6

Hjælp

Pige 16 år

Hej
Jeg er en pige på 16 år, og jeg går i 9. klasse.
Sagen er den, at jeg har en mistanke om, at der er en fra min klasse, der har en spiseforstyrrelse.

 

Jeg kender ikke personen særlig godt, og jeg snakker heller ikke særlig meget med personen, ej helle med dem så personen omgås.

Jeg kan ikke mærke på personen, at der er noget galt, men personen bliver bare tyndere og tyndere.

 

Jeg har ikke set personen spise oppe i skolen, og her den anden dag, da vi skulle ud og gå, tog personen sin taske, som om personen gerne ville forbrænde så mange kalorier så muligt. Det er min mistanke.

 

Det jeg gerne vil have hjælp til er, hvordan jeg kan finde ud af, om min mistanke er sand, og i så fald snakke med personen, og hjælpe personen bedst muligt?.
Venlig Hilsen Mig.. :)

Indsendt af: Anonymous, Pige

Jeg tror det er bedst at sige det til din lære. Han/Hun vil kunne hjælpe personen bedst muligt. Hvis du ikke har lyst til at indvoldveer din lærer i dette, kan du også trække personen til side og snakke med ham/hende. Personligt vil jeg forslå at du fortæller til din lærer, at du synes at kunne se tegn på at denne person måske ikke spiser nok. Håber mit råd kan hjælpe mig, mvh pige 15

Indsendt af: Sofie099, Pige 14 år

Jeg har en veninde der havde det samme. Det kan skyldes alt fra, forelskelse, tanker om at ens krop ikke er flot, til bare at have det rigtig dårligt mentalt. Du bør virkelig tage en snak med pigen. Det kan være hun ikke har nogen hun kan dele det med, eller så få hjælp hos. En ven kan hjælpe utroligt meget at have, for det er den person der skal vende personens tanker om igen. H

Indsendt af: //SMILE, Pige 15 år

Hej!
Mit råd er ligesom de andres at snakke med en lærer om det. Da læreren kender pige, kan han/hun snakke med hende om det. Og hvis du har mod på det kan du selv snakke med hende, men det er altid godt at få involveret nogle voksne i det. Hvis du heller ikke har lyst til at sige det til din lærer, kan du få dine forældre til at skrive det til din lærer!
OG hvor er det godt at du er opmærksom på sådan et problem! Det sejt :D
Håber at du finder ud af noget og at pigen i din klasse får det bedre ;)

Indsendt af: En dreng på 16 år, Dreng 16 år

Hej pige på 16 år

Det kommer virkelig an på personen og sitationen. Det kan være som de andre siger at din mistanke er sand og personen har brug for hjælp. Derimod kan det også være at personen bliver vred hvis du opsøger dem og fortæller dig at du skal blande dig udenom. Det er derfor vigtigt at se på jeres forhold. Du skriver at du ikke kender personen særlig godt. Du bør overveje om personen stoler nok på dig til at dele det med dig.

Jeg ved godt at du kun vil blande dig for at hjælpe. Jeg har det på samme måde. Jeg kommer til at møve mig ind over folks grænser og så ender det altså med at de lukker en ude. Det kan være svært at hjælpe uden at kende til detaljerne, det ved jeg. Men nogle gange er man nødt til at respektere andres privatliv og dere grænser og, for at sige det rent ud, bare blande sig uden om.

Håber at du kunne bruge mit svar. Hilsen en dreng på 16 år.

Indsendt af: "20-årig", Pige 20 år

Hej pige på 16 år.
Det er godt, at du er opmærksomhed på det mulige problem og bekymrer dig om personen fra din klasse. Det er altid rart, at vide, at nogle tænker på og bekymrer sig om en.
Det er ikke sikkert, at vedkommende har en spiseforstyrrelse, og hvis personen har det, er det ikke ensbetydende med, at han/hun vil tale om det.
I første omgang vil jeg skrive, at du kan fortælle din lærer om din mistanke, så læreren kan gå videre med det. Du kan sende en besked, hvis du er meget nervøs for at sige det ansigt til ansigt.
Men, hvis du hellere selv vil gå til den mistænkte, så find et tidspunkt, hvor I er alene og start samtalen stille, roligt, langsomt og venskabeligt. I disse situationer er det ofte en god taktik at tage udgangspunkt i sig selv eller en (anonym) anden som personen ikke kender.
Spiseforstyrrelser er noget, der altid bør tages alvorligt. Og det skriver jeg af egen erfaring. Jeg synes, at du skal vise dit initiativ til at hjælpe personen, før det måske er for sent.
Hel og lykke til jer begge.

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Min gamle barndoms veninde fik konstateret spiseforstyrrelse for 3 år siden, så jeg ved nogenlunde hvad du mener. Jeg tror det bedste du kan gøre er at sige det til din lærer, fordi hvis du blander dig i det vil det gå helt galt tro mig.
Håber du kan bruge mit svar.