3

Jeg er ulykkelig

Pige 15 år

Jeg er 15 år gammel og er skilsmissebarn.

 

Mine forældre blev skilt for 2 år siden, og det tog virkelig hårdt på mig. Inden de blev skilt fik min far et nyt job, der gjorde at vi fik mange flere penge end før, så vi skulle flytte ind i en ny lejlighed hvor jeg kunne få mig eget værelse(hvilket jeg aldrig har haft).

 

Det var den bedste tid af mit liv. Mit største ønske var og er stadig, at få mit eget værelse. Men pludselig ud af det blå, ville min far havde en skilsmisse. Det var INGEN der havde set det komme. Vi er tre børn her hjemme og jeg tror ikke der er nogen der forstår hvor hårdt det er at dele værelse som 15 årig.

 

Jeg føler mig pinligtberørt, og min mor har ikke råd til en større lejlighed. Jeg er så ulykkelig. Jeg har aldrig venner på besøg, fordi jeg synes det er pinligt.

Jeg får dårlig samvittighed over at jeg er så "utaknemlig", når det er mennesker der ude der ikke engang har et sted at bo.

Men jeg føler mig så alene. Jeg kender ingen andre der står i den samme økonomiske situation som mig. Og ingen der deler værelse med deres yngre søskende i en alder som mig.

 

Jeg går snart ud af folkeskolen, og jeg nægter at dele værelse der. Oven i alt det fandt jeg også ud af sidste år, at jeg er vinterdepressiv, så hele min situation bliver vare forværret i vintertiden. Jeg kan ikke forklare det, men jeg føler mig bare hele tiden så ulykkelig.

 

Den eneste tid jeg rigtig er glad, er når jeg enten drikker alkohol, ryger eller gør andet som jeg ikke nå for mine forældre. Jeg føler på en måde, at det er det eneste tidpunkt jeg selv tager en beslutning, hvis i forstår? Altså at jeg bestemmer st jeg vil drikke, eller ryge.(jeg gør det ikke fast)

 

Jeg skriver faktisk bare for at høre om det er andre der har det ligesom mig på nogle punkter? Jeg føler mig meget alene om det nemlig og har brug for nogle råd. :(

Indsendt af: Anonymous, Pige 19 år

Hej Du.

Det lyder ret hårdt, det du går igennem..
Undskylder hvis denne kommentar bliver for lang, håber den kan hjælpe dig lidt på vej alligevel :)

1. Ang skilsmissen.. Har du set en "dokumentar" på Dr.dk "Skilsmisse i børnehøjde"? Den er rigtig god (synes jeg), og den sætter sig ret meget ind i situationen mht skilsmisse. Prøv at se den og snak med nogen om det.

2. At dele værelse med søskende.
Jeg har selv været en af de heldige og haft mit eget værelse. Men jeg har en bedste veninde som har to brødre som deler værelse. Han er nu på samme alder som dig - 15 år. Jeg ved at han virkelig er i et dilemma (lidt ligesom dig) fordi han aldrig har venner med hjemme, for der er ikke plads. (samtidig med at forældre gerne vil have deres børn mere hjemme?:) ) . Du er ikke den eneste.
Har du overvejet efterskole et år? - For at komme lidt væk hjemmefra.

3. Vinterdeppression.
Jeg ved man kan få en lyslampe. (Har selv en). Den er simpelthen så god. Den har noget lys der er ret skarpt, og kan justere på det hele, samtidig med den har en alarm i sig. Man vågner op til lys og går i seng til lys :)

4. Du er kun glad når du ryger og drikker.
Jeg tror måske det kan hænge sammen med at så sker der noget andet/spændende i dig (måske fordi du ikke må) og derfor bliver du lidt glad indeni? :')
Jeg synes du skal prøve at finde nogle andre ting som også gør dig glad? en sport, eller middag med dine venner/veninder. Og evt prøv at find ud af hvordan dig og din søster/bror? kommer bedst ud af det - at bo på samme værelse.

Kram herfra. Håber sådan du får det bedre.

Indsendt af: Anonymous, Pige 18 år

Hej :)

Jeg kan godt forstå du har det hårdt, sommetider har man det bare svært selvom man ved der er andre der har det værre og det er helt okay, man kan jo ikke styre det selv :)

Angående det med skilsmisse så vil jeg bare prøve at forklare dig hvorfor det er godt dine forældre blev skilt, og håbe på det hjælper :) hvis dine forældre ikke have blivet skilt og din far bare have gemt sine følelse så ville han få det psykisk dårligt og måske også fysiks, som ville resultere i skænderier med din mor der ikke giver mening, stress og vrede der også kommer til at skade jer.
I ville alle blive ramt af hans smerte.

Omkring det at dele værelse, så er det ret normalt, du skal ikke være flov over det, du vil opleve at der er andre efter folkeskolen der har samme eller ligne problem. :) da jeg blev færdig og skulle starte på gym havde jeg det også dårligt, men så opdagede jeg at folk er ligeglade og har travlt med sine egne problemmer :) håber jeg hjalp lidt <3

Indsendt af: sascha g , Pige 13 år

hejsa, har selv prøvet det der med at dele værelse , og det syntes jeg også var mega pinligt. Men på et tidspunkt kom jeg så langt ud hvor jeg ikke ville mere , fordi det afholdte mig fra det sociale liv med venner ovenattende og sådan . Det jeg gjorde var at jeg lavede lidt om på mit værelse og det var jo gratis da jeg brugte mine egne ting jeg havde i forvejen . Min familie har dog rigeligt med penge , men bare glem alt om det . Jeg talte også med mine forældre fordi jeg ligesom dig havde dårlig samvittighed , fx over alle de mennesker ude på gaden der havde intet. Men nu er det her ikke for at lyde egoistisk eller noget , men du skal altid huske også at tænke på dig selv , du skal selvfølgelig ikke overdrive og gå helt amok , men altså bare huske på dine grænser og de ting der. Oven i købet havde/ har jeg et rigtig dårligt forhold til min mor , vi skændes og hun har fx sagt hun skammer sig over at have født mig . Men mit bedste råd er at gøre lidt ud af værelset og så tal med din mor om problemet og tænk ikke på hvad andre syntes ❤️ Håber du ku bruge det