5

Mine forældre skændes mest ved jul

Pige 13 år

Hej jeg er en pige på 13 år

 

Min forældre skændes tit her til jule tid. Og igår gik jeg grædende i seng , fordi at mine forældre skaber så dårlig stemning og når der er sure på hindanen siger de så mange dårlige ting om hinanden til mig.

 

Når min far bliver sur kan han godt finde på at slå et skab eller at smadre noget, fx engang smadrede han den mad min mor havet brugt rigtigt lang tid på at lave.

Og så bliver min mor ked af det og græder. Jeg spurgte min mor er for leden hvad hun ønskede sig og hun svarede "en sød mand" det ramte mig rigtigt fint og jeg blev rigtig ked af det.

 

Jeg har en halv bror som jeg så har lagt en plan med. Så jule aften tager jeg hurtigt hen til min halvbors far også slipper jeg for at sætte mig ind i skabet når mor og far skal skændes.

 

( undskyld at jeg skrev det lidt kludret men håber at i forstår og kan komme med nogle gode råd )

Indsendt af: Cookie, Pige 13 år

Hej pige på 13 år.
Jeg kan godt se at du står i en svær situation lige nu.
Har du fortalt dine forældre hvordan du har det, og hvor bekymret du er for deres forhold, og hvor meget de betyder for dig? Hvis ikke syntes jeg du skal fortælle det du har og sige. Som forældre tror jeg 100% de vil lytte til dig, fordi at de har ansvaret for dig.
Held og lykke!

Indsendt af: Anonymous, Pige 17 år

Hej.
Det lyder ikke særlig rart.... Mit første råd vil være at snakke med dem - også selvom det er svært. (Måske skrive et brev til dem begge). Fortæl dem at de ikke skal komme til dig og fortælle om deres voksenproblemer de har med hinanden.
Husk - det er aldrig din skyld. ALDRIG barnets skyld.
Andet råd vil være at gå når de skændes. Det ikke sjovt at være medhør til sådan noget.
Håber du kan bruge noget af det jeg skrev.
God jul og godt du har en halvbror og en sød halvfar :)

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

Hej
Jeg kan godt forstå du synes det er hårdt. Jeg har også selv prøvet engang at mine forældre skændtes. Min søster og jeg blev begge kede af det, og sagde til vores forældre at vi gerne ville have dem til at stoppe. Mit råd er også at snakke med dine forældre om det. Selvom det er svært, så kan du måske prøve med bare at sige "stop" når de skændes, og så måske åbne mere og mere op og fortæller hvad der går dig på. Snak også med din bror om det. Især hvis han har det på samme måde, kan I hjælpes ad.
Jeg håber du får det bedre snarest.
Glædelig jul.

Indsendt af: Kris., Dreng 13 år

Hej!
Jeg forstår du syntes det er svært.
Min mor og pap-far skændtes også rigtigt meget her i jule tiden.
Min pap-far har et stort temperament og kan godt finde på at ødelægge ting, som jule dekorationer osv.
Mit råd er at du kan snakke med dem om det! fortæl dem er det er ubehageligt.
Du kan også snakke om en lærer om det, så kan det jo være de kunne sige det til dem? Gør hvad du syntes og føler er det rigtige.
Hvis det hjælper kan du jo også se din skoles psykolog? (Hvis i har en selvfølgelig)
Jeg håber det hjalp lidt :)
HUSK AT DET IKKE ER DIN SKYLD.
Kram herfra <3

Indsendt af: Anonym rådgiver, Dreng 13 år

Jeg har selv været ude for noget lignende dog ikke ligeså voldsomt har du prøvet at tale med din halvbrors far. Måske kan han hjælpe dig