6

Min veninde har flere gange truet om at cutte...

Pige år

Hej..

 

Jeg er en pige på 12 år, jeg har en veninde som også er 12..

Hun har flere gange sagt at hun ikke gider mere, og været meget tæt på at cutte, hun har blandt andet sendt billeder på Snapchat hvor hun sidder med en stor køkkenkniv ved håndleddet osv. Hun græder hverdag, og hendes mor er ligeglad med hvad hun laver.

 

Hun har blandt andet haft en kæreste på 19 år, og jeg ved de har haft sex. Han har ikke været særlig sød, men de er heldigvis ikke sammen længere.

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre som god veninde.

 

Jeg håber der er nogen som kan hjælpe!

Indsendt af: Hilsen pigen de..., Pige 12 år

Hej søde pige.
Det er dejligt at du er sådan en god veninde og bekymre dig for hende, syntes du skulle sige til hende at, du bekymre dig for hende og du vil ikke have at hun bliver sur. Men du vil gerne have at hun stopper med at cutte.
Det er dejligt at hun har en veninde som dig. Du er en god veninde for hende! ❤️

Indsendt af: Jeg føler med dig, Pige 11 år

Det lyder som noget lort for at sige det mildt jeg tror du skal tale med enten dine forældre eller lærer

Indsendt af: Anonymous, Pige 12 år

Hej min ven. Det er jeg ked af at hører ved du hvad ring til hende bed hende komme på en cafe og snak med hende tal til hende gør alt du kan.

Indsendt af: Ava, Pige 15 år

Hey snut. Hvis din veninde har fået det så dårligt, at hun ligefrem truer med at gøre skade på sig selv, synes jeg at du burde sige det til en voksen. Jeg ved at det kan være svært, men jeg ville nok mene at det er den bedste måde at hjælpe hende på. Risikoen for at hun måske ikke vil være din veninde efter du har sagt det til en voksen, er der jo. Men jeg tænker at du hellere vil "miste" hende, end at gå rundt med at din veninde har det så dårligt og du intet har gjort for at gøre det bedre. Jeg håber at du får det sagt og at din veninde får det bedre :))

Indsendt af: Das Wetter ist ..., Pige 17 år

Giv hende et kæmpestort kram, og fortæl hende, at du holder af hende, og ikke vil have, at der sker noget dårligt med hende. Sig, at hun skal gemme knivene væk, og gør hende opmærksom på, at du er der for hende og passer på hende. Det er utrolig vigtigt, at vide, at nogle vil gribe én, når man falder.
Indviter hende eventuelt til overnatning hjemme hos dig, så i kan hygge jer, have det sjovt, og hun måske har bedre mulighed for at tale ud med dig.
PS: Du virker som en super god veninde, og det er lige det, hun har brug for i en svær tid som denne. Det er meget sødt og sejt af dig, at du vil hjælpe hende. Stor ros for det.
Hel og lykke.

Indsendt af: Pige 17 år, Pige 17 år

Hej pige.
Jeg tænker det måske vil være en god ting for dig at ringe/skrive til lms, det står for landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Der skriver/taler man med en rådgiver, ligesom hvis du chatter her på børnetelefonen og dem der sidder derinde ved en masse om selvskade og vil gerne rådgive både dem der selvskader, parørende til folk der gør det og folk der er bekymrede for om deres ven gør det og hvad de kan gøre for at hjælpe vedkommende. Jeg har brugt lms en del og har fået en masse godt ud af det, alle rådgiverne har på en eller anden måde været i kontakt med enten selvskade eller spiseforstyrelse og er dermed kvalificeret til at hjælpe.
Jeg har selv brugt lms både i forbindelse med min egen selvskade og for at hjælpe min veninde der også selvskader
Man kan skrive/ringe ind kl 16.20 mandag til torsdag eller skrive en mail til dem. deres hjemmeside er lmsos.dk
Hilsen Anonym pige på 17 år

Forelsket i den samme - hvad gør man?