4

ikke plads

Pige 12 år

hej jeg er en pige på 12 snart 13

 

og jeg føler bare jeg overhoved ikke har tid til overs.

 

jeg skal både lave lektier. hjemmepilkter og være sammen med venner og holde mig i form.

Indsendt af: Anonym

Hej med dig,
Jeg kender godt, at det kan være svært at få tid til alle de ting, man gerne vil nå. Og sværest af det hele er at prioriterer, hvad man helst vil, og hvad der er mest rigtigt. Jeg synes, du skal sætte dig og prøve at få et overblik over, hvordan din uge ser ud. Lav et skema over, hvornår du skal hvad. Husk også at afslapning og tid til sig selv er et vigtig punkt på sådan et skema.
En anden god ting er, at du lærer dig selv at se langt frem i tiden. Man har altså lige pludselig meget mere overskud, hvis man allerede søndag formiddag har fået lavet alle de små lektier til den kommende uge.
Ellers synes jeg, at du skal tage en snak med din mor eller far, så de kan hjælpe dig med at få tid til det hele.

Indsendt af: venner + lektier =

Hej, jeg er en pige på 14 år, og jeg kender virkelig godt til problemet. Det er så irriterende, frustrerende og stressende.
Mit råd til dig er at lave lektier sammen med dine venner/veninder en gang imellem. Det er altså en god idé at starte en lille hyggelig læsegruppe, eller hvad man nu kalder det. På den måde kan du slå to ting sammen til en, og når I er færdige med lektierne, kan I jo lave noget andet sammen.
Jeg laver nærmest alle mine lektier sammen med min bedste veninde. Det er hyggeligt og vi hjælper hinanden meget. Vi spiser også nogle gange slik og sådan noget, mens vi laver lektier. ;-) ?

Indsendt af: Nullergøj123

Har prøvet det. Men jeg lavede en ugeplan. Det syntes jeg også at du skulle prøve for det hjælper med at planlægge din tid. :)

Indsendt af: Mathilde

Hej pige.
Jeg er selv i samme situation. Jeg går i 9. Har et fritidsjob og jeg går til sport 1 gang om ugen.
Nogle gange handler det simpelthen om at prioriterer. Hjemmepligter kan være tidskrævende, prøv at snak med dine forældre om muligvis at få skåret ned på dem. Med hensyn til lektier, hvad så med at inviterer dine veninder til en eftermiddag hvor i får lækre snacks og laver lektier sammen? På den måde kan i også hjælpe hinanden med opgaverne. :)
Held og lykke.