5

Menstruationsfortvivlet - HJÆÆÆÆÆÆLP!

Pige 14 år

Hey alle!

 

Hvor jeg dog bare håber, at der sidder andre piger som mig derude. Jeg har sådan brug for nogle gode råd omkring min menstruation.
Okay, så..

 

Jeg skal starte i 8. klasse, når ferien er slut. Jeg har endnu ikke fået min mens. Jeg er snart en af de sidste i klassen, og jeg er SÅ fortvivlet. Jeg har været i puberteten i laaang tid efterhånden. Det hvide i trusserne, som jeg ikke kan lide navnet på (det lyder tumpet, hehe), har jeg snart haft i over 3 år! Min storesøster fik det, da hun fyldte 13. Det samme med min mor. Men hvad så liiiiige med mig? Jeg er langt over 14 nu, og jeg har da ikke fået min menstruation.
 

Er der nogen derude, som har stået i samme situation eller gør lige nu, så må I meget gerne skrive. Jeg er så ked af det for tiden.
 

Kram til jer.
 

Ps. Kan man slet ikke fremskynde den på nogen som helst måde???

Indsendt af: pigederhjælper, Pige 15 år

jo, det muligt at fremskynde den, men det er vidst med hormoner, og det ska man ik have for sjov. hvis du af en eller anden grund ikke får din menstruation, så skal du til lægen med det, men jeg ville først blive bekymret omkring 16-17 år. jeg tænkte det samme, fordi jeg ellers har været hurtig med diverse ting i puberteten, troede at der var noget galt, men så fik jeg min mens i slutningen af 14 år, tror jeg. bare tag det roligt.

Indsendt af: Den hjælpesommme, Pige 15 år

Har hørt dette problem flere gange.. Jeg fik godt nok min slut 6.
Jeg skal til at i 9. og en af mine veninder har heller ikke fået det endnu du burde slet ikke være nervøs, men i stedet glæde dig over det, det er ganske normalt og burde først blive nervøs i en alder af 16-18 år.
I de fleste tilfælde af at piger får deres menstruation sent er fordi de enten er (ikke for at fornærme nogen overhoved) måske lidt undervægtige eller måske en smule overvægtige.

Indsendt af: Anonymous, Pige 14 år

Jeg har en veninde, vi er lige begyndt i 8 klasse og hun har lige fået sin mens. Hun var også meget bekymret, men den kom jo.... Den var bare lidt sent på den. Har du eventuelt snakket med dine forældre om det? (Men det er altså normalt) Ikke noget at være bange for. Man kan google sig frem, hehe lyder måske dumt, men hvis jeg gerne vil have min tidligere er der noget bestemt mad eller nogle bestemt ting du kan gøre for at skynde på den, måske gælder det også "første gang med mens?" Er ikke sikker, haha.
Knus pige på 14 år <3

Indsendt af: Majken, Pige 17 år

Du skal slet ikke være bekymret, det skal nok komme :)
Ved godt, det er let at sige, og jeg kan godt forstå, hvis det ikke er rart at være den sidste, men jeg kan af egen erfaring sige, det heller ikke altid er sjovt at være den første... Det skal nok komme :)

Indsendt af: Anonym......., Pige 14 år

Jeg har stået i fuldstændig samme situation! Jeg er også 14 år, men jeg fik det lige her for lidt tid siden. Min mor, og to søstre fik det da de var 12, og snart fyldte 13, så det regnede jeg også med at jeg gjorde.....Men så kom den så bare meget senere...
Jeg var rigtig bange for at der var noget galt i min krop, men fandt så bare ud af, at min krop ikke helt var klar endnu.
Du skal bare tage den helt med ro, for din krop er klar, når den er klar. Det kan være super træls med alle de tanker man får når man tænker over det, men dem må du lukke lidt ude, og være tålmodig;) For det er meget sjældent hvis man ikke får sin menstruation;)
Og tro mig - den dag du får det, vil du savne aldrig at have haft det!!!! ;D (Men selvfølgelig er det også rart nok, fordi at du finder ud af, at alt er fint;))

Hvordan har du det med din krop?