7

Jeg må ikke udleve min drøm

Dreng 15 år

Kære Børnetelefonen,

 

Jeg er en dreng på femten, der siden jeg var helt ung altid har drømt om at arbejde med makeup. Jeg har altid vidst, at jeg ville være stylist, men mine forældre har andre planer.

 

 

Da jeg for et halvt år siden sprang ud som homoseksuel til mine forældre, sendte min far mig til fodbold, som min storebror har gået til i virkelig mange år, og som jeg aldrig har interesseret mig for.

Det var som om han prøvede at dække over mig, og som om han var pinlig over at blive set sammen med mig.

 

Mine forældre har aldrig været specielt religiøse, men alligevel støtter min mor min fars synspunkt, og mener også at det er sociale mediers skyld.

Og det må de vel selv om, men det gør bare ondt når de gør grin med mine drømme, og får mig til at føle mig unormal, hvilket jeg vel nok også er i forhold til andre drenge.

 

Jeg er sikker på, de mener det harmløst, men jeg ved ikke hvornår det stopper - og om det overhovede vil stoppe.

 

Er der nogle der ved, hvad jeg skal gøre?

Indsendt af: Pigen1998, Pige 18 år

At du virkelig slår hånden i bordet overfor dine forældre! Sig din mening og vær ærlig. Sig "jeg vil ikke gå til fodbold, og acceptere at jeg er homoseksuel". Evt snak med din lærer i skolen om det :-)

Indsendt af: Anonym pige på 13, Pige 13 år

Hej.
Der er helt sikkert andre der har det ligesom dig, som gerne vil arbejde med noget deres forældre ikke bryder sig om, men det er dit liv, og dit valg. Hvis du har lyst til at arbejde med makeup, så skal du da arbejde med makeup. Du kan sige til dine forældre at du håber de vil støtte dig i hvad du vælger. Det med at du føler at dine forældre er pinlige over dig. Synes virkelig du burde tage en snak med dem om at det er sådan du er og du kan ikke lave om på det. Forældre elsker altså en selvom det ikke altid lige føles sådan. De skal nok bare have lidt tid til at indse det. Mit råd er at du skal tage en snak med dine forældre om at du gerne vil arbejde med makeup og det er sådan du er og det er der ikke nogen der kan lave om på.
Håber det ender godt:)

Indsendt af: allianonym, Pige 15 år

Goddag du,

Jeg selv, er også en pige på femten. Jeg er ligeså homoseksuel, samt nogle få andre fra min omgangskreds i min klasse, byen etc. og jeg ved hvordan det er! Flere jeg kender, er blevet behandlet skidt af deres forældre, da de sprang eller gik ud af skabet, og det er totalt forkert, uanset om det er i små eller store mængder. Alt i alt, er det sygt sejt, at du valgte at komme ud foran dine forældre; jeg havde virkeligt svært ved det. Normalt, vil børn og os unge ofte sidde spærret i midten; imellem venstre og højre, hvor den ene side er, at man som altid har en træng til, at gøre sine forældre stolte, og den anden er nok den mere selvstændige og spydige side. Som du selv siger, er du sikker på, at de mener det harmløst, på alle måder. Selv tror jeg ikke, at de mener det ondt på nogen mulig måde. Men de som forældre, var nok bare så vant til hvordan deres barn, du var anderledes førhen. Eller hvordan de troede du var anderledes. Så nu, er tanken for dem nok bare så uvant, og det ender ud i nogle dumme ord, handlinger eller skal-ting, derhjemme eller i fritiden. Men det giver ingen grund til, at finde sig i det. Ja, det er altid dejligt at kunne have intern jokes, men i dit sted lyder det ikke som jokes. Til sidst, kan man faktisk godt gå ned og knække helt, når ens forældre ikke bare forstår, at det er sådan det er, og jeg tror bare det er fordi, de er bange for at miste dig. Jeg kan ikke helt konkret fortælle dig hvad du skal sige, men når du er klar, kan du altid prøve at forklare dem, at du ikke synes de skal prøve at bestemme over hvad du skal i din fremtid, eller generelt bare nu i dit liv. Du er overhovedet ikke underlig, eller anderledes på nogen måder, det må du huske på. Fortæl dem som det er, på den måde som du nu viser, at noget er galt; måske er du stille, måske siger du det direkte, eller indirekte. Det er din drøm, din fremtid, din karriere, det er helt malplaceret at blive formet, i hænderne af dine forældre, selvom de måske bare prøver at hjælpe, fordi de eventuelt har den tanke, at du også er pinlig over dig selv. Så det er vigtigt at opdaterer dem med, at det er hvad du vil, der tæller - ikke hvad de vil.

Fortsat god dag. :)

Indsendt af: Anonym..., Pige 14 år

Jeg syndes det er fantastisk at du er sprunget ud og sagt sandheden det er stort og modigt. Jeg ved ikke det store om emnet men jeg har rigtig meget respekt over dem der tør sige det. Jeg ville bare sige du skal kæmpe for at være den du er og være stolt over det. Desuden syndes jeg det er fedt du har sådan en drøm og du skal bare gå efter det ligemeget hvad nogen siger det eneste der betyder er din mening.

Indsendt af: LoveYourself<3, Pige 11 år

Hej!
Jeg er en pige på 11 år!
Jeg har altid interesseret mig for makeup!
Nu ved jeg godt at jeg jo er en pige men selvom at du er en dreng så skal du bare følge dine drømme!
Du skal gå hen til din mor og far og sige: Mor & Far!
Jeg har noget vigtigt jeg gerne vil tale med jer om!
Som i nok ved er jeg jo homoseksuel og det er jeg stolt af!
Jeg er den jeg er.
Jeg bliver ikke glad af at spille fodbold eller af at spille FIFA 17!
Jeg bliver glad når jeg har det sjovt med min makeup!
Jeg bliver glad af at opføre mig som en homoseksuel for det er det JEG er!
Jeg vil ikke gøre noget for andres skyld som at spille fodbold fordi at min bror gør det bare for at gøre jer glade!
I burde være stolt over mig og mine beslutninger og at i rent faktisk har en søn der KAN tage sine egne beslutninger!
Og det her er min beslutning...
Jeg VIL være homoseksuel for det er mig i egen person!
Og jeg er stolt af at være mig!
For jeg er speciel som jeg er fordi at ingen andre end mig kan tage lige præcis min HELT egen beslutning!
Og selvom at i måske bliver pinligt berørte over at jeg er homoseksuel og gerne vil gå med makeup så skal i ikke gøre grin med min beslutning!
For det her har været en svær beslutning!
Og det har krævet mig meget mod at skulle sige det til jer.
Så tag nu forhelvede et ansvar og støt mig!
Det er jeres job at jeg har det rart og at jeg ikke bliver mobbet!
Hvis i bliver ved med at gøre grin med mig så vil jeg helt sikkert blive usikker på mig selv og så vil jeg blive mobbet!
Vær sød at lyt til mig!
Det er det eneste jeg ber om!

Så mere eller mindre det skulle gerne få dem til at forstå at din beslutning er en stærk en af slagsen og at der kun er en af dig og at dine forældre må elske dig som du nu
engang er❤️

Mange kærligeste hilsner mig?

Indsendt af: alphaomega, Dreng 13 år

Hej ved ikke precis hvordan du har det. Men unormal er det bedste syntes jeg jeg er autist len det er loge meget du kan sikkert en helt masse seje ting med makeup og du skal ikke tage dig af dine forræder undskyld jeg siger det men de er mega nederen. Du er sikkert helt vildt flonk og kan få mange venner og hvis dine forlede har noget imod homosexoelle så er det deres problem. Og det er mega diskriminerende og det kan de ikke være bekendt. Hvis det er så hvis dem noget af denne chat ting. Og hvis det ikke er nok at snakke med dem så gå til en socialrådgiver på kommunen eller noget terapi eller noget men held og lykke du biler rigtig flink

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej. Er også selv 15 og ved at der er mange drenge i vores alder og lidt ældre der er begyndt at interessere sig for makeup. Bare fordi piger ofte er dem der bruger makeup betyder det jo ikke at drenge ikke kan, og heller ikke at de ikke kan arbejde med det. Hvis dine forældre ikke kan acceptere det, er det deres tab. Du har fundet noget du gerne vil, og det burde de være glade for. Jeg syntes du burde gå efter hvad du vil, uanset hvad andre siger om det

Hvad synes du om seksualundervisningen i din klasse?