7

Kønshår... ://

Pige 13 år

Hej Børn..

 

Jeg er en pige på 13 der har lavt selvværd..

 

Jeg har lige bestemt mig for st barbere mig dernede og jeg er bange for folk vil tænke jeg er underlig.

 

Jeg vil ikke deltage i fællesbadene (idræt) fordi jeg vil ikke have dem til at tænke dårligt om mig. (Jeg er den eneste der har barberet mig...)

 

Jeg har ikke fortalt det til andre end børnetelefonen.. Håber i vil hjælpe mig så godt i kan..

Kh Trist pige.. ://

Indsendt af: Teenager:), Pige 15 år

Hej med dig:)).
Jeg kan høre, at du har et problem med det, at du har barberet dig dernede.
Jeg er også selv 13 år gammel, og har gjort det samme.
Først var jeg også den eneste, og jeg turde faktisk heller ikke at gå i bad med de andre fra min klasse.
Jeg skriver til dig her, fordi at jeg selv har været igennem det, som du gennem går nu:)).
Men ved du hvad, det er helt okay, at du gør det.
Måske vil de slet ikke ligge mærke til noget?
Eller måske er der andre, som også er begyndt at gøre det?
Du skal ikke være bange for, hvordan de andre vil tænke om dig.
Hvis det er rigtigt slemt, kan du måske lave en aftale med en lærer om det, eller få et bad for dig selv? For det meste er der bad, hvor læreren bader i, der kan du måske få lov at komme ind:))
Ellers så snak med læreren om hvorfor du ikke vil, måske vil han/hun forstå dig?:))
Håber at du kunne bruge mit råd, du skriver bare, hvis der er andet, som jeg kan hjælpe med:))

Indsendt af: Joedc021128, Pige 13 år

Sådan tror jeg inders inde alle har det :D Jeg går i 8 og vi kan heller ikke lide at *vise os* for de andre piger:)

Indsendt af: Anonymous, Pige 10 år

Hej trist pige jeg synes af du skal være ligeglad med hvad de andre siger det kan være at der også er nogle Andre der har det samme som du har kh sc?PS så for du det måske bedre?

Indsendt af: Cello, Pige 22 år

Hej pige

Jeg kan godt forstå, at du synes, det kan virke grænseoverskridende, at skulle vise dig frem foran de andre piger. Men måske har mange af dem de samme tanker som dig? Det er meget forskelligt hvornår vores krop udvikler sig og bliver mere kvindelig, men også hvordan den udvikler sig. Vi ser jo ikke ens ud, og gudskelov for det. Det er ligeledes forskelligt hvordan vi har det med, at vores krop gennemgår denne udvikling. For nogle kan det tage lidt tid at lære at acceptere den 'nye' krop, for andre er det måske lettere. Med det at blive ældre følger også en masse nye tanker om, hvordan man så gerne vil se ud og hvordan man gerne vil fremstå. Jeg kan godt forstå, hvis du gør dig tanker om, hvad de andre mon tænker om, at du nu er glatbarberet. Jeg synes bare, at du skal stå ved dig selv og den beslutning, du har taget. Det er der intet galt i. Mange piger og kvinder er glatbarberet, men der er også mange der har hår 'dernede'. Uanset hvad man vælger, gør det ikke en til et underligt menneske. Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert. Vi ser alle forskellige ude. Både fra naturens side, men også som følge af de valg vi træffer. Så længe vi har det godt med de valg, vi træffer om vores udseende, så synes jeg ikke, det er noget man skal være flov over. Det, at du måske synes det kan være svært at være nøgen blandt de andre piger, er der heller ikke noget galt i. Det er helt ok at være blufærdig. Men husk på, at du er god nok som du er og din krop er lige, som den skal være - uanset hvordan du ser ud. Hvis du har det godt med dig selv, så lad være med at bekymre dig om, hvad de andre tænker. Da jeg var 13 år gik jeg i hullede strømpebukser og med nittearmbånd. De andre syntes jeg så mærkelig ud, men jeg syntes selv, at jeg så cool ud og jeg havde det godt med at se ud, som jeg gjorde. Derfor lod jeg ikke deres meninger om mig ændre på min opfattelse af mig selv. Stå ved den du er og husk på at vi alle er forskellige og det er helt ok. Elsk dig selv og din krop - du er helt perfekt, som netop DU er.

Indsendt af: Hjælperen.dk, Pige 14 år

Hej pige.

Jeg har ikke selv været i din situation, men jeg har da været usikker da jeg skulle i bad f.eks efter idræt.
Husk at alle er forskellige og alle er forskellige steder i deres "liv" hvis man kan sige det sådan. Du er tilfældigvis nået til et punkt i dit liv hvor du har lyst til at barbere dig dernede - hvilket er hel okay.
Hvis dine veninder måske ikke helt er der endnu, er det jo bare sådan det er. De kommer jo også til det punkt på et tidspunkt, de er der bare ikke endnu.
Håber du kunne bruge mit råd:)

Indsendt af: helllerupperen, Pige 14 år

jeg 14 år og jeg har baberet mig der nede i 2 år ca og det er helt normalt.

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Hej triste pige,
Jeg havde det på præcis samme måde på et tidspunkt. Hvis du føler dig bedste tilpas når du er barberet, så skal du gøre det, men føler du det modsatte, så gør du også bare det. Det handler ikke om hvad de andre tænker om dig, men hvad du selv føler. Når du føler du har det godt sådan som du er, så skal du ikke tænke over hvad alle de andre tænker om dig. Du skal bare være som du gerne selv vil være. Det tager tid at finde sin identitet, men lige så snart at du har fundet den, så kan du mærke, at du bare har det helt perfekt indeni. Prøv dig frem og se hvad der får dig til at føle dig tilpas.

Venlig hilsen
M