4

MENSTRATION.

Pige 16 år

Hejsa. Jeg er en pige på 16 år og fik menstruation da jeg var 14 år.

 

Jeg har de 2 år jeg har haft det altid brugt bind (always)... MEN..... Jeg har lige regnet ud at det passer rigtig dårligt med at jeg får min menstruation dagen før, mig og min familie skal i et badeland i ferien.

Men jeg tør virkelig ikke bruge en tampon.

 

Jeg lider af autisme og har derfor ekstremt svært ved at prøve nye ting. Min mor og jeg har snakket rigtig meget om det. Vi har købt nogle nybegynder tamponer og hun har vist mig hvordan man skal gøre. Men jeg tør bare virkelig ikke.

Jeg bliver fuldstændig panisk hvis jeg bliver presset. Jeg er en rigtig vandhund, så vil jo mega gerne i vandet.

 

Please hjælp.

Indsendt af: Cello, Pige 22 år

Hej pige.

Jeg kan godt forstå, at du synes det kan virke skræmmende, at skulle prøve noget nyt, autisme eller ej. Jeg har selv svært ved det, og jeg var heller ikke vild med tanken om at have sådan noget 'vat' oppe i mig, dengang jeg brugte bind. Men jeg har altid haft ret voldsomme blødninger, så jeg kunne heller ikke indfinde mig med at bruge bind. Jeg begyndte derfor at bruge tampon, og jeg kommer aldrig tilbage til bind. For det første så kan tamponen virkelig ikke mærkes, når du har den i. For det andet er risikoen for at du bløder igennem/ved siden af (som jo kan ske ret nemt ved bind) også lidt mindre. Jeg synes, du skal prøve det. Køb dem med indføringshylster, så er det også lidt nemmere at få den i. Menstruationen skal ikke stoppe dig fra at være en vandhund. Jeg tør næsten godt garantere, at du vil have det godt med at bruge tamponer her mens i skal bade, så du kan være med. Det vil jo ikke ødelægge noget op i dig og du kan altid gå tilbage til bind, når I er færdige med at bade og bagefter, hvis det er det bedste for dig. Hvis det er noget for dig, kan du jo også prøve at undersøge de der menstruationskopper, som ligesom er sådan en lille gummikop du sætter i og tømmer et par gange om dagen. Mærk efter hvad der føles rigtigt. Jeg håber, du får en dejlig tur i badeland!

Vh. C

Indsendt af: Ukendt-2630, Pige 14 år

Jeg synes det er en god start, du skal ikke tænke på hvad der kan ske. For ligemeget hvad stopper dit blod ligeså snart du kommer i vandet, for det spærre for blodet. Men hvis det hjælper så begynd stille og roligt med at bruge tampon

Indsendt af: Muller1234, Pige 19 år

Det er helt normalt Skatter folk får det i andre aldre og andre for det ikke så tidligt du er bare en som er meget Uheldig.

Indsendt af: Cello, Pige 22 år

[q="3"]Det er helt normalt Skatter folk får det i andre aldre og andre for det ikke så tidligt du er bare en som er meget Uheldig.[/q]

Hej, jeg skriver lige for at kommentere på ovenstående svar.
Fordi man får sin menstruation som 14-årig, har det ikke noget at gøre med at være heldig eller uheldig. Det er faktisk ganske normalt, at få det i den alder. Jeg selv var 11 - dét kan man måske nærmere tale om er tidligt, men 14 år er ikke som sådan tidligt. Jeg er helt med på, at det kan virke meget voldsomt og som om det kommer lige pludselig. Men det gør det jo også. Det kommer jo ikke belejligt for nogen og der er ikke noget 'heldigt' tidspunkt at få det på, synes jeg. Du skal ikke føle dig forkert, fordi du har fået din menstruation som 14-årig - det er ganske normalt.
Mvh. C

Hvordan har du det med din krop?