19

Er det lovligt at hun tjekker ALT?!?

Pige 13 år

Min mor roder tit mit værelse igennem, og snager i min telefon, for at holde se hvad jeg laver.

 

Laver jeg en kode på min telefon, tager det hende ikke lang tid, at finde ud af det, og kommer brasende ind, mens jeg laver lektier, for at få mig til at give hende koden.
Hun har selvfølgelig også læst alle mine beskeder med mine venner.

 

Hun tjekker også min søgehistorik, og, ja. Alt hvad der kan tegne et portræt af hvad jeg laver, når hun ikke holder øje med mig.

Jeg prøver at bruge min telefon så lidt som muligt, men det er svært, når jeg ikke har nogen computer.

Denne besked er skrevet på biblioteket da det var den eneste måde jeg kunne komme til det uden at hun fandt ud af det.

 

Hvad skal jeg GØRE?!?! Er det overhovedet lovligt det hun gør?

PLEASE HJÆLP!

Indsendt af: pottelutte, 23 år

det er ik ok

Indsendt af: Random , Pige 13 år

Hey min mor har også altid snaget i min telefon, iPad osv, jeg synes også selv det var irriterende at hun har kigget og at man ikke kunne have noget privat liv uden hun skulle kigge.
Jeg besluttede mig derfor for at sige til hende at jeg ikke synes at det var særlig sjovt at hun skulle kigge i mine beskeder osv... Synes også du skal fortælle hende at du ikke synes det er særlig sjovt at hun skal kigge i dem, ved ikke om det hjælper men få snakket med hende om det og så prøv se om i kan få fundet en løsning.

Indsendt af: EllaBellaBurger, Pige 12 år

For det første kender jeg det lidt.
Min mor spørger også bare random ting nogle gange. Altså fx. hvem er den sidste du har chattet med.
Jeg spurgte engang min mor hvorfor og hun sagde det var fordi: Hun var bange for at jeg gjorde noget går galt.
Medmindre du ved din mor er sur, så spørg hende.
Men hun mistænker nok du gemmer noget hvsi du spørger om hun ville lade vær.
På sørg for hun kan stole på dig..

Indsendt af: Hjælper123, Pige 13 år

Det er selvfølgelig overhovedet ikke i orden, at hun snager i ALT. Teenager skal have lov til noget privatliv, og have ting for sig selv. Det er faktisk ikke lovligt for andre at kigge ens beskeder, men jeg ved ikke om det gælder ved børn eller noget. Men jeg synes du skal tage en snak med hende om, at du gerne vil have noget privatliv, eller så sig det til din far og så kan i allesammen snakke sammen om det. Kh en anden 13 årig pige;)

Indsendt af: En anden pige, Pige 13 år

Jeg syntes at du skal snakke med hende om det. Det er slet ikke iorden at hun snager i din mobil. Mine forældre kigger næsten aldrig på min mobil, og hvis det er, er det fordi at de skal hjælpe mig med noget. Fordi de stoler på mig. Jeg syntes på ingen måde det er okay at hun gennemroder hele din historie og kigger på dine sms’er. Du skal have ret til privatliv, også på din mobil. Jeg syntes du skal dige til hende at det går dig på og at det ikke er okay.

Indsendt af: pepefanboi, Dreng 14 år

Få dig nogle sværere koder, altså fx ikke din fødselsdag. når hun kan finde ud af at knække dine koder :(

Indsendt af: Anonymous, 15 år

Det er slet ikke okay. Hun har lov til at være lidt indblandet i dit liv selfølgelig, men du skal altså også have dit eget privatliv:// Du er nødt til at snakke med hende om det. Sig til hende at hun burde stole på dig mere og sådan

Indsendt af: MacAlex, Dreng 12 år

Hej det er det samme med mig har heller ikke rigtigt turde at sige noget tilbage for man vil ikke have “skæld ud”. MEN det er det er teknisk set ulovligt ikke at have noget privatliv på private beskeder/mails det inkludere blandt andet også: facebook,Snapchat,Instagram osv. Håber dette kunne hjælpe til en snak med din mor...

Indsendt af: Pigenderer15, Pige 15 år

Hej pige 13 år:).
Hvis du ikke umiddelbart har gjort noget med din telefon som ikke er i orden. Det vil sige svinet nogle til eller sådan noget, er det ret mærkeligt hun gør det? Også den måde du beskriver det på?
Min mor tjekkede nogle gange min mobil, men det er kun fordi hun vil hjælpe mig, for man har ikke altid skide meget styr på hvad man laver når man har fået en mobil. Nu ved jeg ikke hvor længe du har haft den?
Men jeg syntes du skal snakke med din mor eller far om det.
Sig hvad du oplever og prøv at stille hende nogle udfordrende spørgsmål som “hvorfor braser du ind på mit værelse?” Eller “hvorfor kigger du heletiden på min mobil?”
Håber du ku bruge mit råd!<3

Indsendt af: Anonymous, Dreng 16 år

Hej pige på 13 pga FN's Børnekonvention, som giver børn en række rettigheder har din mor ikke lov til at tjekke din mobil uden din tilladelse, dette gælder også dine breve, din mor har ifølge min mening heller ikke ret til at komme ind på dit værelse mens du er der uden at banke på. Desuden har du ifølge persondataloven lov til at holde dine besked for dig selv og den person du skriver med.

Indsendt af: EHjælper1213, Pige 12 år

Teknisk set er det ulovligt, men hvis man ser det på den anden side så er det ikke ulovligt?- Der må jo være en grund til din mor tjekker din telefon. hun er måske bange eller bare rigtig nysgerrig på hvad du laver? — Min mor tjekkede også mim telefon engang, men en dag tog jeg mig mod til at gå hen til hende og fortælle hende, med tydelige BOGSTAVER at jeg ikke syntes det var okay hun tjekkede min telefon, og at det egentlig ikke var lovligt medmindre hun tror jeg var ude for fare eller mobbede nogle, så er det “lovligt”. Ligesiden har hun ikke taget min telefon og tjekket den. Hun spørger bare lidt indtil hvad jeg laver på de sociale medier :: “hun tager den kun om aftenen, for ellers ligger jeg på den hele natte”
- Jeg syntes du skal sige det samme til din mor, og hvis det ikke virker så fortæl det til en af dine ynglings lærer, om de ikke nok vil tage en snak med din mor.. (det er måske lidt pinligt, men din mor vil komme til at forstå det) Og selvfølgelig skal du ikke være bange for hun tjekker den, for det skal hun ikke, du har ret til et privatliv ligesom hun har ret til et. JEG håber du kunne bruge mit råd:) God dag! Vh E

Indsendt af: Pigebarnet, Pige 15 år

Ej, det er dæleme ikke okay ... :( synes du skal tage en snak med hende omkring det. At du ikke synes det er rart.

Indsendt af: mich372m, Pige 17 år

Min mor har altid taget mine telefoner fra mig.

Jeg måtte ikke have facebook uden hun vidste koden og hun skulle vide koden til alle mine ting (telefon, computer osv.)

Jeg aner heller ikke selv om det er lovligt. Så er nysgerrig.

Indsendt af: Anonymous, Pige 11 år

Jeg synes du skal sige til hende at det ikke er ok og det tror jeg hjelper

Indsendt af: Pige der er enig, Pige 11 år

Det er ikke videre ulovligt ! Men syntes du burde snakke med din mor om hvad du syntes hun har ret til at snage i, hvis i for snakket sammen tror jeg det meste bliver løst.

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

jeg synes du bare skal forklare hende at du har brug for noget privatliv.

Indsendt af: Fie1345, Pige 15 år

Jeg oplever det samme med min mor, det er simpelthen bare at stå frem og sige at hun skal kunne stole på dig, og lade vær med at snage, i dine private ting.

Indsendt af: Xxnitxxx, Pige 15 år

Hej pige på 13 år
Jeg tror din mor vil være opmærksom på hvad du laver, for der findes mange dumme mennesker her for tiden. Men altså hun skal ikke ALTID tjekke din telefon. Din mor er din mor og hun har ret til at tjekke hvad du laver, jeg tror bare hun ønsker dig alt godt og der ikke skal ske dig noget.:)) Venlig hilsen råd fra en pige på 15

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Jeg syntes du skal spøger hvorfor hun går det og om hun ik stoler på dig min mor går det også og det fordi at de vil passe på os