5

Ond veninde

Pige 13 år

Hej jeg er en pige på 13 år og jeg havde en bedste veninde men efter sommerferien har hun kritiseret mig hele tiden og har også fået en ny bedste veninde.

 

Jeg har sagt til læren at kun kritisere mig men det har ikke hjulpet kun gjort tingene værre.

 

Nu bliver jeg holdt uden for.

Indsendt af: INadiaI, Pige 15 år

Hej du
Ved du hvad, hvis jeg var dig så tror jeg nok, jeg ville prøve at se, om jeg ikke kunne få lov til at snakke med hende alene. Spørg hende, hvad der er gået galt, om hun mener du har gjort et eller andet forkert, og spørg hende om hun har det okay.... Hvis hun pludselig er begyndt at opføre sig underligt og det ikke ser ud som om, der er nogen grund til det, så kan det være hun har det dårligt derhjemme eller at hun er bekymret over noget. Under alle omstændigheder skal hun have at vide, det ikke er ok at snakke grimt til dig!
Husk at snakke om det stille og roligt og tal pænt til hinanden, det hjælper ikke noget godt at råbe og skrige :)
Venlig hilsen Nadia

Indsendt af: Anonymous, Pige 15 år

Hejsa. Ja, det er jo noget af et dilemma. Har du sagt noget til din veninde og fortalt hende hvordan du har det? Måske vil det hjælpe hvis du siger det til hende.
Har du nogle andre veninder/venner du har det godt sammen med? Hvis du ikke har det godt, og bliver holdt udenfor af din bedste veninde, er hun måske ikke værd at være bedste veninde med. Jeg håber det hjalp lidt. :)

Indsendt af: Kristine, Pige

Hej med dig.
Jeg synes ikke at du skal finde dig i den måde hun behandler dig på. Tag fat i hende og sig at det rent faktisk såre dig, og spørg indtil hvorfor hun gør det. Sæt dig i respekt overfor hende.

Indsendt af: Anonymous, Dreng 15 år

det skal du ikke finde dig i det er ikke i orden du skal bare ignorere hende der er en tarvelig vindinge

Indsendt af: #1, Pige 16 år

Hej.
Jeg oplevede engang noget meget lignende.
Jeg synes, at du skal spørge din veninde om, hvorfor hun pludselig er begyndt at behandle dig sådan. Spørg hende om der er noget glat, noget hun gerne vil tale med dig om. Hold samtalen venlig. Det gør det nok ikke bedre af at råbe, diskutere og kritisere hinanden. Du kan også fortælle hende, hvordan du har det med det, hvis du ikke er glad for det.
Hel og lykke.
Mvh. #1.

Forelsket i den samme - hvad gør man?