2

Mine forældre for mig til at føle mig elendig og ligegyldig.

år

Hej, jeg er en pige på 15 år.

 

Jeg har det godt med mine venner og har flere rigtig gode, men jeg overvejer virkelig at tage på efterskole, bare for at komme væk fra mine forældre. Før i tiden var de søde og stolte meget på mig, men alt det er forsvundet og nu byttet ud med mistillid, hård tone, og stramme regler.

 

Det er sket det seneste år, og jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. I deres øjne skal jeg være en lille sød artig pige, dygtig i skole, ALDRIG lave problemer, og ALTID klare mig selv. Men sådan er jeg bare ikke. Jeg har mistet interessen for skolen fordi jeg hele tiden føler at de presser mig, både mine forældre og mine lærere.

 

Mine forældre bliver sure hvis jeg ikke spørger om hjælp til lektier for så føler de at jeg ikke er engageret nok. De bliver sure hvis de syntes jeg går med for meget make-up. De bliver sure hvis jeg bruger min mobil eller computer når de er i nærheden. De bliver sure hvis jeg ikke lige opfører mig på den måde de gerne vil have. De forstår mig bare slet ikke. De forstår ikke hvordan det er at være ung i vores generation.

 

De sociale medier giver os hele tiden billeder af hvordan vi skal være og det er klart at det påvirker mig ligesom alle andre, men de forventer at jeg kan stå imod det, for " gud forbyde at deres datter kunne være så svag og overfladisk". De er alt for fokuseret på hvad jeg IKKE skal gøre og IKKE må, men slet ikke fokuseret på hvorfor jeg gør disse ting og hvordan jeg har det. De får mig til at føle mig elendig og ligegyldig, og som om der egentlig ikke er nogen grund til jeg er her, og at ingen sådan set ville savne mig hvis jeg ikke var.

 

Jeg har prøvet at snakke med dem om det, men de bliver bare sure inden jeg overhovedet når at komme igang, og de får det til at lyde som min skyld. Jeg ender til sidst med at sidde og græde efter de har råbt færdigt og er gået. Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, kan snart ikke klare det mere, og slet ikke nu når skolen snart starter.

 

Mit problem lyder sikkert latterligt, og jeg er sikker på der er nogen der har det meget værre end mig, og for det er jeg ked af det, men havde bare brug for at få det ud, og måske få et råd.

 

Tak på forhånd.

Indsendt af:

Hej søde.
- jeg er en pige på 16 år, og din besked minder faktisk meget om mig selv, og hvad jeg har været igennem. Jeg er lige blevet færdig med to år, på en efterskole. Jeg valgte at tage derhen SELV, fordi jeg bare ikke kunne klare at være under samme tag med mine forældre. Jeg følte at jeg ikke kunne være mig selv, ved siden af dem, og at jeg på en måde spillede skuespil, for at de bedre kunne lide mig.
Opholder på efterskolen, hjalp mig ENORM meget. Mine forældre begyndte faktisk at interessere sig for mig, og for det jeg lavede. De ringede hele tiden og sagde at de savnede mig, og de kom endda på besøg. At gå på efterskole ændrede mit liv totalt, overvej det virkelig - for du får ikke muligheden når du bliver gammel.
Håber det hjalp en smule, på dine tanker :) knus

Indsendt af: 13år

Hej! Det lyder mega irriterende, jeg har ikke samme problem, overhoved men føler alligevel godt at jeg kan hjælpe alligevel, selv om jeg har et virkelig godt forhold til mine forældre. (-:
Efterskole lyder som en rigtig god ide, jeg vil også gerne på efterskole i 9,(går i 7) Kender rigtig mange som går/gik og de er alle sammen blevet mere selvstændige, og det er vil det du gerne vil ik?
Dine forældre ønsker dig en god fremtid, selvom det ikke altid det du føler, det er jeg sikker på. De presser på, det ikke særlig sjovt, især når skolen ikke er det fedeste. Dine forældre har måske et rigtig godt job, og de ønsker at du kommer til at tjene lige så godt eller enda bedre, måske har de et mindre godt job og ønsker du bryder den sociale arv? Du siger også at lærene presser, det er måske fordi de mener du er dygtig? Selvfølgelig skal du være ung, det vil jeg også være! men skole er vigtig, det selvfølgelig 100% dit valg, men jeg håber virkelig at du gider skolen, fordi det er alt afgørende for din fremtid!
Hvis du gerne vil tale om det med dem, prøv at skriv et brev, eller skriv en sms hvis du vil gøre det i vores generation (-:
Held og lykke herfra, og håber det kan bruges..