6

Må ingen ting.

år

Hej

 

jeg er en pige på 13 år.

Jeg må ingenting for mine forældre (syntes jeg) alle mine venner må tage ned til stranden feks. Men jeg skal have en voksen med før jeg må tage afsted med mine venner.

Det vildt træls! For jeg er jo gammel nok til tingene selv?

 

Jeg syntes det et latterligt at jeg ikke må noget.

Håber der er nogen der har det på samme måde som jeg for eg føler at jeg er den eneste.

Indsendt af: 14 årig pige

Jeg kender det godt!

Men hey, jeg vil lige minde dig om en ting: alt hvad dine forældre gør, gør de for at beskytte dig. Du er deres elskede 13 pige, og de vil dig alt det bedste! Se det på den side. Tak dem for det, selvom det virker absurd. Og hvis du så endelig skal spørge dem om noget, fx en strandtur, så gør det imens de er i godt humør. Fx efter at du har lavet aftensmad til dem, så de får et indblik i at du er ansvarlig og gammel nok.

Held og lykke

Indsendt af: Michelle

Hej... Jeg er på din alder og har også en veninde som ikke må komme 1 km. Væk, derfor har jeglagt mærke til at der ikke er så meget sjov for hende.... Men det eneste du skal tænke på er at dine forældre gør det for at passe på dig... Det er fordi de ikke kan se du er blevet stor... Eller rettere sagt, vil ikke se... Fordi de vil ikke af med dig endnu fordi de nyder at være sammen med dig... Så lov mig hvis duvil vise du er stor, så lad vær med at gøre det modsatte af hvad de siger... Uanset hvad... Husk at spørge dem først. Fordi hvis du lyver eller gør noget du ikke må... Så kan de måske sige okay nu går der et år før du må gå ud med vennerne!??

Indsendt af: Anonym

Hej pige på 13
Den følese kender jeg godt
og her er de ting som jeg gør når jeg ikke må noget. Hvis du ikke må gå til en fødselsdag hjemme hos en af dine veninder så kan du snakke med din venindes mor så hun kan snakke med dine forældre og lave en aftale. Eller kan du snakke med din lære om det så kan di llre kontakte din forældre. Og det har jeg altid gjordt hvis jeg ikke må noget

Indsendt af: Anonym

Måske kunne du sætte dig ned og snakke med dine forældre om det? Jeg tænker at det måske kunne hjælpe. Snak med dem og tag det i "små skridt", altså at du foreslår at du måske må gå ned at soppe, så kan de se at det går fint og så kan det være at de langsomt vil give dig lov til mere?

Det hjalp ihvertfald mig da mine forældre var meget overbeskyttende. Men du skal altid huske på at: Hvis dine forældre er overbeskyttende er det ikke fordi at de vil gøre dit liv til et helvede, de holder jo bare af dig og vil beskytte dig!
Håber at det hjælper! ;)

Indsendt af: Lea 17 år

Hej 13 årige pige.
Jeg forstår godt du synes det irriterende at dine veninder må meget mere du må.
Mange forældre vælger at sige, når man bliver konfirmeret/nonfirmeret så må deres børn meget mere, fordi så de er ung og ved snart være voksen, selv der lægger forældre stadig en hånd på skulderen og siger nej til nogen ting.
Jeg er sikker på dine forældre ikke siger nej til mange ting for irriterer dig, men for at passe på dig, fordi de elsker dig.
Mit råd er nok at du skal snakke lidt med dem, fortæl dem hvordan du har det med at du mener at de behandler dig som en lille pige.
Jeg håber du kan bruge det jeg skrev og at I får snakket sammen.
Held og lykke fremover. :)
Knus Lea D.

Indsendt af: Nanna

Du skal tænke på at dine forældre gør det for at passe på dig!:) prøv langsomt at spørge om du må gøre tingene selv. Fx. Spørge om du må gå en tur i Brugsen eller bare gå en tur (alene) og så prøve at udvide det på den måde. Eller prøv at få en snak med dine forældre om det, så de kan se hvordan du har det.