10

Makeup

Pige 12 år

Hej jeg er en pige 12 min mor har givet mig lov til at gå med makeup og det gør jeg også men min far er ikke enig.

 

Hvis han ser mig med makeup på så flipper han helt ud hvad gør jeg ......

Indsendt af: den15årigehjælper, Pige 15 år

Hej.
Jeg synes måske du skal prøve at sætte dig ned sammen med din far og prøve at sige til ham, at det er sådan du gerne vil se ud og at du synes han støtte burde støtte dig i det istedetfor at han går imod den måde du gerne vil ses og ser ud!

Indsendt af: Pige på 14 som ..., Pige 14 år

Måske sæt dig ned og spørg ham hvorfor han ikke vil have at du går med makeup, måske syntes han at du gror op for hurtigt eller at du gør det for andre end dig selv. Du kan prøve at forklare ham at det er hvad du vil, og at han må indse at du ændrer dig på flere måder og du gør hvad du gør fordi det er dig, og at du ikke vil kunne være som han vil have det altid, at du er din egen person. Men du skal også forstå at han nok bare gør det fordi han er bekymret?

Indsendt af: Smiling Cupcake, Pige 15 år

Hejsa!
Jeg ved ikke, hvor meget make-up du bruger, men jeg tænker at smule mascara og lidt consealer her og der og lidt blush - skader jo ikke noget. Så længe du holde det neutralt og naturligt, synes jeg ikke din far skal være bekymret;) Og hvis han stadig ikke er enig med dig, synes jeg du skal spørge hvorfor.

Indsendt af: Erfaren pige på 17, Pige 17 år

Hej pige på 12 år.
Din far er sikkert bekymret for dig.
Når man begynder at gå med make-up, kan det være af mange grunde.
- Du vil prøve det - bare for at prøve det
- Du vil imponere en dreng/pige (Det synes din far måske er for tidligt)
- Du prøver at ligne andre, eller være lige så pæne som andre (Selvom alle er smukke uanset make-up og tøj)
- Du synes selv at det er pænt

Du skal nok snakke med din far og forklare ham det. Bed din mor om at hjælpe dig, hvis det er svært.

Og husk, at make-up ikke er farligt, så din far burde ikke være så bekymret for det.

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

1. Jeg syntes du skal snakke med din far om det, sig til ham "far jeg ved godt du ikke syntes om det, men jeg vil gerne gå med makeup"
2. Du kan fx starte med ikke at have så meget makeup på, og så bare efterhånden begynde at gå med lidt mere. Så ender det med helt til sidst, at det er okay.

Indsendt af: SB, Pige 11 år

Hej hvis jeg var dig ville jeg spørge min far om i ikke lide kunne snakke sammen så kunne du jo fortælle at du havde fået lov er din mor at gå med make up og forklare at du virkelig godt kan lide at gå med make up og hvis han så blev rigtig sur kunne du jo sige at du kan starte med bare at gå med lidt make up i starten og se hvad han synes om det

Indsendt af: eregenligt13men..., Pige 13 år

Hej pige på 12 år

Jeg synes at du skal sætte dig ned med dine forældre og tage en snak med dem om det. Du går vel i 6-7 klasse, hvor det er meget normalt at begynde at gå med makeup. Du kan jo starte ud med en mascara, og senere hen en smule concelear. Sæt dig ned med dine forældre og snak helt roligt om det. Du kan eventuelt vise en af dine forældre opslaget her. Held og lykke!

-Pige på 14

Indsendt af: Cinnamonbun, Pige 15 år

Prøv at find et kompromis med din far, spørg hvorfor det er at han ikke vil have at du går med makeup. Hvis du syntes det er svært kan du jo prøve at vise ham det du har skrevet ind, og måske nogle af svarene? Men I kunne måske aftale at når du er så ung, så kunne du få lov til at bruge noget consealer og mascara, eller måske bare bruge det et par gange om ugen og ikke hver dag? Noget så både dig og din far er tilfredse. Mine forældre havde det også svært med at jeg begyndte at bruge makeup, fordi det viser lidt at deres datter er ved at blive større. Men vi aftale at jeg bare brugte en smule, men ikke hver dag, og så kunne jeg prøve mere når jeg blev ældre. Håber du kunne bruge det til noget.

Indsendt af: Pige2004, Pige 12 år

Hejsa. Måske kunne du aftale med din far og mor hvor meget make up du må gå med?

Indsendt af: Cutie_pigen2000, Pige 15 år

Jeg syntes at du enten skal tage en snak med din mor om din fars opførsel eller tage en snak med din far
Kh mig