8

mørkerad

Pige 12 år

hej alle

 

jeg er meget bange for mørke.
hver aften kommer min mor ind og siger godnat og så slukker hun lyset og lukke min dør. jeg er mega bange for at der er et monster som vil spise mig mens jeg sover.

 

håber i vil hjælpe med mit store problem

Indsendt af: Masi, Pige 13 år

hej jeg har selv været bange for mørke men er det ikke længe. Grunden til at jeg blev bange var at jeg så/læste gyser bøger/film jeg blev rigtig bange og kunne ikke sove uden et lys og det minder lidt om dit problem. Det jeg gjorde var at jeg sagde til mine forældre at de ikke måtte slukke min lampe (jeg havde en lille lampe som lyste om natten) og hvis de så slukkede den så gik jeg op og tænde den igen. Da jeg så ikke var så bange om aftnen længer så slukkede jeg lyset en gang i mellem. Nu sover jeg helt uden lys og hvis jeg en gang i mellem bliver bange så siger jeg til mig selv hvor stor chance er der lige for at der er en syg morder der lige præcis er i Danmark i min by i min lejlighed og vil dræbe mig. (og så skal de først forbi porten til min gård ind i min opgang ind i min lejlighed og forbi min forældre forbi min storebror og lillebror og SÅ ind til mig) håber det kan hjælpe dig kh M

Indsendt af: Listes, Dreng 11 år

Jeg har været møkerad Helle mit liv og jeg er stadig. Begrund af det har jeg ikke kunne deltage i lege såsom slentre,mørke gemme og mage andre. Jeg hved hvordan du har og der er sikkert andre end dig i din klasse/skole som forstår dig.
Håber du får det bedre.

Indsendt af: Jannik09, Dreng 19 år

Hejsa
Det er helt normalt at være mørkeræd som barn, det var jeg også selv. Hvad jeg gjorde var at jeg fik mine forældre til at slukke lyset på mit værelse efter jeg var faldet i søvn, så jeg ikke opdagede at det var mørkt. På den måde vender du din hjerne til at det er mørkt, og efter noget tid vil det blive bedre. I dag elsker jeg mørke og kan faktisk ikke falde i søvn med mindre døren er lukket og det er helt mørkt. Husk på, at hvis du ikke kan se monsteret, så kan monsteret heller ikke se sig ;-)

Håber det kunne hjælpe :-)

Indsendt af: Livialiv, Pige 14 år

Hej. Det er faktisk helt normalt - og der er en naturlig forklaring på det. Det er et instinkt. Tænk på dengang vi boede i den vilde natur med farlige dyr, der kunne komme og spise os om natten - der var det et vigtigt instinkt at være bange. Men du lever forhåbentligt i et ufarligt område i et godt hjem med søde forældre. Der er der ikke nogle vilde dyr der kan komme og spise dg - derfor er der ikke noget at være bange for. Monstre osv. er bare en undskyldning for, at være mørkeræd. Du har INGEN grund til at være bange. tro mig - jeg har selv haft mørkeræd og er kommet over det. Positive tanker herfra :-)

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Jeg er også bange for mørke men jeg fik en lær jeg godt kunne lide til og sige det til min far fordi jeg selv var bange for og sige det men nu sover jeg med lys hvis du har en lær du godt kan lide så sig det til hinde sådan er jeg kommet gemmen mange problemer

Indsendt af: Frederik, Dreng 13 år

Jeg har også været i din situation. Jeg syntes du skal sige til din mor / far at du vil have lyset tændt. Vis du ikke kan sove med lyset tændt så kan du måske have døren åben og lys ude i gangen eller hvad der er ude for dit værelse.

Indsendt af: Julia, Pige 12 år

Hej jeg synes du skal sige det til din mor fordi hun vil hjælpe ellers køb en lampe som kan stå tændt om natten så behøver du ikke at være bange mere jeg har også selv været bange for mørke men så købte min mor en lampe til mig den står tændt hver aften det er fordi jeg er bange for slanger kærlig hilsen Julia

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Hej. Du kan snakke med din mor om det. Og så kan du spørge, om du må få sådan en ting. Man sætter ind i stikkontakten, som lyser i forskellige farver. De giver noget lys,men ikke alt får meget så du stadig kan falde i søvn.