4

På mobil efter sengetid ødelægger mig

år

hej jeg er en pige på 13 år og jeg har lidt problemer.

 

Altså det startede da jeg var 10 da jeg opdagede at nå min far sagde at jeg skulle sove kunne jeg bare værre på min mobil. Jeg blev på mobilen indtil cirka klokken 2 om natten:(

 

Det blev ved og jeg blev mere og mere træt. I skolen snakkede jeg ikke med folk og jeg blev pænt overset i klassen...nu bliver jeg omtalt som emoen ( jeg er ikke emo...jeg er pastelgoth men f!ck det)

fordi at jeg var meget en enspænder, bruger måske Liiidt for meget makeup, har blandt andet skeletsmykker i håret som er blåt.

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det:| plezzzz Skriv

Indsendt af: M

Hej dejlige pige, det der kan ødelægge alt er mobil og internet. Men det ved du jo nu jeg deler det lige op i 2 så det er nemmer at styre.

1. Det med mobilen.Det er så svært at sige til ens forældre jeg kender det men hvad med at i stedet sige at vær aften kl fxs 8 slukkes mobil og lægges op i køkkenet fxs sig til dine forældre at du syntes den er irreterende at have ligene på dit værelse men så skal der jo også vilje til.

2. Det er slet ikke i orden at de kalder dig Emo...... Det er måske svært men jeg ville sige det til min lære og så måske sige at du har været igennem en sur periode hvor du har haft det svært og måske været tror men er klar på en frisk
Du skriver ikke om du har haft en veninde men give hende en unskyld og snakke med hende om dine problemer. Held og lykke

Har selv været i sådan en periode så du er helt normal knus anonym.

Indsendt af: Anonym

Hej Pige

Jeg kender det godt.
Jeg gør det også selv, men vil gerne holde op, da jeg lige har fundet ud af af det skader hjernen.

Så for at hjælpe dig, vil jeg nok prøve at skære ned på tiden, så det ikke bliver til klokken to, men til tidligere.
Så for hver aften skal du skære ned på tiden.

Held og lykke fra I.....

Indsendt af: hjælp12345678910

hej søde pige.
Jeg kender selv godt til problemet.....
det kan være utroligt svært at lade vær' med at tjekke facebook en ekstra gang eller det du nu engang laver på mobilen om natten. Det er tit også sådan at du om natten når du "lader som om du går i seng" ikke føler dig specielt træt (selv om du faktisk er det) men der er noget du gerne vil se eller tjekke. Du kan praktisk talt ikke falde i søvn uden at have tjekket din mobil eller dine sociale netværker. Pludselig slipper tiden op og du sidder kl. 2 om natten er er muligvis mega træt.
Mit gode råd til dig om at sidde for længe om natten på mobilen er at du skal prøve at lave dig selv en natrutine.
Prøv f.eks. at starte rutinen kl. ca. 20:00 hvor du måske går med hunden eller tager et bad. Derefter kan du tjekke din mobil - alt hvad du normalt laver på mobilen skal du have tjekket og gjordt færdigt kl. 21:30. Tag en kop god te inden du lægger dig til at sove og så tror jeg du kan sove trygt og godt.
Med hensyn til skolen og vennerne - klæd dig som du vil klæde dig, ingen kan dømme dig ud fra din stil, men nu hvor du har lidt mere kontrol over din søvn og dit social netværksforbrug så fokuser på dit sociale liv med dine venner og familie. Få nogle gode venner, mød nye mennesker og nyd tiden med dem - læg mobilen væk og nyd dine venner, og når du så kommer hjem så tag et hurtigt kik på mobilen igen.
- Anonym

Indsendt af: Anonym

Jeg er en dreng på 15 år, og har selv præcis den samme dårlige vane med telefonen om aftenen efter jeg egentlig skulle have slukket alt lys og sove. Jeg sidder en 6-7 timer foran min computer i hverdagen, og endnu mere i weekenden. Det er dog heldigvis ikke det eneste jeg laver, da jeg også har en Labrador der skal passes :)

Men tilbage til problemet. Jeg gør præcis det samme, og det er en dårlig vane og det gør mig træt i hverdagen og jeg gaber konstant og glæder mig hele dagen bare til at skulle sove igen, både i skolen og hjemme.

Om eftermiddagen går jeg og gaber stort set hvert halve minut, og når tiden så endelig kommer til jeg skal sove føler jeg mig egentlig ikke særlig træt alligevel, og så er det jeg kommer til lige at tjekke Facen eller se nogle videoer på YouTube, og det er en vane der er dårlig og som jeg er træt af.

Det er jo noget der i den grad påvirker hverdagen og den måde man ligesom forstår ting på. Den ulempe havde jeg dog i forvejen, da jeg desværre har været en af de heldige vindere af diagnosen Infantil Autisme, og den diagnose driver mig efterhånden til vanvid, da der er så mange ting jeg ikke kan og aldrig kommer til at kunne finde det fjerneste ud af. Alle jer med autisme der læser dette kan nok nikke genkendende til det, måske modsat jer der skal være glade for, at i ikke har det.

Jeg tror faktisk at grunden til det med mobilen ved mig i hvertfald er, at jeg sidder så meget ved computeren som jeg nu gør. Jeg vil gerne sidde mindre ved den, også fordi det også bliver kedeligt efter noget tid.

Man kan sammenligne det lidt med rygning, man vil gerne stoppe med det fordi man på ingen måder har godt af det, men samtidig er det blevet en del af ens liv som man ikke bare kan slippe af med, ved et knips på fingeren.

Fremgangsmåden ved mig og mobilen om natten vil nok være, at den ikke var i rummet hvor jeg sov, men en mobil er jo en ret personlig ting så man vil jo gerne have den ved sig.

Men når jeg alligevel bare ligger og kigger i loftet om aftenen fordi jeg ikke kan sove, ligger mobilen lige ved siden af på gulvet, og så kan jeg ikke lade være med at tænke "Hvis jeg alligevel ikke kan sove, sker der nok ikke noget ved at jeg lige ser lidt på den". Men lyset osv fra skærmen gør jo netop, at der går længere tid før jeg kommer til at sove, end hvis jeg bare lå og kiggede på loftet.

Og til det med andre kalder dig emo er slet ikke i orden, du bestemmer selv hvordan du vil være og hvordan du ser ud og klæder dig, vil du have lyst hår og du synes det er pænt, er det sådan du skal se ud, vil du hellere have brunt hår fordi du godt kan lide det, er det sådan du skal se ud.

Folk har ikke en magt over hvordan du skal se ud eller være, det handler om hvordan du selv vil være.

Hvis der var en person der gik hen og sagde til mig at jeg skulle tage livet af mig selv fordi han ikke synes jeg levede op til hans forventninger, ville jeg da aldrig gøre det medmindre jeg selv syntes, at det var en god ide.

Nu kommer det hele til at lyde som om, at jeg har verdens bedste selvværd og bare er ligeglade med andres meninger, og der vil jeg bare sige, det er jeg IKKE!.

Mit selvværd er verdens værste og det eneste jeg bekymrer mig om, er hvordan folk synes jeg er og ser ud, og jeg aldrig kommer til at leve op til deres krav.

Samtidig er jeg typen der ikke gider at sætte hår og putte voks og alt muligt i, og generelt gør jeg bare ingenting ud af mig selv, og det synes jeg er fint.

Hvis dem du omgås til daglig kalder dig emo og andre grimme ting, synes jeg du skal prøve at finde nogle andre at omgås, for det kunne godt lyde som om at dem der kalder dig de ting selv ikke er helt raske.

Held og lykke med det hele og god dag til jer allesammen :)

Har du vist dig nøgen eller let påklædt nettet?