15

En plage

Pige 13 år

Hej alle sammen.

 

Jeg hader min lillesøster så forfærdelig meget, hun sjæler altid alt opmærksomheden og mine ting, hun respektere mig slet ik, og det jeg mener med det er hun står og tåber og skriger af mig hvis jeg siger noget til hende, hun gider slet ik lytte til mig, og min mor og far er så ligeglade.

 

Det gør mig så ked af det, og hun er bare ligeglad????. Hvad skal jeg gøre?????

Indsendt af: L, Dreng 14 år

Du er ikke den eneste som hader sin søster... me2
Fortæl dine forældre hvordan hun er, og spørg om de ikke nok vil prøve at ændre hende.... Det hjælper for mig, nogle gange..

Indsendt af: Anonymous, Pige 13 år

tag en video af hende hvor hun eksempelvis råber af dig og vis den til dine forældre.

Indsendt af: Anonymous, Pige

Jeg forstår godt.. Jeg har også en lillebror men jeg er også selv lillesøster men ja små søskende er ireternde men de skulle vi helst ikke være heletiden? (Nok om mig)
Har nogen af dine venner yngre søskende? Så kunne du måske spørger dem. Indtil hvodan det fungere for dem

Håber det bliver bedre?

Indsendt af: Tilfældig , Pige 14 år

Sker også tit for mig. Men jeg har bare lært at acceptere at jeg er den store nu og jeg er blevet nusset for, og nu er det min brors tur.
Det kan godt være at hun er p*sse irriterende nu, men prøv at snakke med din søster. Ikke om det, men om hendes skole, venner osv. Det hjælper og måske åbner hun mere op, og lægger mærke til at det også er dine forældre.

Indsendt af: Pige :), Pige 14 år

Jeg tror bare at det er sådan det er at have søskende jeg har selv 2 små søstre og en lillebror og jeg har haft det på samme måde som dig:( men måske skal du prøve at snakke med din mor og far om det? Måske kan i gøre sådan så at når din søster er gået i seng kan du og din mor og far hygge jer:)

Indsendt af: Annie, Pige

Jeg forstår dig mega meget? du kan måske snakke med en voksen eller en veninde du stoler meget på?

Indsendt af: Pige på 10-11 år, Pige

Kære du?
Jeg har slev oplevet det. Sig det til dine forældre eller sig fra! Hvis det ikke virker kan du tage en video af din lillesøster som råber og vise det til dine forældre. Jeg håber du kunne bruge mit råd:) Hav det godt❤️ Knus pige på 10-11 år

Indsendt af: #1, Pige 16 år

[q="1"]Du er ikke den eneste som hader sin søster... me2
Fortæl dine forældre hvordan hun er, og spørg om de ikke nok vil prøve at ændre hende.... Det hjælper for mig, nogle gange..[/q]

Det er måske lidt meget sagt at ændre hende, men, ja, noget i den retning.

Indsendt af: #1, Pige

[q="2"]tag en video af hende hvor hun eksempelvis råber af dig og vis den til dine forældre.[/q]

God idé, men det må man ikke, og lillesøsteren ville nok lægge mærke til det, så det ville være bedre bare at optage lyd.

Indsendt af: #1, Pige 16 år

[q="4"]Sker også tit for mig. Men jeg har bare lært at acceptere at jeg er den store nu og jeg er blevet nusset for, og nu er det min brors tur.
Det kan godt være at hun er p*sse irriterende nu, men prøv at snakke med din søster. Ikke om det, men om hendes skole, venner osv. Det hjælper og måske åbner hun mere op, og lægger mærke til at det også er dine forældre.[/q]

God idé. Prøv at skabe et godt og nært forhold til din søster. Jeg ved, at det nok er svært, men det er forsøget værd. Så vil hun måske også se dig mere som et menneske. Jeg tror, at hun måske er sådan over for du, fordi hun også selv har det svært. Jeg kender også til det problem fra min egen søster. Måske har din søster(, ligesom dig,) bare brug for mere kærlighed og nærvær.
Hel og lykke.

Indsendt af: #1, Pige 16 år

[q="3"]Jeg forstår godt.. Jeg har også en lillebror men jeg er også selv lillesøster men ja små søskende er ireternde men de skulle vi helst ikke være heletiden? (Nok om mig)
Har nogen af dine venner yngre søskende? Så kunne du måske spørger dem. Indtil hvodan det fungere for dem
Håber det bliver bedre?[/q]

Det er ikke alle søskende, der er sådan, men måske går det igennem hos mindre søskende.

Indsendt af: #1, Pige 16 år

[q="5"]Jeg tror bare at det er sådan det er at have søskende jeg har selv 2 små søstre og en lillebror og jeg har haft det på samme måde som dig:( men måske skal du prøve at snakke med din mor og far om det? Måske kan i gøre sådan så at når din søster er gået i seng kan du og din mor og far hygge jer:)[/q]

Ja til hyggen. Men det vil måske gøre din søster jaloux, så hun føler afmagt. Det er ikke godt, hvis det sker, men jeg tror faktisk, at din lillesøster har brug for hjælp.

Indsendt af: #1, Pige 16 år

[q="6"]Jeg forstår dig mega meget? du kan måske snakke med en voksen eller en veninde du stoler meget på?[/q]

Ja, det er godt at tale ud om det. Du kan fortælle det til dine forældre igen og sige, at du VIRKELIG mener det, der er ALVORLIGT, og gør dig meget KED AF DET.
Hel og lykke med snakken, hvid du tager den.

Indsendt af: #1, Pige 16 år

[q="7"]Kære du?
Jeg har slev oplevet det. Sig det til dine forældre eller sig fra! Hvis det ikke virker kan du tage en video af din lillesøster som råber og vise det til dine forældre. Jeg håber du kunne bruge mit råd:) Hav det godt❤️ Knus pige på 10-11 år[/q]

Sødt råd og igen: Din søster vil nok lægge mærke til det og blive hysterisk, hvis du filmer hende, så nøj med at optage lyd. Det er lyden, der er det vigtigste i optagelsen, og du kan gøre det meget diskret, så hun ikke lægger mærke til det.

Indsendt af: #1, Pige 16 år

Hej, søde pige.
Jeg er ked af, at du er ked af at blive behandlet sådan af din søster. Jeg kan også kende det meget fra mit eget liv, og jeg er på dine vejne glad for, at så mange søde, hjælpsomme mennesker har skrevet råd til dig. Som du nok har set, har jeg skrevet en masse "kommentarer" til de andre råd, der er blevet skrevet. Jeg tænkte bare lige, at det var lidt lettere for mig, og jeg håber, det er okay.
Jeg håber, at I alle får det godt og bliver glade. Mange gange hel og lykke fra #1.