4

Genert pige der har svært ved kærligheden

Pige år

Hej.
Jeg er en pige på 14, som har lidt svært ved at finde ud af kærligheden.

Dog vil jeg rigtig gerne have en kæreste, da det kunne være en oplagt mulighed, da jeg ikke har så forfærdelig mange veninder. I hvert fald ikke nogle jeg er sammen med i fritiden.

Derfor tror jeg, at det kunne være godt for mig at finde en kæreste, så jeg ikke føler mig så alene.

 

Men problemet er bare, at jeg ikke rigtig ved, hvad kærlighed er. Hvordan ved man, at man skal være kærester, eller er det, noget man bare er, når man begge føler det samme for hinanden?

Hvad laver man i øvrigt sammen, når man er kærester? Hvornår er det tilladt at have sex?

 

Sidst jeg følte, sådan jeg tror det føles at være forelsket, opgav jeg det, da jeg er så genert, at jeg ikke turde snakke med ham alene.

Den følelse får jeg kun for drenge, jeg er vilde med, og det er jo netop dem, jeg gerne vil snakke med.

Jeg ved heller ikke, hvordan man er sammen som kærester. Hjælp mig!

 

Hilsen den forfærdeligt generte og forvirrede pige.

Indsendt af: den 15-årige, Pige 15 år

Hej søde, generte pige. Jeg er en 15-årig pige, der der har været, eller måske endda stadig er, genert.

Man kan ikke rigtigt definere, hvad kærlighed egentligt er. Der findes også mange forskellige former for kærlighed. Der findes den form for kærlighed man har til en ven/veninde, til et familiemedlem, til et kæledyr, til,en kæreste, til mad og til alt muligt andet. Overordnet set er kærlighed jo den følelse man har til nogen, når man holder af dem. Folk har alle mulige forskellige holdninger til kærlighed, og jeg synes ikke, at nogle er mere rigtige end andre.

Du skrev, at du gerne vil have en kæreste, fordi det ville være en oplagt mulighed. Jeg synes personligt, at det er forkerte grunde til at få en kæreste. Så ville det passe meget bedre med et kæledyr. Jeg synes ikke, at man skal få en kæreste, hvis man ikke elsker den person på kærestemåden. Det ville nok også være ret ondt mod kæresten. Så jeg tror altså, at et kæledyr villme passe meget bedre til dig udfra det, du har skrevet. Du skal heller ikke føle dig tvunget til at få en kæreste, hvis dine venner og veninder har det.

Nu har jeg vel også svaret lidt må dit spørgsmål om, hvordan man ved om man skal være kærester. Udover det jeg allerede har skrevet, så skal begge parter jo være enige om at blive kærester. Og man kan også sagtens elske og være forelskede i hinanden uden, at man behøver at være kærester. Det kan fx ske, hvis den ene ikke føler sig klar til det.

Man laver normalt de samme ting med sin kæreste som man laver med sine venner. Der er bare lige den forskel, at de fleste kærester kysser hinanden, holder i hånd, tager på dates og sådan nogle ting.

I Danmark må man begynde at have sex, når man,er fyldt 15 år, man skal bare tænke på, at begge to skal være mindst 15 år for, at det ikke er ulovligt. Det er også meget vigtigt, at man har sex, fordi man gerne vil have den oplevelse, man elsker det andet menneske, begge to er enige og føler sig klar til det, og man har lyst til det. Man skal helst også føle sig tryk ved sin kæreste, og ikke have noget imod, at han/hun ser en nøgen. Og det uttrolig vigtigt at huske beskyttelse.

"Jeg ved heller ikke, hvordan man er sammen som kærester."
Det er også forskelligt fra par til par. Det kommer lidt an på, hvad man har af aftaler med hinanden. Nogle kan bedst lide at holde alt kæresteriet privat mellem hinanden, mens andre også kærestehygger i offentligheden.

Det med at tale med drengene får nok væk af sig selv på et tidspunkt. Ellers kan du støtte dig lidt op af dine veninder og spørge dem om hjælp.

Jeg håber ikke, at min besked er alt for lang.
Venlig hilsen den 15-årige.

Indsendt af: Anonymous, Pige 16 år

Hej, tag tingene som de kommer.
Du skal ikke lede efter kærligheden, den dag du ikke leder kommer den til dig.
Den kommer til dig når du mindst venter det.
hvis du er ivrig efter at få en kæreste ender det galt, mange drenge/fyre kan godt finde på at udnytte ivrige piger der bare mangler kærlighed. så pas på dig selv.

en kæreste skal være en du føler dig tryg ved og en du kan være dig selv overfor. det er nærmest som en bedste ven. Du ved hvad kærlighed er når den kommer til dig. :)

angående sex så er der ikke et bestemt tidspunkt det er rigtigt at gøre det på. Du skal gøre det når du har fundet den rigtige at gøre det med, og når du er klar til det og ikke før!

mit råd er vent med kærligheden, koncentrer dig om at være dig selv og hyg dig. nyd din alder inden det for sent, tiden flyver afsted.

pas på dig selv. kys og kram.

Indsendt af: Drengen16, Dreng 15 år

Har ledt og ledt lige som dig. er selv genert. Tror bare kærlighede kommer af sig selv. Jagte er hjælper desværre ikke. Held og lykke med kærtligheden :)

Indsendt af: NDSH, Pige 14 år

Jeg tror vi alle leder efter en kæreste og jeg tror de færreste har det let med det (hvertfald ikke mig hihi) jeg ville personligt vælge venner frem for en kæreste
Men hvis du gerne finde en potientiel kæreste kan du måske møde en til en fritids aktivitet du går til eller i klassen
Det er svært at snakke alene med en dreng især når man er genert men måske snak i en gruppe sammen med nogen du ved du kan snakke med og så snak i gruppen om nogle emner i alle kan snakke om måske en irrerterende lærer eller en serie ja endda det der sket i Paris spørg indtil ting i gruppen og få en sjov gruppe samtale igang det hjælper somregel og så kan i måske lig'så stille begynde at snakke mere sammen
Men kærlighed er meget svært synes jeg selvom om jeg er det stik modsatte af genert har jeg ikke fundet en kæreste endnu så find en som vil acceptere dig ligemeget hvad
Håber det kunne hjælpe

Hvad er din mening om aldersforskel mellem kærester?