3

Jeg er bekymret

Pige 13 år

Hej, jeg er en pige på 13 år der er meget bekymret for min storebror.

 

Min far fortalte mig at min storebror var begyndt på dumme ting igen såsom at ryge hash og tage stoffer. (Det skal lige siges, at vi ikke har samme mor, så jeg ser ham ik så tit) Da jeg fik det afvide blev jeg meget ked af det og bekymret.

 

Da jeg skulle i seng lå jeg og tænkte meget på det og jeg blev bange for om han ik var okay.

 

Det er nu noget tid siden og jeg tænker stadig meget på det i skolen.

 

Håber i kan hjælpe mig!

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Kære pige,

Det er svært med familiemedlemmer der ender ude i alt muligt. Først når man kommer ind i sådan noget med rygning og stoffer, kan det være rigtig svært at komme ud af det igen. Jeg synes at du måske skulle arrangere en fødselsdag, middag, hyggeaften eller noget i den stil. Du kan evt. få hjælp af din far, da han sikkert også synes det er en god idé. Så kan du inviterer din bror og far, og så kan I lavet noget hyggeligt sammen og snakke om, hvad det er der foregår. Så bliver det nemlig ikke noget alt for seriøst hvor I bare bruger en time på at snakke om det. Du kan måske lave en filmaften med en masse lækkert, og så kan I måske til aftensmaden snakke lidt om, hvordan din storebror har det for tiden, uden at det skal fylde hele aftenen.

Venlig Hilsen
M

Indsendt af: Anonymous, Pige 14 år

Hej.
Først vil jeg lige starte med at fortælle, at jeg har en storesøster, som jeg også har bekymret mig rigtig meget om. Det var især slemt, da jeg var yngre, omkring de ni år, og jeg græd meget, når jeg skulle sove. Som du måske kan læse, var det rigtig dræbende for mig at gå rundt med min bekymring, og jeg synes ikke, at du skal gøre det. Du er jo "kun" et barn (teenager/whatever, jeg vil ikke fornærme dig i hvertfald). Mit bedste råd er, at du skal tale med dine forældre om det, så du ikke går med det alene. Fortæl dem, hvordan du har det, så de kan hjælpe bedst muligt. Måske kan du også tale med din storebror om det? Det lyder, som om i er meget tætte. Hejhej, håber det hjalp bare lidt :)

Indsendt af: Moffemille, Pige 12 år

det her hjælper nem ikke men... min storesøster OG min storebror ryger også hash og drikker ret meget, og de prøver at lade være men, der er det med at deres venner ryger og drikker også så de bliver bare ved fordi di føler sig presset til det, jeg ved godt det her ikke hjalp men jeg ville sige sige til dig at du ikke er alene:3