9

Normal alder at komme ud?

Pige 13 år

Hej med jer!
Jeg er en pige på 13 som er 100% sikker på at jeg er lesbisk ( Det har jeg vidst i lang tid )
Men jeg ved ikke hvornår det er en god alder at komme ud!

 

Min mor og far ved det men de siger at jeg burde vente til at jeg er sikker. Problemet er at jeg VED at jeg er sikker og jeg er træt af at jeg skal holde inde.

 

Please fortæl mig om det er en god alder eller om jeg skal vente?

Indsendt af: INadiaI, Pige 15 år

Hejsa :)
Hvis du har det bedst med at gøre det nu, så er det det du skal :)
Min storebror sprang selv ud til sin konfirmation, og der var han også 13 år :) Du skal gøre det på det tidspunkt og på den måde, der er rigtig for dig :)
Venlig hilsen Nadia

Indsendt af: Danske score, Dreng 13 år

Hejsa pige på tretten.
Jeg er en dreng på 13, så jeg aner faktisk ikke om du kan bruge mit råd, men jeg vil prøve at hjælpe dig.

Jeg kan forstå, at du er træt af at holde det inde. Jeg synes måske at du skulle følge dine forældres råd og vente lidt. Du er jo kun tretten og det er en ung alder. Jeg ved ikke om jeg har 100% ret i det jeg siger nu, men det kan jo altid være at du har forvekslet tingene lidt. Det skal forstås således, at du måske bare godt kan lide nogle piger men igen ikke lide lide dem hvis du forstår. Du kan jo altid måske bare lide dem som venner? Det er normalt.
Men hvis du nu er lesbisk, er det jo bare det! Man kan ikke selv styrre sine følelser, og det tror jeg med garanti dinne forældre kan forstå.

Indsendt af: Pige på 13 år., Pige 13 år

Hej! Jeg er også en pige på 13, jeg er ikke lesbisk, men jeg tror godt at jeg ville kunne forstille mig hvis jeg var i din situation. Som dine forældre siger, så skal du vente til du er sikker, og hvis du er sikker så synes jeg at du måske skal starte med at sige det til din tætteste veninde/ven, men måske lige huske at sige " hey, jeg vil altså ikke have at du siger det er til nogle ". Medmindre du vil ha' at alle bare skal vide det, men det tvivler jeg nu på at du vil? Hvis du ikke har nogle du 100% kan stole på, skal du måske bare vente til, at de andre i klassen selv finder ud af det. De kan måske regne det ud fordi at du ikke gider kysse eller være kærester men nogle af drengene fra din klasse eller parallel klasse. Håber jeg kunne hjælpe dig lidt;-)

Indsendt af: Anonymous, Dreng 12 år

Hvis du er klar burde du springe ud i det
men du burde ikke råbe ud i den klasse jeg er lesbisk
måske snak med dine veninder og fortæl dem om din sexualitet

Indsendt af: #1, Pige 16 år

Hej.
Jeg er (delvist) enig med alle dem, der har skrevet indtil videre. Måske har dine forældre ret i, at det er bedst, at du venter lidt til, at du er blevet lidt klogere på dig selv. Men alligevel skrev du jo, at du er 100% sikker, og det er jo dit liv, så...
Det er rigtigt, at man med tiden lærer sig selv bedre at kende. Og det er også rigtigt, mener/tror jeg i hvert fald, at man langsomt kan skifte seksuelleit med tiden. Måske er du lesbisk nu, men noget andet om tre år. Det kan du også fortælle til dine forældre, hvis du vil.
Jeg synes nok mest, at du skal fortælle det til alle dine nærmeste, hvis du føler, at det er det rigtige, men holde lidt igen over for andre. Du behøver ikke at holde det helt hemmeligt, men bare lade være med at fortælle det til dem du ikke føler skal vide det. F.eks. din lærer behøver nok ikke at vide det. Nogle folk har desværre også fordomme over for homoseksuelle. De folk skal du nok ikke sige det til.
Du kan eventuelt læse mere om emnet på Internettet. Du kan søge på Google.dk eller læse andres breve og råd inde på Børnetelefonen.dk.
Jeg beundrer dig faktisk lidt for, at du tørrer at stå ved den du er, af hvad jeg ved. Det er sejt, men pas nu på, at du ikke gearer helt op og gør tingene for hurtigt.
Mvh. #1.

Indsendt af: Anonymous, Pige 21 år

Hej! For at komme med et lidt kort svar, tror jeg, at jeg ville vente nogle år, hvis jeg var dig. Når man er teenager, har man brug for at "udforske" ting, det er sådan man lærer sig selv at kende. Du man meget vel gå hen og ændre "mening" senere i livet, og så kan det blive en smule kompliceret, hvis alle pludselig ved, at du er lesbisk. Jeg ved godt, at jeg ikke er teenager mere, men det har jeg altså været for et par år siden :)

Indsendt af: Pigerne på 15, Pige 15 år

Hej vi er fire piger på 15. Vores råd er, at du kunne måske sige det til din tetteste venner. Eller også sige til dine forældre , at du er helt sikker på det, og at du ikke er bange for at springe ud.

Indsendt af: CaroCaro, Pige 15 år

Hej. Hvor er det sejt, at du er helt afklaret med dig selv om din seksualitet. Også at du har inddraget dine forældre i alt det der sker. Jeg synes personligt ikke, at du skal holde dig tilbage med, hvem du er. Problemet er bare, at nogle på din alder ikke vil kunne tolerere det, og så kan det pludselig blive hårdt at være dig, når det egentligt ikke burde. Jeg synes måske, at du skal vente til, at du føler, at din årgang er blevet mere moden. Når man går i 7. (formoder jeg, at du går i), så er alle ikke lige mentalt udviklet. Måske ville det være lettest at springe ud med når du er færdig med folkeskolen? Så er alle blevet mere modne og kan acceptere det bedre. Selvfølgelig kan du fortælle det til dine nærmeste veninder og familie, og hvis det kommer ud er det vel bare sådan det er. Med mindre du er vildt selvsikker og bare får det sagt. Det ville være det sejeste valg. Ved ikke om du kan bruge det til noget, men det er mine tanker - og igen, stor respekt herfra! Du er så sej!

Indsendt af: Kebqb, Dreng 14 år

Bare giv den gas

Hvad synes du om seksualundervisningen i din klasse?