4

Mobbning på min veninde

Pige 11 år

Hej børnetelefonen jeg er en pige på 11 år.

 

Da jeg gik i 4 klasse blev jeg mobbet på den måde at jeg blev holdt uden for af 4 piger. Nu har vi fået nye klasser og jeg bliver ikke mobbet mere.

Min veninde er kommet i klasse med de 4 piger og nogle andre piger og blive holdt udenfor.

 

Da jeg var på vej hen til min klasse for at hente noget stod hun og græd jeg gik derhen men vidste ikke hvad jeg skulle gøre.

Da jeg var den der blev mobbet og holdt udenfor cvar det i et helt år og INGEN gjorde noget ved det, derfor ved jeg ikke hvad jeg skal gøre, jeg føler at jeg kan hjælpe hende fordi jeg også har været i den situasion men ved ikke hvordan.
 

 

Ville også lige sige at det er ligesom grupper i den klasse og emma bliver holdt udenfor af den ALLE sammen

KH en pige på 11

Indsendt af: Cookie, Pige 13 år

Hej pige på 11 år.
Hvor er du en god ven som bekymrer dig om din veninde :) Prøv at overvej/ tænk over hvordan du selv havde det da du stod i samme situation som hende. Du havde det bestemt ikke godt.
Jeg tænker at du har 2 muligheder:
1. Du siger det til en voksen! En lærer, dine forældre (Hvis de ikke allerede ved det). Det er altid en god ide, også så du ikke skal stå med det helt alene!
2. Du beskytter din veninde! Det kan godt være svært i starten at have modet til at konfrontere 4 piger på en gang, men jeg er sikker på at du ikke er den eneste der har det skidt med at se din veninde blive mobbet. Men du bliver simpelthen nød til at gøre noget ved det! Det kan godt være at der ikke var nogle der hjalp dig da du havde brug for det og stod i samme situation, så hvorfor ikke sprede et godt budskab og være bedre end de andre? Jeg er ret sikker på at du ikke vil fortryde det :)
Held og lykke!

Indsendt af: 14 år - det hel..., Pige 14 år

Hej søde
Du vil hende det bedste og det er mega sødt af dig, du er en god veninde! Du skal hele tiden tænke på hvad du ville have andre skulle have gjort for dig, da du var den der blev mobbet!
Sig det fx til din lærer ellers hendes lærer, dine forældre og endnu bedre hvis du kan snakke med hendes forældre!

Håber du kan bruge det til noget, og held og lykke!
Du gør det rigtige!

Knuzz! <3

Indsendt af: Leonora, Pige 12 år

Hej
Det er mega syndt for din veninde, og du har jo også selv prøvet at være i den situation.

Jeg syntes først og fremmest du skal spørge hende i frikvarterende, om hun vil være med til det du end laver.

Og så syntes jeg også du skal sige det til hendes/din lærer, og så kan de gøre noget ved det...

Hvis du er modig nok, kan du jo sige til de 4 piger at det ikke er ok, men sig det på en pæn måde, så du ikke "beskylder" dem.

Håber du kunne bruge det til noget

Hilsen mig

Indsendt af: TheHumanBeing :3, Pige 13 år

Hej
Til at starte med synes jeg at det er virkelig sødt af dig at bekymre dig om din veninde. :-)
Som du skriver, er du selv blevet mobbet engang, og så vidt jeg kan forstå, har du skiftet klasse. Fortalte du til nogen hvordan du havde det - som fx dine forældre eller lærere? Hvis du gjorde, kunne du tilbyde hende at gøre det samme - fortælle det til en hun stoler på. Måske tør hun ikke selv, så hvis det er tilfældet er du måske modig nok til at gøre det for hende? (Husk at spørge hende først! da hun måske ville synes at det var ubehageligt eller at du havde fortalt det til en hun ikke stoler på.) Du skal selvfølgelig heller ikke presse dig selv eller noget, for det er ikke dit ansvar, selvom du måske bare vil være en god veninde.
Det lyder også som om at der skal sættes en stopper for de tarvelige mobbere, og nogle gange er voksne bedre til den slags. Derefter bliver det måske lidt akavet for hende at gå i klassen, men hun skal nok være klar over at det kan tage lidt tid at føle sig velkommen igen.
Og ellers er mit sidste bud at hun kunne flytte klasse - evt. til din klasse. Men at skifte klasse er nok det jeg håber allermindst på.. For så bliver der ikke sat en stopper for mobberne, og jeg tror at det er det, der er allermest brug for.
Jeg håber du kunne bruge lidt af det - men husk at tænk dig om før du gør noget.
Jeg tror og håber at det hele nok skal ordne sig for hende. :-)
Kram til jer begge.