6

lektier

Pige 12 år

Hej, jeg er en pige på 12 år og går i 6 klasse.

 

Vi er begyndt at få flere lektier for, og de bliver slevføllig sværere.

Nogle af lektierne har jeg lidt svært ved, og jeg har forsøgt at få hjælp af min mor og min far, men de er mere optaget af deres virksomhed de har oven i deres job, så jeg har ikke lysten til at lave mine lektier, når jeg ved de ikke gider at hjælpe mig, og jeg får tit ikke afleveret det til tiden.

 

Mit problem er at jeg gerne vil have hjælp af mine forældre men jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til dem, når de bare siger at de er igang med noget meget vigtig (som så er virksomheden)

 

Jeg håber virkelig at i vil hjælpe mig!

Indsendt af: Lazy4ever, Pige 12 år

Hej, jeg tænker at du ville kunne spørge når de laver mad eller noget hvor de ikke laver arbejde eller arbejde realateret. Men hvis det går helt galt kan du gå ind på Online lektiehjælp hvor du ville kunne søge om du skal have hjælp til Mat, Dansk..osv også kontakt en af hjælperne inden for faget❤️❤️Håber det hjalp lidt❤️❤️

Indsendt af: H2O2, Dreng 15 år

Du kan prøve at snakke med din lære, og så kan han/hun prøve at kontakte dine forældre og fortælle dem problemet.
Din lære vil helt sikkert også gerne hjælpe dig med dine lektier hvis du spørger.

Indsendt af: CillePigen, Pige 13 år

Hej, jeg har været i præcis samme sko som dig. Da jeg gik i 6.klasse havde jeg heller ikke lysten til at lave lektier, fordi min mor ikke er verdens bedste til matematik f.eks. og jeg kunne ikke få hjælp fra min far, da vi kun er ved ham hver anden weekend. Nå men nu til pointen. Jeg vil give dig det råd som jeg brugte jeg sagde simpelthen bare en dag da vi sad og spiste "Mor, jeg får ikke lavet mine lektier, fordi jeg skal bruge hjælp, jeg har ikke nok tid i lektiecafeen og her hjemme kan jeg så heller ikke. Jeg har virkelig brug for hjælp." Det var jo bare mit råd. Det betyder ikke, at du skal bruge det❤

Indsendt af: Anonymous, Dreng 17 år

heyheyyy, ved godt hvordan det er, men du skal lave dine lektier, du fortryder det virkelig når du er blevet ældre. Bare lav det du kan finde ud af, så kan dine lærer også se hvad i skal arbejde lidt mere med i klassen, sig til din lære du gerne ville have lidt ekstra hjælp til at forstå det.

Indsendt af: Lektie, Pige 15 år

Hej jeg forstår dig godt jeg har os svært ved matematik og tysk og mine forældre bliver nogle gange sure på mig over det. Og de er ikke gode til at hjælpe mig så derfor går jeg i lektie café det har hjulpet meget så hvis i har en lektie café på jeres skole syntes jeg du skal melde dig til det.

Indsendt af: SOS , Pige 13 år

Hvis dine forældre siger at de er igang med noget vigtigt, så fortæl dem at din skolegang også er pænt vigtig, og at de nok kan udsætte arbejdet en smule.
En forældres opgave er fx. at hjælpe barnet gennem barndommen så godt som muligt, og det er jeg sikker på at de ved. Forklar problemet, så er jeg sikker på at de forstår :-)