5

Jeg mister min veninde

Pige år

Hej, jeg er en pige på 16 år som lige er startet på gym.

 

I folkeskolen har jeg aldrig rigtig følt at jeg passede ind i min klassen, men her på gym var det bare som om det var helt anderledes.

Jeg mødte en pige, som jeg på virkelig kort tid blev virkelig gode veninder med og vi havde det bare skønt sammen. Men efter noget tid begyndte hun, som er ret udadvendt i forhold til mig, at begynde at få en masse nye populære venner.

 

Det gik mig egentlig ikke på, for det betød jo at jeg også snakkede lidt med dem, men som tiden gik blev hun bedre og bedre venner med dem og brugte mindre tid med mig.

Det skal lige siges, at hun også har en kæreste, som hun bruger en hel del tid på.

Her på det seneste især har jeg virkelig mærket, hvordan hun skubber mig væk fra sig og hun har også sagt nogle ret nedladende ting til mig, hvilket jo ikke er så behageligt...

Jeg har snakket med hende om det og det virkede virkelig som om hun forstod mig, og jeg troede alt var godt mellem os igen indtil jeg finder ud af, at hun har fået meldt mig ud af en begivenhed, som vi havde aftalt at tage til sammen. Hendes undskyldning var, at jeg ikke kendte nogen der alligevel, som hun gjorde, men det passede bare slet ikke.

 

Jeg ved, at hun har skrevet med min anden veninde om det og at de har skrevet, at "de var glade for jeg var blevet meldt ud, for så skulle de ikke hænge på mig" og at "det ville have været mærkeligt at have mig med". Jeg har prøvet indirekte at konfrontere hende med det, men hver gang benægter hun bare alt og siger det ikke er hendes skyld, det er sket.

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, vil virkelig gerne have min veninde tilbage og kæmpe for det, men samtidigt har jeg bare lyst til at give op og skifte gym, så jeg kan starte på en frisk. For hun er sådan en, der snakker med alle, og hvis hun først ikke kan lide mig vil hun sprede det til andre..

Kh en meget fortvivlet pige

Indsendt af: Aaaab, Pige 12 år

Din vendinde er nok rigtig sød, men alle mennesker har flere sider af sig selv, jeg har selv prøvet at tro nogle var engle og altid søde. Men fandt senere ud af at jeg blev bagtalt, men da vi var sammen havde vi det sjovt sammen. Det sker af og til at personen siger ting til mig jeg bliver kede af, så tænker jeg bare, hun har bare en dårlig dag, eller er træt. Men som du siger og som jeg forstår er det gået på i langtid, jeg tror du skal mærke inderst inde "er hun den rigtige og gode vendinde hvis hun ikke en gang hører når jeg fortæller hende om mine følelser" du skal tænke på at du jo stadig kan være venner med hende bare ikke lige så gode venner måske.

Indsendt af: Lille Hjælper, Pige 15 år

Du kan forsøge dig med at kæmpe videre for jeres venskab, men for mig lyder det til at du er den eneste der rigtigt gider det venskab.
Du siger at du har prøvet at snakke med hende om det indirekte - Hvad hvis du prøvede at konfrontere hende med det direkte? At du fortæller hende hvor ked af det du faktisk bliver, og at du faktisk er rigtig glad for hende som veninde, men at hun skubber dig væk.

Hvis du vælger at konfrontere hende med det direkte, så start dine sætninger med ting som 'Jeg bliver ked af det når du...' og 'Når du gør det og det føler jeg..'. I stedet for 'Du gør bare også altid sådan...' eller 'Du skal...'

Prøv at holde bolden på din egen side, så det bliver en konstruktiv samtale. Prøv ikke at komme til at bebrejde hende, det kommer man hurtigt til når man har været ked af det og frustreret et godt stykke tid :)

Jeg håber virkelig på det bedste for dig!

Indsendt af: mariatulle, Pige 15 år

Hej pige. Det virker ikke som om din veninde værdsætter dig særligt meget. Du fortalte at I hurtigt blev gode veninder, men at hun så bevægede sig videre til andre, så måske er hun en af de typer der ofte skifter venner. Jeg kan godt forstå hvorfor du gerne vil kæmpe for din veninde, men jeg tror ikke at der kommer noget godt ud af det. Det kan få dig til at virke desperat, og måske vil det irritere hende i sådan grad, at hun vil bagtale dig endnu mere.

Hvis jeg var dig, ville jeg finde mig en veninde, som har fælles interesse i jeres venskab og lade din anden veninde være i fred. Ikke at du skal brænde en masse broer, du skal bare trække dig. Lad overgange være flydende, så jeres veje skilles naturligt.

Jeg håber at du finder ud af det

Indsendt af: Smile, Pige 14 år

Hej! Jeg har også prøvet det der med at en veninde bare gik videre til en anden/nogle andre. I starten prøvede jeg også virkelig at kæmpe for at få hende tilbage, men til sidst gav jeg op! Det var jeg virkelig glad for fordi at jeg så kunne fokusere på at prøve at få nogle andre veninder. Med hensyn til at skifte gym, vil jeg sige at du lige skal give det 1 måned eller 2 for lige at se om du ikke kan finde nogle andre der er søde ... Hvis du stadig ikke føler at du har fået en god veninde, kan du overveje det. Og hvis nu en dag at din veninde kommer tilbage og gerne vil være sammen med dig igen (Hvilket hun sikkert gerne vil på et tidspunkt, fordi hun sikkert havde det sjovere sammen med dig!) så husk på at hun kan være sød nok for en periode, men at du ikke skal regne med hende så længe (sådan gik det hvad fald med min) ;) Håber det kan hjælpe lidt, men ellers er de andre svar også rigtig gode :D

Indsendt af: #1, Pige 16 år

Hej.
Det er trist at hører/læse.
Nogle mennesker har det sådan, at de bare kommer til at bagtale andre og sige en masse ting, som de måske slet ikke mener. Men er du sikker på, at hun er den rigtige (bedste) veninde for dig? I kan godt fortsætte med at være veninder, men det virker som om, at det er svært for hende at være ærlig over for dig. Tag heller en snak med hende og bed hende om at være ærlig over for dig, hvis du mener, at du kan håndterer det. Du kan også spørger hende om, hvorfor hun gør sådan. Men gør det ikke på en negativ måde, eftersom det kan gøre det værre.
De andre råd var også meget gode, så du har lidt at tænke over. Hel og lykke, mvh. #1.

Forelsket i den samme - hvad gør man?