6

Mine forældres skilsmisse

Pige 17 år

Hej BB

 

Jeg er en pige på 17 år. Mine forældre blev skilt i sommers, og det har været rigtig hårdt. Min mor græder hver gang mine forældre har snakket i telefon sammen, og hun er altid sur eller ked af det, efter at vi har haft besøg af min far.

 

Jeg synes tit at min mor bruger nogle rigtige modbydelige ord om min far.

Jeg har prøvet at sige det til hende, men så kalder hun mig bare egoistisk og at jeg kun tænker på mig selv.

 

Jeg synes at det er rigtig svært, fordi at jeg føler mig virkelig splittet. Min mor vil gerne have at jeg holder med hende i den her "krig" mellem mine forældre,men jeg har slet ikke lyst til at tage part.

 

Jeg elsker jo begge mine forældre lige højt. Hvad skal jeg gøre?

Og er jeg meget egoistisk når jeg siger til min mor at hun ikke er fair over for mig?

Hilsen mig.

Indsendt af: 2isbetterthan1, Pige 13 år

Hej pige,
Ved godt at jeg er meget yngre end dig, men tror godt at jeg kan hjælpe.
Det virker som om din mor, selv er rigtig ked at det med skilsmissen, selvom hun måske ikke viser det så meget. Du kan evt. snakke med din mor om hvordan hun har det, for jeg tror at grunden til at hun også taler sådan til dig og taler sådan om din fra, er fordi det har taget hårdt på hende.
Så jeg synes du skal sætte dig ned med hende, og snakke om hvordan hun har det og om hun er okay, og så kan du jo også fortælle hende hvordan du føler og har det<3
Håber at mit råd kan gøre nytte!
Knus

Indsendt af: Anonymous, Pige 16 år

Kære pige :)
Jeg synes, overhoved ikke at du er egoistisk, når du siger til din mor, at du ikke synes, det er fair overfor dig. Hun bliver nødt til at vide det, for det har jo også været hårdt for dig.
Mine forældre er også skilt, og jeg kan genkende alt, hvad du beskriver. Jeg forstår dig virkelig godt, og det er ikke særlig rart.
Det lyder lidt som om, du er den stærke i forholdet mellem din mor og din i denne skilsmisse, men det kan være, at jeg tager fejl? Derfor synes jeg, det er vigtigt, at du husker på dig selv. Derfor synes jeg, at du skal prøve, at snakke med din mor. Hvor du kan fortælle hende, hvordan du har det, når hun for eksempel siger modbydelig ting om din far. Din mor bliver nødt til, at forstå at det såre dig, før hun kan ændre det. Det virker som om, at din mor søger din kærlighed, i og med at hun gerne vil have, at du tager hendes parti. Derfor synes jeg, at du skal gøre det klart for hende, at bare fordi du elsker din far, betyder det ikke, at du holder op med at elske din mor, eller elske hende mindre. Derfor synes jeg også, at I eventuelt kan bruge snakken, så I begge kan få snakket ud om, hvordan I har det, og hvordan I tackler skilsmissen sammen, og lære at forstå hinanden. Måske kan i finde frem til en fælles løsning, hvor for eksempel din mor ikke siger modbydelige ting om din far, i det mindste ikke mens du høre det.
Jeg tænkte på, bor du kun hos din mor? Eller bor du også hos din far, og sørge for at få noget alene tid med ham? For det tror jeg kunne være godt.

Håber du kan bruge mit råd :)
Venlig Hilsen Nissen

Indsendt af: Anonymous, Pige 22 år

Hej :)
Det er en svær tid du går igennem, ligeså svært for dine forældre! Jeg stod præcis i samme situation som dig.
Jeg brugte meget en ekstern person (i mit tilfælde min mormor), som jeg snakkede med - hun forholdt sig nemlig neutralt, ligesom mig. Så jeg vil helt klart anbefalde dig, at snakke om det med folk, og ikke lukke dig inde.
Jeg ved godt det er ulidligt at være i den situation, men prøv at give din mor lidt plads, og sig at du ikke vil høre, at hun snakker grimt om din far, når du er der. Det gjorde jeg - de lærte de begge to til sidst.

Jeg ved ikke, hvor meget mine råd hjælper! Forældre har en tendens til at blive meget egoistiske og kun tænke på sig selv og sine følelser og ikke sit barns. Men en ting er sikkert, ingen børn/unge bør opleve, at sine forældre går fra hinanden.

Hilsen Christine

Indsendt af: Den anonyme pige, Pige 11 år

Hej.
Jeg har selv været ude for noget lignende, der var det bare min far der var meget ked af det.
Jeg sagde også til min mor at jeg var ked af det, og hun tog heller ikke så pænt imod det.
Jeg tror at det er fordi at din mor og far begge er meget kede af det over skilsmissen, og at de har lidt svært ved at vende sig til det. Men mit råd ville være at snakke med dine forældre om det, og hvis de som du siger ikke vil lytte, så prøv at snak med en på skolen om det måske din klasselærer eller din kontaktlære (hvis du har en) eller hvis du har nogen andre i din familie, som du stoler på, og som du tror ville lytte på dig.
Jeg håber at du kunne bruge mit råd:-):)

Indsendt af: markus2004, Dreng 15 år

hej pige mit råd er bare sig til din mor og far hvad du syntes om at hun/han er sur.
Det er ikke din skyld de ville slå op men bare sig hvad du føler så skal alt nok gå.
Håber mit råd hjælper jer :)

Indsendt af: Anonymous, Pige 17 år

Tak for svarene.

Jeg går allerede ved en psykolog, men jeg synes ikke at det hjælper så meget.

Jeg har bevidst fravalgt min mors og fars familie, pga. nogle dårlige oplevelser. Derfor har jeg ikke så mange voksne mennesker at gøre med.

Jeg har dog nogle rigtig søde veninder, men de roder med deres egne problemer, så dem vil jeg heller ikke belaste.

Ellers er jeg rigtig glad for svarene... :-)

Hvordan har du det med dine papsøskende?