10

Hvordan overtaler jeg min far?

Pige 12 år

Hej. Jeg er en pige på 12 år.

 

Jeg har ønsket mig en IPhone ca. et år nu. (Jeg har en LG nu).

 

Men min far bliver ved med at sige dette: "Men en Lenovo lg Samsung er meget bedre, og billigere."

 

Jeg har prøvet at overtale ham "1000" gange, men uden held. Har i nogle gode råd?

Indsendt af: Meme, Dreng 13 år

Din far er ældre, dvs at han ved mere, og han har ret. Du kan selv spare op. Men det kan du nok ikke fordi du er lidt forkælet og får dine ting fra dine mor og far.

Indsendt af: Anonymous, Pige 12 år

Jeg har det samme problem. Jeg har en Samsung nu. Og har virkelig lyst til en iPhone. Og ja jeg kan godt se min fars pointe med at den er billigere og på nogle punktere bedre. Men jeg har ikke brug for alt det smarte som den kan. Det er til nogle der har stor forstand på det. Så jeg vil også bare have en iPhone. Men min far siger at så betaler jeg den selv. Så det vil måske hjælpe hvis du sagde til din far "Hvad med hvis i betaler for noget. Altså hvis i nu vil købe en Samsung til mig der kostede 1000 kr. Så vil i betale det for min mobil. Men nu vil jeg jo gerne have en iPhone. SÅ hvis i støtter med 1000 kr for den. Så er det det samme som at i har købt en ny mobil til mig. Men jeg har bare betalt resten." (Jeg ved godt at det måske er svært at forstå. Men altså dine forældre betaler hvad de normalt vil betale for en mobil. Og så kan du betale resten) Det har jeg sagt til mine forældre. Og de var med på den. Så nu skal vi bare planlægge det. Håber at jeg kunne hjælpe.

Indsendt af: Sus, Pige 15 år

Det her lyder nok rigtig surt, men lyt til din far. En iphone er rigtig dyr at give til en på 12, den vil muligvis hurtigt gå i stykker alligevel. Vent til du bliver til du bliver lidt ældre, så kan du spare om til en selv :)

Indsendt af: Anonymous, Pige 16 år

Synes du skal lytte til din far. Jeg havde en nokia (de rigtig tykke med snake) indtil for et år siden, og det var altså noget af en samtalestarter, så der er ikke kun negative sider ved det. Hvis du virkelig ønsker dig en iphone, kan du jo spare op og købe en brugt, da de er meget billigere. Ellers kan du gøre som mig og købe en ipod touch ved siden af din mobil - de er billigere, men kan det samme som en iphone (bortset fra at ringe og sms).

Indsendt af: Anonymous, Pige 11 år

Hej pige på 12 år, jeg har heller ikke nogle iPhone men en Samsung og jeg er faktisk super glad for den, det er sjovt men min mor og far har faktisk spurgt mig om jeg vil ikke kunne tænke mig en IPhone men nej det vil jeg ikke for jeg er super glad for min Samsung og så længe den virker er der jo næsten ingen grund til at skifte mobil, måske du bare skulle sætte pris på det du har❤️

Indsendt af: Mille , Pige 12 år

hej jeg havde en samsung i starten og efter noget tid blev den dårlig, hvis du for den samsung tror jeg nok efter et år du vil få en i phone jeg fik en i phone efter et halvt år.

Indsendt af: Anonymous, Dreng 13 år

Jeg kan godt forstå dig jeg her en iphone 5c og den fik jeg i en alder af 11. men prøv at overtale din far om at du føler dig udenfor fordi du ikke har en iphone. men de er dyre og derfor skal du også spare op og så kan de være at du kan blive enig om en aftale om at du betaler en del og din far betaler en del.

Indsendt af: Maiken, Pige 17 år

Din far har ret I, iPhones er dyre. Jeg synes, du skal være glad for, at han har givet dig en telefon. Din far skal arbejde og tjene næsten det dobbelte af, hvad en telefon koster for at købe den, da han skal betale skat og alt muligt. Så må du selv spare op eller som andre siger; betal noget selv og spørg evt. din far om resten.

Indsendt af: Ty, Pige 10 år

Spar op

Indsendt af: Anonymous, Pige 11 år

du kunne måske sige at alle de andre fra klassen også havde det...