3

Min nye skole

Dreng 11 år

Jeg er flyttet til en ny skole og startede efter sommerferien, men der er en ulempe ved min nye skole og det er at jeg bliver holdt megrt uden for af drengene og det irretere mig, for jeg er ikke den eneste der lige er startet, der er startet 2 andre men de er faldet godt til og har det godt i klassen, men jeg har ikke rigtig lide at gå i klassen på grund af jeg bliver holdt uden for. Og mine forældre synes det er dumt at flytte skole allerede nu.
 

Jeg har faktisk kun 2 venner i min klasse, men den ene er lidt irreterende og den anden virker ikke til at synes jeg er en ligeså god ven for ham som han er for mig.

Og så har jeg egentlig et par pige venner, men de virker ikke rigtig til at ville være sammen med mig i frikvarterende, og det bliver jeg lidt ked af (ikke fordi jeg er forelset i 1 af dem)!
 

Så pls hjælp mig, hvad skal jeg gøre?

Indsendt af: Anonymous, Pige 16 år

Hej,
Jeg er ked af at høre, at du ikke er faldet godt til! Jeg har selv flyttet skole flere gange og kan sætte mig ind i din situation. Det er altid først godt at overveje, hvad man sætter pris på i en god ven. Hvordan vil du gerne have dine venner/veninder til at være og til at gøre?

Prøv at gå over og snak med nogle af de andre. De vil sikkert også vildt gerne snakke med dig! Vær åben over for dem og vis, at du interesserer dig for dem. Prøv at være den ven, som du selv gerne vil have

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hej.
Mit bedste råd i din situation, er at få det bedste ud af det.
Prøv at fokuser på de venner du har, frem for dem du ikke har.
Jeg har selv gået på fire forskellige skoler, hvilket jeg lidt fortryder nu.
Det jeg skulle have gjort var at give det en chance, det at have en positiv indgangsvinkel er noget af det vigtigste.

Jeg håber, at du kunne bruge det!

Mvh. Mig

Indsendt af: Hollister, Pige 15 år

Hej
Jeg er ked af at høre du har det sådan - det er der ingen der skal have.
Det kan være du ikke har følt dig helt tryk, da det er helt nyt. Du har måske været lidt generet over for de nye mennesker, den nye klasse. Din nye klasse kender dig ikke så godt - endnu. Du kunne evt. prøve at starte en samtale med en dreng/pige og spørge om en lektie, eller en anden icebreaker, og deraf starte en samtale - men forsøg at undgå ja/nej-spørgsmål, da de kan få samtaler til at gå i stå.
Du kunne også snakke med dine søskende (hvis du har nogle), for det må jo også være nyt for dem. Eller med en ven/veninde fra din gamle skole. Eller med en kusine/fætter. Eller en fjerde person.
Jeg håber det hjælper, og at du vil føle dig hjemme i din klasse - krydser fingre. Håber det kunne hjælpe.