6

Jeg er bange for at være mig selv... :-(

Pige 14 år

Hej

Jeg har længe overvejet at komme ud med det her, og jeg kan ikke rigtig snakke med nogle om det, så ville skrive det herinde.
Jeg har et problem, og problemet er at jeg ikke tørre og være mig selv i skolen.

 

Jeg var på et tidspunkt meget stille og nede på jorden, men der var ingen der lagde mærke til mig og derfor havde jeg ikke nogle venner. Så jeg besluttede mig for at ændre på mig selv og det jeg gjorde var at jeg langsomt begyndte at forstyrre i timen. Langsomt begyndte folk at lægge mærke til mig, efter lidt tid blev jeg meget populær.

Og det endte med at jeg altid råber, larmer og forstyrre i timerne.

Jeg har fået en masse venner nu, rigtig gode venner. Men føler ikke at jeg er mig.
På et tidspunkt havde jeg det ikke så godt, så jeg begyndte at være meget sur over ingenting, og det blev ført til en mindre mobning imod mig.

Jeg græd også meget nemt og var let til tåre dengang. Nu føler bare at jeg ikke kan have en dårlig dag uden at blive enten blive kaldt "en sur kælling" eller "aggressivt svin".

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at ændre mig og blive mindre larmende i timen for jeg prøver virkelig og har virkelig brug for nogle råd.
Og nogle råd til hvordan man også kan have en dårlig dag uden at blive kaldt alle mulige ting.
(ved at nogle tænker at jeg piver over ingenting og det ikke er svært men det er det virkelig)

Tak på forhånd

Indsendt af: Car0line, Pige 14 år

Hejsa!
Forstår godt at det er svært. Alle har brug for dårlige dag i puberteten, hvor hormonerne svinger rundt i kroppen! Jeg syntes at du bør skrue ned for at forstyrre i timerne, fordi det gør hverken noget godt for læren, de andre elever der gerne vil noget, eller dig selv! De venner du har fået, syntes jeg du skal overveje lidt, da det virker opmærksomhedsvækkende at de er blevet venner med dig, pga dårlig opførsel i timerne. Pas nu på, at de her folk ikke vender dig til det dårlige. Du skal være dig! Og folk skal kunne lide dig pga den du er, og ikke den de vil have dig til at være. Det er så vigtigt, at overveje om det virkelig er det værd, at forstyrre i timerne, for nogle folk som kalder dig for ''aggresivt svin'' de lyder da ikke helt kloge i bolden. Håber virkelig at mit brev satte nolge tanker i gang. Kh Caroline :)

Indsendt af: Lille Hjælper, Pige 15 år

Jeg har en kæreste med præcis det samme problem som dig. I timerne larmer han og kommer med dumme kommentarer, hvor han derhjemme endelig er 'min dreng' igen.
Jeg ved fra ham hvor svært og grænseoverskridende det er at skulle vise en blød og stille side frem, når man egentlig har det fint med den man udgiver sig for at være.

Jeg tror, at du skal prøve at skrue lidt ned for dine nye 'venner'. Det lyder som om de har en dårlig indflydelse på dig - Især når de først vil være venner med dig efter du er begyndt at larme.
Og så kan du, før du skal til at larme, prøve lige at stopppe op og tænke 'Er det her nu klogt?'. Jeg ved godt, at det er svært at slippe af med en vane - Men du er jo nødt til at prøve.

Held og lykke :)

Indsendt af: Anonymous, Pige 11 år

Hør, jeg kan godt forstå dig. DU skal være DIG SELV! Jeg ved godt at det er svært, men du skal altså være ligeglad med hvad andre tænker om dig. Hvis du er dig selv, vil andre begynde at lægge mærke til hvilket gode menneske du er. Husk på at det er bedre at have een rigtig ven, end hundrede falske venner! Håber du ved hvad jeg mener.
MVH. Emse♥

Indsendt af: Hjjvh, Pige 13 år

Hej jeg har også været i samme situation med at jeg blev nød til at ændre mig for at mine venner skulle kunne lide mig og mit råd er at prøv at sige til dem at du ikke er dig selv når du er sammen med dem og at du mere er den stille type og hvis de ikke kan acceptere det så er de ikke nogle gode venner

Indsendt af: #1, Pige 16 år

Hej.
Jeg havde engang nogenlund det samme problem, og det var ikke sjovt.
Selvfølgelig skal du være dig selv. Men det er jo også lige præcis det, der kan være SÅ svært. Du tænker nok en MEGET på alt det du kan miste, men hvis du ikke sætter foden ned og siger stop (til dig selv), kan du i sidste ende miste dig selv. Og det må ikke ske. Der har jeg været.
Hvis du føler, at der er nogen/nogle fra fik klasse, du føler bedre kan forstå dig end andre, så prøv at fortæl ham/hende/dem om dit problem og husk (alle) de vigtige detaljer. Fortæl din historie om, at du ikke havde nogle venner før og fik det, fordi du "spiller en rolle". Måske skulle du prøve med en stille og lidt upopulær person i klassen. De er for det meste sødere, mere forstående, nede på jorden osv. Dig og den/de person/personer du vælger kan sammen få kontrol over problemet og finde en god løsning. Jeg hjælper dig bare lidt på vej. Du skal nok klare det.
Hvis det ikke hjælper at "slå dig sammen" med en fra din klasse, kan du prøve at bede om hjælp fra din lærer, eller hvis det heller ikke funker, så kan du måske skifte skole. Jeg skifted også engang skole, og det klarede jeg okay. (Ja, jeg har prøvet mange ting.) Men start helst med elev- eller lærer-løsningen.
1000 gange hel og lykke fra mig af.
(Hm. Jeg føler, at jeg har skrevet meget levende.) Mvh. #1. :-)

Indsendt af: hjælpsomme pige..., Pige

Hejsa. Hvis du begynder at få det meget værre synes jeg du skal snakke med dine forældre om det. Ellers flyt skole, jeg synes heller ikke jeg er mig selv mere hvis jeg er lidt mig selv kigger alle folk lidt mærkeligt og det er lidt svært. Hvis det var mig ville jeg snakke med nogle face 2 face. Men har du nogle venner? Kh den der hjælper