14

Fortælle det

år

Hvordan fortæller jeg bedst mine forældre/familie at jeg har fået en kæreste?

Vi har ikke et super tæt forhold og jeg vil gerne undgå de der "drillerier" der ofte er.

Jeg vil også gerne have at de ikke fortæller det til hele familien da det ikke er super seriøst endnu

Indsendt af: Anonym

Tror det svært af undgå det bare mandesig op og få det sagt eller vent til det bliver mere seriøst men vis førest siger det går der nok ikke længe før hele din familie ved det men det jo helt normalt du skal ikke være flov over af fået en kæreste

Indsendt af: Viggo

Jeg synes du burde sige det til dine foreldre og så kan di sige det vider til dine søskende

Indsendt af: Amanda

Hej.❤️
- Synes du skal vente med at sige det til dine forældre, vent til det bliver mere seriøst. Ellers hvis du gerne vil have det sagt skal du sige til dem at du har fået en kæreste, men de skal ikke forvente det helt store i nu, da i næsten lige er kommet sammen og du ved ikke helt om det er seriøst i nu, er sikker på de vil forstå dig.❤️

Indsendt af: Drillerier (ufedt)

Du kan tage at sige du har fået en kæreste, men lad vær med at sige hvem det så de ikke driller dig med det. Og så sig at de ikke skal drille dig med og at de ikke skal sige det til andre.

Indsendt af: Anonym

Hvis du gerne vil fortælle det sådan lidt mere afslappet, i stedet for at sige det ligeud, kunne du måske vente til det fatter mistanke, du ved? For eksempel, du kunne du sige noget lignende "Jeg tager hjem til (hans navn)". Hvis det er nyt at de hører at du er sammen med ham, vil de jo spørge på et eller andet tidspunkt om i har noget sammen. Så kan du jo trække det en smule ud og sige noget med "Jah, det har vi vel". På den måde får du det til at virke som om det ikke er noget stort.

Indsendt af: Har prøvet det

Jeg har også en kæreste og her d. 15 maj har vi 7 månedersdag! Og jeg er kun 12 nu kender jeg ikke din alder men hvis du er 12-13 år bliver dine forældre nok lidt overraskede men de gør deres bedsteforældre at du bliver lykkelig så jeg syntes bare du skal sige det.... Mine forældre sagde det videre til familien... Der sker egentligt ikke så meget... Jeg var også bange da jeg skulle sige det... Men alt går godt tro mig?

Indsendt af: Anonym

Først når dit forhold er blevet stærkt så sig det til dine forældre.

Indsendt af: Denlillenus

Hej !

Jeg er en pige på 10 år, som også har en kæreste. - Derfor kender jeg det!
Jeg ved godt, at det kan være meget grænseoverskridende, at fortælle sådanne ting, men bare fortæl det. Jeg syntes det var MEGA pinligt, at fortælle mine forældre/familie det, men det var virkelig rart at sige det. Det gav en dejlig lettelse.
Hvis du ikke føler dig 100 % tryk ved lige at fortælle dine forældre det med det samme, kunne det måske være en fordel at sige det til en bror/søster eller en du står tættere på. Så kunne han/hun fortælle det, eller give dig et godt råd.
Jeg/vi kender ikke dig eller din familie, så jeg/vi kan ikke give dig et helt konkret svar, men gør hvad du har lyst til.

Jeg fortalte det først til min storesøster, som fortalte det videre til mine forældre, hvilket var virkelig rart, da jeg ikke behøvede at sige det selv.
Da jeg fortalte det til min søster, var det da vi var alene hjemme og hyggede os - altså der var en god stemning! Jeg startede med: "Hvad ville du egentlig sige til, jeg havde en kæreste?"..... Dog kan det også være en rigtig dårlig idé, at indlede med denne sætning, da der kan være risiko for, at han/hun vil sige; "Det er du alt for lille til!" Eller noget i den retning.

Og nej, jeg er ikke særlig god til at give råd eller kommentarer, men jeg vil rigtig gerne PRØVE at hjælpe andre unge/børn.

MVH Mig !

- Og husk så: Det er helt okay, tænk på dine forældre også har haft en kæreste eller godt kender til det. Og at de altid har vidst det ville komme en dag. De har også været der engang ! Det var mine råd for denne gang.

Indsendt af: CZH

Du kunne evt. Snakke med en af dine forældre først (den der ville ragere bedst)

Indsendt af: Anonym

Jeg syntes at (hvis du gerne vil fortælle din mor/far at du har fået en kæreste) så skal du prøve at sige det i en sjov sammenhæng. Fx. Hvis i sidder og spiser så sig det mæns i har det sjovt og griner. Det kan måske også hjælpe dine forældre og såre for det ikke kommer et akavet moment
Hæld og lykke
Hilsen mig ?❤️

Indsendt af: Ensomhed ødelæg...

Du skal vente til det bliver mere seriøst og når det er det så vis du stadig ikke kan sige det til dine forældre så kan du jo sende en besked om det!.❤️✌️

Indsendt af: Veronika1234

Jeg har haft nøjagtig samme problem som dig søde. Det eneste du skal gøre er at du en dag hvor både din mor eller far har tid til at slappe til af. Så først får du en snak med dem. Før en lille samtale med bare én af dem. Så når der er gået lidt tid og du har haft samlet mod nok så siger du det bare ligeud at du har fået en kæreste, men du ikke er sikker på om det bliver noget seriøst. Så sagde min mor hvertfald at det lød da godt også spurgte hun indtil ham/hende. Men så kan du jo også sagtens sige, at i måske snart skal være sammen også bare sige. Jamen det var bare det. Også gå tilbage til dit værelse og tag en dyb indånding. Og slap lidt af inden du sådan begynder at snakke med dine forældre om det igen. Håber du kunne bruge det :)

Indsendt af: JOHANNA

lad være med at fortælle det de finder nok ud af det.
og hvis de spørg dig så sig at vi er kærester og at i ikke skal sige det til Ander og lad vær med at drille mig med det
det var mit råd

Indsendt af: JegErHerForAtHjælpe

Jeg sad selv i samme situation.
Sig tingene ligeud, det er allernemmest. Jeg sagde til min mor en dag at jeg skulle hjem til min gode ven, lad os kalde ham Jeppe. Og så sagde hun bare "okay" og hun kørte og hentede mig endda.
Men gør hvad der føles rigtigt.