4

Fars nye kæreste

Pige 15 år

Hej jeg er en pige på 15 år

 

Mine forældre har været skilt i 7 år nu. Min far har haft en kæreste i 5 år og hun har to børn, på 15 og 17 år. Jeg er hos min mor 9 dage og hos min far 5 dage.
Mit problem er at når jeg er hjemme hos min far føler jeg mig ikke hjemme, jeg føler jeg er gæst i mit eget hjem...

 

Min far får mig til at føle at han bedre kan lide mine pap-søskende end mig og min lillebror.
Jeg føler at min fars kæreste ikke kan lide mig fordi jeg er meget anderledes i forhold til hendes egne døtre.
Det er ikke særlig rart og det har altid været sådan.

 

Jeg har snakket med min far om det før for nogle år siden, men det har ikke rigtig hjulpet...
Hvad gør jeg?

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Spørger din far om han vil lave noget med dig fx gå en tur og snakke om hvordan du har det.

Indsendt af: , Pige 15 år

Hej.
Det er virkelig surt at føle sig som en gæst i eget hjem. Noget af afstanden mellem dig og din far skyldes nok at du tilbringer mere tid med din mor, og derfor står hende nærmere. Hvis du kan lide din fars selvskab og elsker ham som en far, synes jeg at du bør prøve at komme lidt tættere på ham. En far elsker selvfølgelig sit barn, men jeg forstår godt dine følelser da jeg selv er et delebarn på din alder. Hvad med at snakke mere med ham? Spørge ind til hans liv og måske fortælle noget om dit?

Indsendt af: AC, Pige 15 år

Hej.
Jeg har selv prøvet det, og mit råd er at du måske kan komme derned nogle af de dag de to andre børn ikke er der (hvis de skal hjem til deres far eller noget). Men ellers kan du også spørge ham om i kunne tage ud og spise på et tidspunkt eller bare tag på en lille tur selv.
Og hvis det ikke virker, så konfronter ham og sig det du føler, det er jo ikke meningen at du skal føle dig som en gæst i dit eget hus.

Indsendt af: jesskarl, Dreng 16 år

Hej pige på 15,

Da jeg læste dit brev, blev jeg simpelthen nødt til at give mine erindringer omkring den situation, du er i for tiden.
For det første, vil jeg lige have et par pointer på det rene. Når ens forældre er skilt, tror jeg let man får en skyldfølelse, om at det er ens egen skyld, når ens forældre er skilt - hvilket det overhovedet ikke er! Det er noget ens forældre, har taget en fælles beslutning om, da de formegentlig ikke fungerer lige godt, som de har gjort, og måske vil videre i livet. Det ændrer ikke på kærligheden til dig på nogen af siderne.

Det kan være meget svært og grænseoverskridende at integrere sig i en ny familie, da man skal leve anderledes og have 2 liv på EN gang. Som om det ikke er nok med, at en forældre er gået fra hinanden? Du nævner, at du ikke føler dig velkommen, når du er de 5 ud af 14 dage om ugen. Det er ikke noget, du skal holde for dig selv, da det nok er noget, du bilder dig ind i din fantasi. Jeg siger ikke, at du ikke har ret, da det er dig, som ved det bedst.

Først og fremmest, vil jeg opfordre dig til, at snakke med din far, da han KUN vil dig det bedste. Han ønsker ikke, at du føler dig udenfor i familien. Tværtimod. Hvis han tror, du synes om, at være ved ham, kommer du nok ikke til at føle en stor forandring i forhold til dine stedsøstre og stedmor. Forklar ham hvad du føler, så I kan have en dialog omkring jeres begge synsvinkler.

Du og din far, kan eventuelt hive din stedmor ind i situation efterfølgende, så hun også forstår, hvad det er, der gør, at du føler dig udenfor familien. Hun vil helt sikkert også snakke med dine stedsøstre om det, så I alle kan gøre en indsats for, at I kan fungere bedre sammen, så det er et rart sted for alle at være.

Hvad tænker du om dette, du meget meget gerne svare på denne besked :).
Jeg håber, mine tænker hjalp.
Mvh

Er dine forældre skilt? - Hvordan er det for dig?