jeg er sikker på at du deler interessen med film og serier (hvad du end ser på netflix) med andre fra din klasse, og det er jo også super hyggeligt at se film sammen. Vær stærk og tro på dig selv! Varme hilsner fra Pernille.

Indsendt af: Anonymous, Dreng 14 år

Hej ;)

Jeg er en dreng på 14 som selv har haft det problem, men det jeg synes du skal gøre (fordi så vidt jeg kan høre er du måske en smule genert) er at måske snakke med nogle andre end bare fra skolen? måske nogle i omegn der tit kunne komme hen og chatte, eller bare generalt snakke med og ved man kunne gå til, håber ikk du tager det her som hate men ellers ja... jeg ved at ALLE kan få venner. Og er meget sikker på, at du vil være en man ved man kan gå til

Indsendt af: Ef, Pige 13 år

Hejsa
Jeg er også en pige på 13 år. Jeg synes at du skulle finde dig nogle pennevenner. Find en pigegruppe på facebook og skriv : "Er der nogen der mangler pennevenner"
Jeg ved fra mine egne oplevelser, at det er der mange der gør. I skriver sammen og på et tidspunkt bliver i så gode venner at i begynder at besøge hinanden.

Indsendt af: Anonymous, Pige

[q="5"]Jeg har det på præcis samme måde! Og vil gerne begynde til noget men ved ikke hvad?
Og er det normalt at starte til en sport/hobby når man ikke kender nogle der?[/q]

Selfølgelig er det det! Og hvis det intressere dig skal du bare gøre det?