9

Min veninde hader sit liv

år

Hej.

Jeg er en pige på 15 år og jeg har et stort problem.

Jeg har en veninde i min klasse, som de sidste to år har haft nogle alvorlige problemer. Hun startede i 7. Klasse med at have anoreksi og. Senere har hun fået diagnosen angst og da begyndte hun at lukke sig selv inde.

I 8. Klasse havde hun ikke nogle venner udover mig og én anden. Hun hader hendes tidligere venner som også går i klassen.

Hun har gået til psykolog i over et halvt år nu, og hendes forældre ved godt hvad der er galt.
Vores klasselærer ved også det hele.
Problemet er at hun hele tiden skriver til mig at hun er ulykkelig og hader sit liv, og at hun bare vil dø.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.
Vær venlig at hjælpe mig.
Hilsen den 15 årige

Indsendt af: Emilie

Jeg kender det hele jeg havde os sådan en veninde, hør her jeg ved det er svært tro det eller ej. Men mind hende om alle de ting i har lavet sammen eller vis hun har en lille søster eller lille bror hun gerne vil se vokse op

Indsendt af: Anonym

Mind hende om alt det gode ved at leve, lav en masse sammen med hende. Måske vil hun ikke, men overtal hende. Prøv for eksempel at planlægge en tur i biografen eller en hyggelig overnatning. Komplementer hende meget, og snak med hende. Vis at du stoler på hende, og de elsker hende. Hun har brug for dig.
Ellers skal du helt klart spørger voksne om hjælp her. Da det er meget alvorligt.

Indsendt af: Anonym

Jeg havde også en veninde, der havde det ligesådan. Hun havde det virkelig ikke godt, cuttede osn. Jeg har det også selv forfærdeligt, og har haft tegn på depression, hvilket jeg stadig er bange for jeg har, men jeg fortæller også nogle gange min veninde fx ''at jeg ikke vil leve længere'', ''at livet ikke at værd at leve'' osn, men det min veninde så skriver til mig er ''hvad tænker du på lige nu'', og så lader hun mig fortælle alle de dårlige ting der gør jeg ikke vil leve længere, og efter det føler jeg en hvis lettelse, for jeg får fortalt det videre til en, og hun fortæller mig så en ting ad gangen hvordan vi kan ændre på det lille problem, for så at gøre det lidt nemmere for mig at overskue alting og ikke heletiden føle mig svigtet og trist. Så du burde helt klart ikke skrive fx ''det var nederen'' el. ''hvorfor'', men du burde faktisk lyde interesseret i hvorfor hun føler sådan, osn. Mind hende om det gode i hendes liv, så skal hun nok få det bedre, det lover jeg dig.

Indsendt af: MatPet

Forsøg at giv hende nogle gode oplevelser, og lad hende vide at du er der for hende. Det vil sikkert hjælpe hende med ikke at føle sig ensom. Dog siger mange teenager sådan nogle ting, uden egentlig at mene det. Nogen gør det også for opmærksomhed, men snak med hende. Og fortæl hende at hun er en af dine bedste veninder, og at du har brug for hende, så hun også føler hun også hjælper nogle...

Indsendt af: Lone111

Slap af og spør ind til hede og indvter hede hjem til dig for at snakke

Indsendt af: Anonym

Fortæl hende hvordan du har det, når hun skriver det!

Indsendt af: :)

Hejsa.
Jeg forstår godt at det er hårdt at vide at ens veninde har det sådan. Prøv at få det bedste ud af jer begge to. Snak om næsten alt! det lyder måske overdrevent, men måske hjælper det for hende at hun snakker med dig om hendes problemer. Det føles måske godt at få det hele ud.
Skriv meget gerne om du fik hjælp af det jeg skrev! :)

Indsendt af: Cecilie

Tag hjem til hende tit, sørg for hun altid for den nødvendige opmærksomhed!:)

Indsendt af: M

Ej jeg er ked af at høre det du må ha det ubeskriveligt svært det er så sejt at du skriver her. Mit råd : det er en svær situation da du jo ikke bare kan overtage hendes krop og sige at hun vil leve. Men måske holde en hyggeaften hjemme hos dig eller hos hende eller hvis du ved hun elsker at være på kaffe eller biograf eller hvad det nu er så tag der hen og måske snak med hende og spørg fxs hvorfor hun vil dø eller hvordan hun har det med sig selv og sådan og husk at sige en gang i mellem ej hvor er det en fin frisure eller....... Jeg håber så meget for dig at det bliver bedre!!!

Forelsket i den samme - hvad gør man?